Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Yli puolet amerikkalaisista uskoo älykellojen olevan ohimenevä villitys

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple WatchTeknologiauutiset, varsinkin mobiiliteknologiaan keskittyvät, ovat olleet väärällään Applen älykelloa sen jälkeen, kun Apple kertoi laitteesta lisätietoja viime maanantaina, ja monet uskovat, että juuri Apple olisi se, joka nostaisi älykellot suuren yleisön tietoisuuteen. Enemmistö ei silti näytä vakuuttuneen Apple Watchin ylivertaisuudesta tai tarpeellisuudesta, edes Applen kotimaassa, eli Yhdysvalloissa.

Uutistoimisto Reuters ja tutkimusyhtiö Ipsos kysyivät Applen viime maanantain tilaisuutta seuranneina päivinä 1245 amerikkalaiselta näiden mielipiteitä älykelloista. Vastanneista 52 prosenttia oli sitä mieltä, että älykellot ylipäänsä ovat ohimenevä muoti-ilmiö. 43 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että lähitulevaisuudessa useimmilla ihmisillä tulee olemaan älykello samaan tapaan kuin heillä tätä nykyä on älypuhelin, kun taas vajaat 41 prosenttia oli tästä eri mieltä. Kuitenkin yli 53 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, etteivät älykellot tule korvaamaan älypuhelimia.

Kolmannes kaikista vastaajista oli kiinnostunut älykelloista, kun taas reilut 60 prosenttia ilmoitti, että kiinnostusta ei ole. Applen kannalta jossain määrin positiivista toki on, että kaikista kyselyn vastaajista noin neljännes oli kiinnostunut Apple Watchista. Lisäksi 13 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa valmis vaihtamaan puhelimensa iPhoneen voidakseen käyttää Apple Watchia. Myös Applen Watchiin liittyvää ”siisteyttä” (cool factor) kysyttiin, ja 45 prosenttia oli Applen kellon cooliuden kannalla, kun 40 prosenttia oli toista mieltä.

Mitä mieltä sinä olet? Tulevatko älykellot yleistymään ja korvaavatko ne älypuhelimet, sisällytetäänkö älyteknologia esimerkiksi vaatteisiimme vai tulemmeko vain loputtomiin kantamaan älypuhelinta taskussa tai laukussa?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hannes

  Lyhyesti: ei ei ja ei

 2. Kimmo Andersson

  Ei tule mielestäni menestymään, jos sellaisessa ei ole toimintoja kuten Ritari Ässän kellossa.

  Ranteessa oleva yksinkertainen laite sopii loistavasti ajan tarkistamiseen. Kaikki muu on turhaa.

 3. Jake123

  Tämähän ei korvaa yhtään iPhonea ;) vaan päinvastoin lisää sen myyntiä.
  Verraton laite Apple Payn laajetessa ja lomakausilla vierailla mailla ja kylissä kulkiessa …etenkin jalan, niin kuin monet turistit kaupunkilomillaan.

  • Jake123

   …you know kävely-navi… ;)

 4. kk

  Älykellot tarvitsisivat jonkun killer-sovelluksen tullakseen koko kansan laitteiksi. Liikuntasovelluset on ihan hyödyllisiä, mutta ne onnistuu myös halvemmalla aktiivisuusrannekkeella, maksaminen on ihan kiva ominaisuus, mutta olenpa tähän asti onnistunut maksamaan ilman älykelloakin. Laitteen pitäisi olla vähän enemmän kuin ”ihan kiva” että saisi jotain vastinetta sen hinnalle.

  Aika näyttää minkälaisia sovelluksia Applen ja kilpailijoiden kelloille keksitään. Ehkä jotain hyödyllistäkin?

  • Vili

   Älykellot tarvitsisivat jonkun killer-sovelluksen tullakseen koko kansan laitteiksi. ”

   Apple Pay on juuri sellainen, varsinkin kun Coca-Cola lähti mukaan niin voi hyvin upota nuoriin.

   ”maksaminen on ihan kiva ominaisuus, mutta olenpa tähän asti onnistunut maksamaan ilman älykelloakin”

   Ei kyse ole siitä onnistuuko joku ilman vaan kyse on siitä, että onko se helpompaa/mielekkäämpää/nopeampaa tehdä kuin jollain toisella tavalla.

   Eihän tabletitkaan tehny oikeen mitään mitä ei voisi läppärillä/puhelimella tehdä ja ilmamnkin tultiin toimeen kunnes huomattiin, että tabletilla on paljon mukavampi tehdä tiettyjä asioita. Ei tabletissakaan mitään killeri sovellusta ollut ja siltin ne tuli koko kansan laitteiksi ja nyt niitä on myyty monia satoja miljoonia.

   On selvästi asioita mitä on mukavampi tehdä älykellolla, se että onko niitä niin paljon mukavampi tehdä että on valmis maksamaan älykellon hinnan niin se on se mihin odotetaan vastausta.

   Olen kyllä yllättynyt tästä tutkimuksesta että noin suuri osa on jo nyt tässä vaiheessa kiinnostunut älykelloista ja uskoo niihin. Olisin voinut kuvitella että luku on jotain 25-30% ehkä, mutta että melkein puolet.

   • kk

    Tabletti on hyvä vertailukohta, sellaisellekaan en ole vielä keksinyt mitään käyttöä =)

    Maksaminen on ehkä tuon kellon parhaita ominaisuuksia ja ihan houkuttelevakin, mutta yksin aika harvalle kellon hinnan arvoinen asia.

    Älykello tekee paljon asioita jotka on kivoja, mutta ehkä olen vaan liian vanhanaikainen kun en osaa pitää sitä kovin tarpeellisena. Ihan omasta näkökulmastani katsottuna se killer-sovellus vielä puuttuu.

    • mikko

     Meitä on 5 henkinen perhe, 6 älypuhelinta, 2 tablettia, pari läppäriä, useampi pelikonsoli, pöytäkone, jne. härpäkkeet. Tabletti oli alkuun lasten pelailuun, nykyään nekin käyttää sitä vain entistä harvemmin pelaamiseen. Itse käytän n. kerran viikossa nettisurffaamiseen. Enimmäkseen tabletteja käytetään automatkojen tylsyyden tappamiseen. Työt hoidetaan pöytäkoneella tai läppärillä ja pelaamiset pääsääntöisesti konsoleilla. Vaikka kiinnostus on suurta itselläni ja muutamilla kavereilla uuteen teknologiaan, emme näe älykellossa mitään sellaista mikä toisi jotain uutta nykyiseen laitteistoon verratessa. Ja juuri noista syistä en ihmettele ihmisten ajatuksia ja tarpeettomuutta älykelloja kohtaan.

 5. Kari

  Toivon, että kellot korvaavat älypuhelimet. Yksi sukupolvi on mennyt jo pilalle sillä, että kulkevat aina valveilla ollessaan nenä kiinni puhelimen ruudussa. Olisi huomattavasti normaalimpaa jos vilkuilisivat kelloa.

 6. Niko

  Älykellon sijasta pitäisi puhua älyrannekkeesta, jonka yksi ominaisuus on näyttää aikaa. Vähän kuin nykyajan minitabletit joita kannamme mukana. Niidenkin yksi ominaisuus on se, että sillä voi soittaa. Älyranneke varmasti yleistyy, jos sillä voi tehdä jotain mitä minitabletilla ei voi. Tällä hetkellä ainoa sellainen ominaisuus on sykkeenmittaus, mutta se aika harvaa kiinnostaa niin paljoa, että maksaisi satoja euroja siitä. Ihmisille, jotka ovat tottuneet maksamaan kortilla, niin ei ole isoa merkitystä maksavatko he rannekkeella, minitablettia vai lompakkoa vilauttamalla maksupäätteellä. Rannekkeen arvo pienenee entisestään, jos siitä joutuu ensin maksamaan satoja euroja ja lisäksi lataamaan joka yö minitabletin rinnalla. Siinä alkaa pistorasioistakin olemaan uupelo, jos kumppanilla on samat laitteet.

  Rannekellothan melkein kuolivat sukupuuttoon kännyköiden tullessa. Itsekin luovuin kellosta 20 vuotta sitten, enkä ole sitä enää kaivannut. Ajan kun voi aina vilkaista minitabletista. Muille käyttäjille tuo ei välttämättä ole itsestäänselvyys, koska vilkaisunäyttö ei kaikkien käytettävissä. Siksi ehkä rannekelloa kaivataan takaisin.

  5″ näyttöä on hankala korvata millään. Google yritti Glassia, mutta joutui palaamaan sorvin ääreen. Aika ei ollut vielä kypsä. Siksi minitablettia joutuu edelleen kantamaan mukana.

  Ehkä nyt alkuhuumassa Apple Watcheja menee paljon, mutta saattaa käydä kuin iPadille. Eli ihmiset palaavat takaisin vanhoihin. Tuttavapiirissä moni on jättänyt iPadin päivittämisen uudempaan ja sen sijaan hankkinut MacBookin. Windows-puolella ihmiset ovat siirtyneet hybrideihin. Eli puhdasta tablettia enää harva hankkii.