Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämä älykello haluaa korvata älypuhelimet – tuo mukanaan oman kakkosnäytön

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Neptune Duo

Neptune Duo

Älykellomarkkinoiden uusin yrittäjä on Neptune, joka haluaa uudella tuotteellaan sijoitaa kaikki älypuhelimen toiminnot käyttäjän ranteeseen. Neptune Duossa kello on pääosassa ja taskusta löytyvä kookkaampi näyttö on ainoastaan tukilaite. Tuote siis kääntää totutun älypuhelin-älykello-suhteen päälaelleen.

Neptunen ensimmäinen tuote oli Neptune Pine, jonka oli tarkoitus olla täysin itsenäinen älylaite käyttäjän ranteessa. Pinella saattoi muun muassa soittaa puheluita, kirjoittaa tekstiviestejä ja ottaa valokuvia.

Neptune Duo vie kuitenkin konseptin yhden askeleen pidemmälle. Kyseessä on itseasiassa kahden laitteen muodostama tiimi. Älykello, jonka kutsumanimi on Hub eli Keskus, on edelleen pääosassa ja sisältää kaiken älykkäisiin toimintoihin tarvittavan raudan. Kellon rinnalla käyttäjä saa kuitenkin erillisen Pocket screen eli Taskuruutu -laitteen, jolla kellon tarjoamaa sisältöä voi halutessaan tarkastella isommassa koossa.

Neptune Duon rannekkeen malliseen Hub-kelloon on mahdutettu seuraavanlaista rautaa:

  • 2,4 tuuman kosketusnäyttö
  • Neliydinsuoritin
  • 64 gigatavua tallennustilaa
  • Kaiutin, mikrofoni, värinämoottori
  • 1000 milliampeeritunnin akku
  • Wi-Fi, GSM/3G/LTE, Bluetooth 4.0, GPS ja NFC
  • Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmä

Pocket screen -laite sen sijaan koostuu lähinnä 5-tuumaisesta 1280 x 720 pikselin näytöstä, kahdeksan ja kahden megapikselin kameroista, 2800 milliampeeritunnin akusta sekä puheluihin ja viihteeseen tarvittavista kaiuttimista, mikrofonista ja värinämoottorista. Muistia tai suoritinta laitteessa ei kuitenkaan ole, vaan kaikki tiedot löytyvät Hub-kellosta.

Neptunen kantava idea on, että kaikki tärkeä kulkee mukana ranteessa. Tällöin isomman ruudun rikkoontuminen tai häviäminen ei ole kriittistä. Tarvittaessa käyttäjä voi jopa lainata tuttavan taskuruutua sisällön tarkasteluun. Lisäksi taskussa kulkeva ruutulaite voi tarvittaessa tarjota virtaa älykellolle. Neptune lupaakin, että laitepari voi yhteisvoimin kestää useamman päivän ”normaalia käyttöä” kummankin laitteen yhdellä latauksella.

Neptune Duon voi varata itselleen ilmaiseksi. Laitteen valmistuessa varaajalta peritään 798 dollaria eli noin 735 euroa. Toinen tapa on tukea Duon meneillään olevaa kehitysprojektia heti 199 dollarilla. Tuolloin ostajan tarvitsee maksaa tuotteen valmistuessa 399 dollaria, mikä tekee paketin koko hinnaksi hieman halvemman 598 dollaria eli noin 550 euroa. Toimitusten on arvioitu alkavan vuoden 2015 lopulla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hannes

    Soityaa?

Tuoreimmat jutut