Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung jälleen suurin älypuhelinvalmistaja – auttaako Galaxy S6 yskivää konetta?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logo kylttiApplen ja Samsungin kilpailu maailman suurimman älypuhelinvalmistajan tittelistä oli todella tiukkaa viime vuoden lopulla, mutta tämän vuoden alussa korealaisyhtiö jätti amerikkalaiset jälleen selvästi taakseen. Samsung toimitti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 83,2 miljoonaa älypuhelinta, kun kakkoseksi jäänyt Apple toimitti niitä 61,2 miljoonaa kappaletta.

Vaikka Samsung otti jälleen kärkisijan, jäi se myyntiluvuissa silti jälkeen vuotta aiemmasta, jolloin se toimitti 89 miljoonaa puhelinta. Apple sen sijaan kasvatti myyntiään vuoden 2014 alusta, jolloin se toimitti 43,7 miljoonaa älypuhelinta. Samalla kun Samsungin myyntimäärä putosi, putosi myös käyttökate. Kun vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä käyttökate oli 5,48 miljardia euroa, oli se tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vain 2,34 miljardia euroa. Vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihtoa heikensivät myös laskeneet tablettien ja peruspuhelimien myyntiluvut.

Älypuhelinmyynti Q1 2015

Samsungilla uskotaan kuluvan neljänneksen pysyttelevän vuoden ensimmäisen neljänneksen myyntilukujen tasolla. Juuri julkaistut Galaxy S6 ja S6 edge ovat saaneet hyvän vastaanoton maailmanlaajuisesti, joskin edullisempien älypuhelimien menekin uskotaan heikkenevän jonkin verran. S6 edgeä ovat vaivanneet erikoisen näytön alhaiset tuotantomäärät, joihin yhtiössä on kuitenkin reagoitu nopeasti. Yhtiön tavoitteena on myydä S6-malleja tänä vuonna 46 miljoonaa kappaletta, ja näistä jopa puolet saattaa olla kalliimpaa S6 edge -mallia.

Älypuhelinmarkkinoita tilastoineen tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin tilastossa kolmanneksi nousi Lenovo-Motorola 18,8 miljoonalla älypuhelimella ja neljänneksi Huawei 17,3 miljoonalla toimitetulla älypuhelimella.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut