Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin Cortana-apuri suuntaa Androidille ja iOSille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kuvakaappaus Microsoftin Cortana-mainoksesta

Cortanan huomattavin kilpailija lienee Applen Siri

Microsoftin halu jakaa ohjelmistojaan mahdollisimman laajalle on nähtävästi johtanut isoon päätökseen. Reuters nimittäin kertoo, että elektroniikkajätin virtuaaliapuri Cortana aiotaan tulevaisuudessa tuoda myös Android- ja iOS-laitteille.

Microsoft kehittää parhaillaan edistyneempää versiota Cortanasta. Apuna yhtiö käyttää Einstein-nimisen tekoälyprojektin tutkimustuloksia. Microsoft Researchin johtaja Eric Horvitz kertoo, että muun muassa sähköpostien lukemiseen ja ymmärtämiseen kykenevä teknologia tulee olemaan avainasemassa Cortanan seuraavassa versiossa. Yhtiön tarkoituksena on julkaista uusittu Cortana tämän vuoden syksyllä.

Tähän asti Cortana on toiminut ainoastaan Windows Phone -laitteilla ja niilläkin rajatuilla markkina-alueilla. Syksyn ja Windows 10:n tullen Cortanan uusittu versio laajentaa reviiriään myös tietokoneille.

Tämän lisäksi apurin kehitystä tuntevat lähteet kertovat, että Microsoft aikoo julkaista Cortanan myöhemmin itsenäisenä sovelluksena. Tarkemmin Cortana-sovelluksen kerrotaan suuntaavan ainakin Android- ja iOS-alustojen tableteille ja puhelimille. Microsoft ei kuitenkaan ole toistaiseksi varmistanut kyseistä tietoa virallisesti.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut