Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPad Pro käyttää uutta virtapihiä näyttötekniikkaa, juoruaa LG

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPad Air 2 ja iPad mini 3

iPadit saattavat lähitulevaisuudessa saada uutta, virtapihiä näyttöteknologiaa.

Korealainen ETNews kertoo, kuinka LG Display aikoo investoida uuteen tuotantolinjaan sen Etelä-Korean Pajussa sijaitsevassa tehtaassa. Tarkoituksena on lisätä reilusti uudenlaisten oksidi-TFT -näyttöpaneelien tuotantokapasiteettia, jotta yhtiö voi vastata Applen tilauksiin. Huhujen mukaan taustalla olisi Applen aikomus siirtyä käyttämään uutta teknologiaa tulevan sukupolven iPad-tableteissa, myös huhutussa yli 12-tuumaisessa ”iPad Pro” -mallissa.

Uudessa näyttöteknologiassa metallioksidi korvaa aiemmin näyttöpaneeleissa käytetyn amorfisen piin, ja lopputuloksena näytön virrankulutus saattaa jopa puolittua. Lisäksi nämä metallioksidia käyttävät TFT-paneelit (oxide TFT) mahtuvat hyvin ohueen tilaan ja auttavat parantamaan kosketusnäytön ohjauksen tarkkuutta. Uusien iPad-mallien lisäksi näitä uudentyyppisiä näyttöjä olisi huhujen mukaan tulossa myös Applen Mac-tietokoneisiin.

Tähän asti oksidi-TFT -paneeleja ovat vaivanneet tuotanto-ongelmat, jotka valmistusteknologian kehitys on auttanut korjaamaan. Nimettomänä pysyttelevä lähde kertoo, että Apple aikoo valmistaa isolla 12,9-tuumaisella näytöllä varustettuja iPadejä, joten LG:n on lisättävä tuotantokapasiteettiaan. Uuden tuotantolinjan onkin määrä nostaa kapasiteetti yli kolminkertaiseksi nykyiseen nähden. ETNewsin mukaan LG:n lisäksi uusia näyttöpaneeleja Applelle toimittavat myös Samsung Display sekä Sharp.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut