Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

YouTube meni remonttiin – vanhojen Apple-laitteiden tuki loppui

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

YouTube logoYouTube on ilmoittanut päivittävänsä ohjelmointirajapintaansa, minkä vuoksi videosovellus ei enää tue tiettyjä vanhempia laitteita. Näihin kuuluu muun muassa Sonyn ja Panasonicin televisioita sekä vanhempia Apple-laitteita.

iPhone-, iPod- ja iPad-käyttäjät ovat turvassa, jos heidän laitteensa hyödyntää iOS 7:ää tai sitä uudempaa mobiilikäyttöjärjestelmää. Uudempien laitteiden omistajat voivat siis käyttää App Storen YouTube-sovellusta tuttuun tapaan. Vanhemmilla versioilla sovellus ei tule jatkossa toimimaan. Tällaisten laitteiden omistajien on kuitenkin mahdollista käyttää YouTubea Safari-selaimen kautta.

Apple TV:n tapauksessa tilanne on tiukempi. Kolmannen sukupolven Apple TV -laitteilla YouTube-sovellus jatkaa päivityksen jälkeen toimintaansa normaalisti. Vanhemmilla Apple TV:illä YouTuben katsominen ei taas ole enää mahdollista.

YouTuben mukaan palvelun vanhempia versioita on jo alettu sulkemaan. Mainittujen laitteiden tukien pitäisi lakata täysin huhtikuun kuluessa. Toukokuun ajan vanhemman alustan käyttäjille aiotaan kuitenkin tiedottaa tilanteesta erillisellä varoitusvideolla, joka tulee olemaan ainoa sisältö, johon vanhoilla laitteilla pääsee käsiksi.

Rajapintamuutosten lisäksi YouTube suunnittelee erillistä tilauspalvelua, jolla käyttäjät voisivat kuukausimaksulla hankkiutua eroon videoiden mainoksista.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. KoliLahti

    Kuka nyt maksaisi mainoksettomuudesta, kun AdBlock Plus on olemassa.

  2. AndroidWP

    Phonearenan laskelmien perusteella YouTube tuki loppuisi 100 miljoonasta Apple laitteesta

  3. akzuh

    Onhan nuo apple tv2 ja ios6 vehkeet kivikautisoa jo, että haittaako tuo.

Tuoreimmat jutut