Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin rajattua on tallennustilan käyttö Applen kellossa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 6 ja Apple Watch

iPhone 6 ja Apple Watch

Apple on kertonut varsin vähän teknisiä yksityiskohtia Apple Watch -kellostaan, mutta 9to5Mac on saanut yhtiöltä tarkempaa tietoa muun muassa siitä, miten laitteesta löytyy tallennustilaa eri käyttötarkoituksiin.

Tallennustilaa Apple Watchissa on kahdeksan gigatavua mallista riippumatta. Tästä tilasta enintään kaksi gigatavua voidaan käyttää musiikin tallentamiseen ja 75 megatavua kuvien tallentamiseen. Nämä laitteeseen tallennetut musiikit ja kuvat ovat kellon kautta käytettävissä myös silloin, kun käyttäjän puhelin ei ole yhteydessä kelloon, eli esimerkiksi lenkkikäyttöön voi musiikkia ottaa mukaan usean tunnin tarpeisiin, vaikka puhelimen jättäisikin kotiin. Toki puhelimen mukana ollessa siihen tallennettua musiikkia voi soittaa kellon kautta niin, että vain puhelimen tallennustila toimii rajoittavana tekijänä. 75 megatavun tila kuville taas tarkoittaa, että kaikkia oman kuvakirjaston kuvia ei ole tarkoitus kantaa jatkuvasti mukana, vaan Apple on tarkoittanut, että kelloon voi siirtää vain suosikkiräpsäisynsä. Kuvat myös pienennetään automaattisesti ja sovitetaan kellon ruudulle samalla kun ne siirretään kellon muistiin, ja näitä pieniä kuvia 75 megatavun tilaan mahtuu noin 100 kappaletta.

Jäljelle kelloon jää siis vajaat kuusi gigatavua, josta tietysti kellon omat sovellukset sekä käyttöjärjestelmä nappaavat osansa. Jäljelle jäänee muutama gigatavu, johon sitten aikanaan voidaan tallentaa kolmannen osapuolen natiivisovelluksia. Natiivisovellusten kehitystyökalut ovat tulossa Applelta jossain vaiheessa, mutta tässä vaiheessa kellolla käytettävät kolmannen osapuolen sovellukset ovat jatkeita puhelinsovelluksille, ja niinpä suurin osa niiden resursseista on tallennettuna puhelimeen ja ne siirretään kelloon vain tilapäisesti silloin, kun sovellusta kellolla käytetään.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Esa

    En ymmärrä miksi moinen kohu- Sen vuoksi tilasin kellot koko suvulle.

  2. Kairaaja

    Mitä väliä? Hinta kohilla ostoo menee varmasti…

  3. LaDeX

    No just. Samsungin Gearin 4 gigatavua saa käyttää miten huvittaa. Eli tällä hetkellä siellä on muutama kellolla itsellään napattu kuva.

Tuoreimmat jutut