Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple kieltää aikaa näyttävät sovellukset Apple Watchista

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Mikki Hiiri löytyy Apple Watchin kellotauluista, mutta sovelluskehittäjät eivät saa tehdä omia kellotauluja.

Mikki Hiiri löytyy Apple Watchin kellotauluista, mutta sovelluskehittäjät eivät saa tehdä omia kellotauluja.

Apple on aina välillä saanut huomiota sen säännöillä ja rajoituksilla, jotka koskevat kolmannen osapuolen sovelluksia esimerkiksi iPhonelle tai iPadille. Nyt uusin Apple Watch -älykelloa koskeva rajoitus saattaa joko hymyilyttää tai ärsyttää. Apple on nimittäin kieltänyt kellostaan sovellukset, joiden ainoa tarkoitus on näyttää aikaa.

Apple on jo jonkin aikaa hylännyt sovelluksia, jotka on kehitetty vain näyttämään aikaa kellon näytöllä, mutta nyt maininta asiasta on lisätty myös virallisiin, sovelluskehittäjille tarkoitettuihin ohjeisiin. Apple Watch sisältää yhdeksän erilaista kellotaulua, jotka ovat jossain määrin käyttäjän muokattavissa, mutta se ei salli kehittäjille omien kellotaulujen tekemistä. Yksi mahdollisuus kiertää moinen rajoitus olisi tehdä sovellus, joka toimisi vain kellona Apple Watchin näytöllä, mutta tämä ei Applen linjauksen vuoksi ole sallittua.

Syytä linjaukselle ei ole kerrottu, mutta yksi syy saattaisi olla virrankulutus. Jotkin Googlen Android Wear -älykelloille tarkoitetuista kolmannen osapuolen kellotauluista kuluttavat virtaa huomattavan paljon. Onkin mahdollista, että Applella on haluttu estää tällaisten kellotaulujen käyttö. Yksi mahdollisuus on, että Apple tarjoaa mahdollisuuden kolmannen osapuolen kellotauluille siinä vaiheessa, kun se julkaisee työkalut natiivien Apple Watch -sovellusten tekemiseen myöhemmin tänä vuonna. Tällä hetkellä sovelluskehittäjät eivät vielä voi tehdä sovelluksia suoraan kellolle, vaan sovelluksia ajetaan iPhonella, johon kello on yhdistetty. Kello toimii aluksi vain näyttönä ja ohjaimena näille puhelimen sovelluksille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Pete

    Eipä ihan kauheasti yllätä. Lopputulos lienee tämä: https://youtu.be/tQPJSaiNS-Y

  2. Jonahan

    Nykyinen API ei tarjoa mitään järkevää tapaa kellonäytön tekemiseen. Mutta koska porukka yrittää kaiken maailman typerillä tavoilla niin se piti kieltää ihan erikseen.

    Katsotaan tarkemmin kesäkuussa, jolloin natiivi-SDK:ta todennäköisesti esitellään.

Tuoreimmat jutut