Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen palvelukatkoksen hinta: 25 miljoonaa dollaria sivu suun

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iTunes nurinApplen iTunes ja muut verkkopalvelut lakkasivat keskiviikkona toimimasta useiden tuntien ajaksi. iTunesin ohella nurin menivät iBooks, App Store ja iCloud. Palvelut saatiin pystyyn saman päivän aikana, mutta tilanne aiheutti silti tuntuvia rahallisia tappioita.

BetaNewsin mukaan Applen palvelukatkoksen aiheuttamien rahallisten menetysten on arvioitu olevan 25 miljoonan dollarin luokkaa. Summa on melkoinen, mutta ei missään nimessä katastrofi Applen valtavassa liikevaihdossa. Sen sijaan monen pienemmän sovelluskehittäjän tai muusikon kannalta monituntinen palvelukatkos saattoi olla hyvinkin ikävä.

Apple pahoitteli tapahtunutta keskiviikkona CNBC:lle antamassaan lausunnossa. Yhtiön mukaan katkoksen syynä oli sisäinen DNS-virhe. DNS eli Domain Name System on nimipalvelujärjestelmä, joka muuntaa verkkotunnukset IP-osoitteiksi. Tapahtuneen DNS-virheen tarkka luonne ei ole selvillä.

Pahoittelujen lisäksi Apple kiitti asiakkaitaan kärsivällisyydestä. Tämän tason katkoksia ei käyttäjien onneksi nähdä iTunesissa tai muissa Applen palveluissa usein.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. kroisantti kekkonen

  Tässä se taas nähdään.. Apple ei osaa edes koodata.

 2. AndroidWP

  Eihän tuo ole summa eikä mikään
  Jos Applelta kysyttäis

 3. Juha

  Aivan Mahtavaa!

Tuoreimmat jutut