Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows 10:kö syynä? Lumia 635 saa lisää käyttömuistia joillain alueilla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia Lumia 635

Nokia Lumia 635

GSMArena bongasi viikonloppuna unkarilaisen jälleenmyyjän sivuilla tuolloin vielä julkistamattoman version Microsoftin Lumia 635 -puhelimesta, jossa aiemmasta poiketen ilmoitettiin olevan yksi gigatavu RAM-muistia, kun alkujaan sitä 635:ssä oli vain puolet, eli 512 megatavua. Nyt Microsoftin englanninkielisille sivuille on päivittynyt 635:n selosteeseen, että käyttömuistia todella on markkina-alueesta riippuen joko 512 megatavua tai yksi gigatavu.

Muistin lisäys oletettavasti parantaa laitteen suorituskykyä, mutta samalla myös virrankulutus kasvaa. Kun pienemmällä muistilla varustetulle mallille luvataan 25 vuorokautta valmiustilaa, isommalla muistilla akku kestää vain 19 vuorokautta.

Lumia 635 ei enää ole aivan tuore malli, sillä se ilmestyi jo viime kesänä, ja niinpä speksipäivitys tässä vaiheessa tuntuu erikoiselta. GSMArenassa arvellaan, että muistin lisäys saattaisi johtua tulevasta Windows 10 -päivityksestä. Microsoft on kertonut tekevänsä Windows 10:stä version, joka toimii myös 512 megatavun RAM-muistilla, mutta kyseinen versio on mitä todennäköisimmin ominaisuuksiltaan karsittu. Yhden gigatavun käyttömuisti mahdollistaisi siis paremman Windows 10 -kokemuksen ja yhtiö pääsisi päivitysten räätälöinnissä hieman helpommalla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vekeee

  No enpä kyllä usko, että RAM-muistin tuplaus vaikuttaa virrankulutukseen käytännössä millään tavalla. Muistipiirien virrankulutus on hyttysen pieru Saharassa näyttöön, erilaisiin radioihin ja CPU/GPU:hun verrattuna.

  Eiköhän tuolla ole sisuskaluissa muuttunut sitten jotakin muutakin.

 2. james

  snapdragon 200 –) 400 een vaihtunut varmaankin.

 3. sape

  Onko kellään tietoa milloinka tuo Windows 10 tulee edes ladattavaksi lumia 635 puhelimeen? Itellä ei ainakaan ole tullut päivitys ilmoitusta.

  • Janne Laakso

   Windows 10:n PC-versio julkaistiin tänään, mutta Windows 10 Mobile saapuu huhujen mukaan lokakuusta alkaen päivitettäväksi puhelimiin.

   • sape

    Okei no täytyy odotella sitä sitten kun ei viitsi lataa sitä kokeilu versiota kun oon lukenut juttua siitä että puhelin rupee sekoilemaan.

  • james

   syys-lokakuussa pitäisi tulla virallinen win 10 mobile. pc versio julkaistiin eilen 29.7.2015. ja se on ilmainen.