Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple Pay jäissä Kiinassa – syynä iOS 8.3

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Pay

Apple Pay

Apple on jo pidempään neuvotellut Kiinan pankkien ja luottotoimijoiden kanssa Apple Payn käyttöönotosta maassa. Projekti on edennyt hitaasti ja vaikuttaa uusimman iOS-päivityksen myötä pysähtyneen lähes täysin.

Ongelmaksi on muodostunut viime viikolla julkaistu iOS 8.3 -päivitys, joka ei syystä tai toisesta sisältänyt tukea UnionPay-pankkikorteille. UnionPay on maan ainoa pankkien välisiä maksuja käsittelevä yhtiö ja avainasemassa Apple Payn Kiinan lanseerauksessa.

MarketWatchin mukaan nimettömäksi jäävä UnionPay-työntekijä kertoo, että Apple ei ole päässyt yhtiön kanssa sopimukseen. Myöskään minkäänlaista aikataulua yhteistyölle ei ole asetettu.

Applen kerrotaan kompastelevan myös Kiinan pankkien kanssa käytävissä neuvotteluissa. Lähteiden mukaan syynä ovat korvaukset. Apple Pay vie Yhdysvalloissa tietyn prosenttiosuuden lisämaksuista, joita pankit keräävät korttimaksujen yhteydessä. Kiinan pankkien kerrotaan pitävän kyseisiä prosentteja aivan liian isoina.

UnionPayn ohella Apple on neuvotellut jo viime vuodesta lähtien ainakin kahdeksan kiinalaisen pankin kanssa Apple Payn käyttöönotosta. Maksupalvelun tulevaisuus Kiinassa oon kuitenkin edelleen epäselvä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Toni

  Näin se ApplePay kasvaa kuten Vili jo sanoikin :D

  • Vili

   Koko ajan se kasvaa ja jatkuvasti tulee uusia paikkoja ja liikkeitä mitkä tukee Apple Payta. Etkai nyt olettanut että tämä yhdessä yössä tapahtuu? :D

   Apple Pay isn’t even six months old, but retailers are already jumping on board.

   When the service launched in October 2014, fewer than 250,000 locations supported it. Now, Apple Pay is accepted at over 700,000 locations including vending machines, according to an analysis by BI Intelligence.

   • Toni

    Niinhän minä just sanoin että se kasvaa? what’s the problem? :D

Tuoreimmat jutut