Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Paljastus: Microsoftilta tulossa uusi kevyt-Surface – mutta käyttöjärjestelmä vaihtuu

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nykyinen Microsoft Surface 2 takaa

Nykyinen Microsoft Surface 2 takaa

Alkuperäisten Surfacejen myynnin jäätyä heikoksi, on Microsoft nyt löytänyt uusimmalla Surface Pro 3:llaan aiempaa enemmän menestystä tablettimarkkinoilla. Seuraajaa kevyemmille Surface-vaihtoehdoille, alkuperäiselle Surface RT:lle ja sen seuraajalle Surface 2:lle, ei kuitenkaan ole nähty.

Sellainen on kuitenkin tulossa, kertoo nyt luotettavana pidetty WinBeta-sivusto lähteisiinsä perustuen.

Aiemmasta poiketen Microsoft kuitenkin hylkää tulevassa laitteessaan aiemman Windows RT -käyttöjärjestelmän, joka on ollut yksi alan suurimpia floppeja viime vuosina. Sen sijaan tulevasta Surface 2:n seuraajasta tulee löytymään täysi Windows-käyttöjärjestelmä. Tietojen mukaan laite tulisi ensin 8.1-versiolla ja päivittyisi luonnollisesti myöhemmin uuteen Windows 10:een.

Tämä tarkoittaa samalla tietenkin myös, että tulevasta Surfacesta ei tule löytymään ARM-pohjaista suoritinta. Suorituskyvystä tulee vastaamaan Intelin piiri, mutta WinBeta ei vielä osaa sanoa varmaksi, onko kyseessä Atom vai Core M -suoritin. Joka tapauksessa pyörivää tuuletinta ei uutuudesta tule löytymään. Uusi Core M on viime aikoina kerännyt suosiota kevyissä kannettavissa, esimerkiksi myös Applen uudessa MacBookissa.

Microsoftin kerrotaan suuntaavan Surface-uutuuden ”tavallisille” käyttäjille, kun Pro-mallit on suunnattu piirun verran enemmän totiseen työkäyttöön.

Kun Microsoft hylkää uutuudessaan myös Windows RT:n, on se vihoviimeinen niitti sen arkkuun. Lisäksihän esimerkiksi aiemmat Windows RT -versiot eivät tule päivittymään täysin uuteen WIndows 10 -aikaan. Kova isku Windows RT:lle oli myös, kun Microsoftin uusi pääjohtaja Satua Nadella peruutti viime vuonna tulossa olleen 7,5-tuumaisen mini-Surfacen lanseerauksen juuri ennen sen julkistusta.

Microsoftin uuden Surfacen julkistus on luvassa jo melko pian. WinBetan mukaan julkistus tapahtuu BUILD-tapahtumassa tai sitä ennen. Microsoftin BUILD-kehittäjäkonferenssi avaa ovensa tänä vuonna 29. huhtikuuta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Putte

  Kerkesin jo vähän kiinnostua, kun otsikko hehkuttaa että käyttöjärjestelmä vaihtuu. Olisko Androidilla? Eipä tietenkään, vaan samaa epäyhteensopivaa ja muutenkin melko surkuhupaisaa windblows tuubaa edelleen.

  • wele

   Jep, windows onkin tunnettu juuri epäyhteensopivuudesta.

 2. Nexus

  Windows RT oli kuollut jo syntyessään.
  Rampautetulla puoli-Windowsilla jonka ohjelmistotuki oli lähellä nollaa ei koskaan ollut menestymisen edellytyksiä.

 3. Niko

  Mikä pakkomiele on tunkea Applea joka juttuun? Eihän tuota MacBookia ole edes vielä markkinoilla. Markkinoilta löytyy Core M -prosessorilla olevia laitteita Acerilta, Asukselta, HP:ltä, Lenovolta, Delliltä, Panasonicilta, Toshibalta, jne…

  • akzuh

   Ehkä macbook tiedetään paremmin mallina kuin muun valmistajan x malli.

 4. Yusa

  S3Pro:n kuvasuhde kymppituumaiseen laitteeseen ja kynä vielä mukaan, niin ennakkotilaus lähtee heti. Pro on aivan huippulaite, ei ole enää tarvinnut erillistä pöytäkonetta, eikä läppäriä sen jälkeen, kun tuon hankin. Hiukan pienemmän laitteen vain tarvitsisi kaveriksi, mutta esim. kynästä en haluaisi luopua.

 5. Cubisti

  Microsoft löysi menestystä Surface 3:lla?

  Anteeksi kyynisyyteni, mutta hyvä, että Microsoftin PR-schaiba uppoaa edes joihinkin. Microsoft ei ole antanut edes myyntilukuja, vaan piilottelee ylimalkaisesti myynnin dollarimääräiseen arvon takana, jossa on kyllä huikeaa kasvua RT-pohjaisten laitteiden myyntiin, mutta jos 299$ laitteen sijasta myyt 799$ laitteen, niin kasvuahan siitä syntyy kun vanhan laitteen omistajat päivittävät laitteensa ja saavat muutaman uuden mukaansa bandwagoniin.

  Kun Microsoft sanoo myyneensä 10 miljoonaa Surfacea, niin se on saanut jotain aikaan. Sääli vain, että Apple myy padejaan ja Google Androidejaan kvartaaleissa jo sen verran. Microsoftin rajapyykkiä odotellaan vielä pari vuotta.

  Ja tämä huhuiltu laite ei kyllä nopeuta sen saavuttamista.

Tuoreimmat jutut