Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pebble Time on älykellopioneerin uutuus – aikajana, värinäyttö ja viikon akkukesto

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Pebble Time eri väreissä

Pebble Time eri väreissä

Älykellojen pioneereihin lukeutuva Pebble on julkistanut uuden, historiansa kolmannen älykellonsa, joka edustaa käytännössä Pebblen toista sukupolvea ja tuo mukanaan uuden käyttöliittymän.

Uusi Pebble Time jatkaa edelleen monilta osin Pebblelle aiemminkin tutuilla linjoilla, jotka poikkeavat tuoreista Apple Watchissa tai Android Wear -älykelloissa tehdyistä ratkaisuista. Pebble Timessakin on edelleen niin sanottu jatkuvasti päällä pysyvä e-paperinäyttö, mutta aiemmasta poiketen kyse on nyt värinäytöstä.

E-paperinäyttö mahdollistaa Pebblelle yhä myös pidemmät toiminta-ajat. Pebble itse lupaa Timelle yhden viikon, eli seitsemän päivän, toiminta-aikaa yhdellä latauksella.

Näytön värilliseksi vaihtumisen ohella ulkoisesti Pebble Time eroaa aiemmasta ollen muun muassa 20 prosenttia ohuempi ja varustettu näyttöä kiertävällä ruostumatonta terästä olevalla reunuksella. Itse näyttölasi on Gorilla Glassia. Pebble Time on yhä myös vedenkestävä. Ulkonäkö on myös helposti kustomoitavissa, sillä Pebble Timeen sopivat tavalliset standardit 22 millimetrin rannekellohihnat. Mukana tulee silikoniranneke.

Pebble Time on saanut nimensä uudesta aikajanamaisesta (timeline) käyttöliittymästä, josta eri asiat, toiminnot ja ilmoitukset löytyvät aikajärjerjestyksessään. Kellon oikealta reunalta löytyvillä painikkeilla päästään keskiössä olevan kellonaikanäkymän yläpuolelta tarkastelemaan menneisyyttä ja alta tulevaa.

Pebblen uusi aikajanakäyttöliittymä

Pebblen uusi aikajanakäyttöliittymä

Menneistä asioista Pebble Time voi kertoa esimerkiksi tulleista ilmoituksista, urheilutuloksista sekä omista liikunnan aktiivisuustiedoista. Pebble Time sisältää yhä anturit, joiden myötä se voi toimia yhdessä valittujen liikuntasovellusten kanssa.

Tulevista asioista Pebble Time puolestaan kertoo esimerkiksi kalenteritapahtumista ja hälytyksistä.

Pebble Time on yhteensopiva aiemmille Pebbleille tehtyjen yli 6 500 sovelluksen kanssa, mutta jatkossa Pebble aikoo rohkaista kehittäjiä tuomaan sovelluksia osaksi aikajanatoimintoja. Lisäksi uusi aikajanakäyttöliittymä on tarkoitus tuoda päivityksenä myös aiempiin alkuperäiseen Pebbleen ja Pebble Steeliin.

Teknisesti uutta Pebble Timessa on mikrofonin mukaantulo. Se mahdollistaa lyhyiden viestivastausten sekä muistiinpanojen tekemisen puhumalla.

Pebble toimii Applen iPhonen ja Android-puhelinten kanssa, joihin se on yhteydessä Bluetooth-yhteydellä. Osa toiminnoista voi olla käyttöjärjestelmän rajoittamia – esimerkkinä Pebble kertoo puhuttujen viestien rajoittuvan iPhonella toistaiseksi vain Gmail-ilmoituksiin vastaamiseen.

Pebble kauppaa uutta älykelloaan Kickstarter-joukkorahoituspalvelun kautta. Aikanaan alkuperäinen Pebble oli yksi ensimmäisiä suurmenestyksiä Kickstarterissa ja keräsi ennakkotilauksia yli 10 miljoonan dollarin edestä.

Pebble Timen hinta Kickstarterissa oli nyt 159 dollaria (noin 140 euroa) ensimmäiselle 5 000 tilaajalle. Pebble korotti tarjotun määrän kuitenkin 10 000 tilaajaan alun tilaajavyöryn edetessä, joten tämän artikkelin julkaisuhetkellä tämä hinta on vielä voimassa. Tämän jälkeen seuraavat 20 000 tilaajaa saavat Pebblensä 179 dollarin hintaan (noin 160 euroa). Hinta sisältää toimituksen, mutta Suomeen tilattaessa päälle tulee arvonlisävero sekä tullimaksu, jotka nostavat Pebble Timen hinnan 200 euron kieppeille.

Tarjolla on kolme värivaihtoehtoa – musta, valkoinen sekä punainen. Pebble kertoo aloittavansa Timen toimitukset toukokuussa. Apple on kertonut aloittavansa oman Apple Watchinsa myynnin ensimmäisillä markkinoilla huhtikuussa, joten vaikka uuden Pebblen ennakkomyynti alkaa nyt aiemmin, saavat tilaajat laitteensa vasta Apple Watchin lanseerauksen jälkeen.

https://www.youtube.com/watch?v=O4C2CliWKqk

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Niko

  Miksi tuo Apple Watch piti tuoda tähän juttuun. Mainos vai mikä? Miksei Android älykellot tai Microsoftin Band?

  • Markus Lehtiniitty

   Koska kaikki muut ovat so far olleet ja ovat parhaillaan täysin irrelevantteja markkinanäkökulmasta. Ja niin, kyllähän se Android Wearkin jutussa mainittiin.

   • Niko

    Silti erikoista tuoda esiin tuotetta joka ei ole vielä markkinoilla. Ja vielä sellainen tuote joka on suunnattu pelkästään iPhonen-käyttäjille. Apple Watchilla Android- tai WP-käyttäjä ei tee mitään, toisin kuin tuolla Pebblellä.

 2. lennard

  Mistäs sitä tietää vaikka omppu yllättäis ja tarjoais tuoen androidille ja WP:lle.
  Jobs saattas tosin kääntyä haudassaan…

 3. Ropellihattu

  Rannekellon tulli on 80 senttiä, että eipä tuohon tule kuin alvi käytännössä. No, onhan se 80 senttiäkin rahaa.