Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

OnePlus Onen uusi käyttöjärjestelmä on julkaistu

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

OnePlus OxygenOSOnePlus One -puhelimien omistajat pääsevät nyt maistelemaan tikkunekkua, sillä Android Lollipop -pohjainen OxygenOS -käyttöjärjestelmä on virallisesti julkaistu. Samalla kyseessä on valmistajan oma Android-versio, jolla voi korvata aiemman Cyanogenin kehittämän käyttöjärjestelmän.

OnePlus on kehittänyt omaa näkemystään Androidista jo jonkin aikaa, ja päivityksen piti saapua jo maaliskuussa, mutta se myöhästyi muutaman päivän. Nyt tuo OxygenOS:ksi nimetty käyttöjärjestelmä on julkaistu, ja puhelimen omistajat voivat sen laitteeseensa asentaa. Over-The-Air -päivitys ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi mahdollinen, vaan päivitys täytyy tehdä niin sanottuna flash-asennuksena tietokoneen kautta, ja samalla laitteesta tyhjenee kaikki sisältö.

OxygenOS pohjautuu Android Lollipopin versioon 5.0.2 ja OnePlus on halunnut pitää sen mahdollisimman selkeänä ja vähän tehoa vaativana, jotta se toimisi sulavasti. OxygenOS vastaa pitkälti puhdasta Androidia, mutta on laajemmin käyttäjän muokattavissa ja säilyttää OnePlus One -puhelimesta tuttuja toimintoja, kuten lukitun ruudun ohjauksen ja pikavalinnat.

OnePlus mainitsee, että uudessa käyttöjärjestelmässä on vielä muutamia tiedossa olevia vikoja, eli korjauspäivitys saapunee jossain vaiheessa. Lisäksi yhtiöstä painotetaan, että käyttöjärjestelmää halutaan kehittää käyttäjäyhteisön mieltymysten mukaan, joten tarjolla on myös palautteen antamiseen tarkoitettu sovellus, joka lähettää vikailmoitukset ja parannusehdotukset suoraan kehittäjille.

Käyttäjät, jotka haluavat päivittää OnePlus One -puhelimeensa Cyanogenin version Android Lollipopista, joutuvat odottelemaan vielä tovin päivityksen saapumista. CM12S on tulossa, mutta vaatii vielä viimeiset hyväksynnät ennen julkaisua.

OxygenOS:ää himoitsevat voivat ladata sen OnePlusin sivuilta, josta löytyvät myös ohjeet päivityksen asentamiseksi.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut