Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen älylukko laajeni – ”OK Google” tutulla äänellä avaa laitteen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen Trusted Voice -lukitusmenetelmä

Android 5.0 Lollipopin myötä laitteisiin saapunut älykäs lukitus on tuonut perinteisiä suojakoodeja joustavampia vaihtoehtoja näytön avaamiseen. Nyt älykkäiden lukitusmenetelmien valikoima on laajentunut jälleen änikomentoihin perustuvalla Trusted voice -ominaisuudella.

Trusted voice eli luotettu ääni mahdollistaa laitteen avaamisen ”OK Google” -äänikomennolla. Tämä luonnollisesti mahdollistaa laitteiden entistä laajemman käytön pelkästään äänen avulla, mikäli käyttäjä niin haluaa toimia. Äänikomentoja leivotaan jatkuvasti entistä syvemmälle Android-alustan sisään.

Luotettu ääni -menetelmä ei kuitenkaan ole pomminvarma. Jopa Google itse varoittaa, että ääniavaus jää vahvuudessa jälkeen esimerkiksi suojakuvioista ja salasanoista. Tämä johtuu siitä, että joku hyvin samankaltaisen äänen omaava tai nauhoituksen laitteen omistajan puheesta omistava henkilö voisi avata laitteen myös ilman lupaa.

Uusi lukitusmenetelmä on Android Policen mukaan saapunut jo joillekin käyttäjille maailmalla, eli se päivittynee pikkuhiljaa suuremmallekin laitejoukolle. Tuttuun tapaan uudistuksia voidaan ensimmäisenä odottaa Nexus-sarjan laitteille. Aiemmin Google on mahdollistanut laitteen lukituksen hallinnan muun muassa kasvontunnistuksen ja mukana kantamisen avulla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. LaDeX

    Turhankin pomminvarma ennemminkin koska ei Google Now ymmärrä suomalaista rallienglantia ollenkaan.

Tuoreimmat jutut