Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung ja Samsonite yhteistyössä – älykäs matkalaukku eikä mikään hilavitkutin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logo kylttiMatkalaukuistaan tunnettu Samsonite sekä elektroniikkajättiläinen Samsung ovat yhteistyössä kehittämässä uusia, älykkäitä matkalaukkuja, joiden ei ole tarkoitus olla vain turhia hilavitkuttimia, vaan oikeasti käytännöllisiä.

Daily Mail kertoo yhtiöiden visioimista laukuista, jotka olisi varustettu tietoteknisistä laitteista tutuilla siruilla, jotka tuovat laukuille kasapäin uusia mahdollisuuksia. Laukut voisi esimerkiksi varustaa paikannuksella, jonka perusteella laukku tietäisi ja voisi ilmoittaa sijaintinsa ja saattaisi esimerkiksi ilmoittaa omistajalleen, kun se on purettu lentokoneesta tai kun laukut alkavat lentokentän hihnalta matkustajille valua. Samoin laukku voisi ilmoittaa omistajalleen kun se avataan tai päästää äänimerkin joutuessaan liian kauaksi omistajastaan. Yksi toiminto älylaukulle voisi olla automatisoitu sisäänkirjautuminen lentokentälle. Tällaisessa tapauksessa laukku tietäisi esimerkiksi käytettävän lentoyhtiön ja määränpäänsä.

Samsonite on testannut myös laukkuja, jotka kulkevat oman voimanlähteensä turvin omistajansa perässä, ilman lihasvoimaa. Teknologia vaatii kuitenkin vielä kehitystä, sillä varhaisissa protyypeissä laitteisto on vienyt kolmanneksen laukun tilavuudesta ja painanut jopa 20 kilogrammaa.

Motorisoitu laukku on siis vielä kohtuullisen kaukaista tulevaisuutta, mutta älytoimintoja ei välttämättä tarvitse enää odottaa pitkään.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Markus Lehtiniitty

    Startupit jo työn touhussa myös: http://mobiili.fi/2014/10/22/bluesmart-alymatkalaukku/

  2. kroisantti kekkonen

    Onkonsitä älyä nyt joka paikkaan pakko tunkea. Tämä nykypäivän touhu menee yhä hullummaksi

Tuoreimmat jutut