Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kiina epäilee Apple Payta – maksujärjestelmän maailmanvalloitus vaarassa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple Pay

Apple Pay

Toistaiseksi Apple Pay -lähimaksujärjestelmä ei ole saatavilla Yhdysvaltojen ulkopuolella, vaikka muita markkina-alueita koskevista neuvotteluista onkin kuultu uutisia vuodenvaihteen molemmilla puolilla. Eräs Applea kiinnostavista markkinoista on luonnollisesti Kiina. Siellä teknologiajätti on kuitenkin kohdannut vastustusta lakitoimijoiden muodossa. Tilanteesta kertoi MacRumors.

Applen kerrotaan keskustelevan Kiinan pankkien kanssa Apple Payn käyttöönotosta. Teknisen pohjan rakentaminen onkin jo aloitettu tuoreen iOS 8.3 -betaversion myötä, joka toi Apple Pay -valmiuden Kiinaan.

Samalla Apple ei kuitenkaan nähtävästi ole huomioinut Kiinan lainsäätäjiä millään lailla. Toistaiseksi onkin epäselvää, täyttääkö Apple Pay Kiina hallituksen asettamat vaatimukset maksujärjestelmän kaltaiselle kaupalliselle toiminnalle.

Lisäksi Applen suhde kiinalaiseen UnionPay-luottokorttitoimijaan on epävarma. MacRumorsin mukaan UnionPay on epäileväinen Apple Pay -järjestelmän suhteen ja pelkää menettävänsä otteensa Kiinan mobiilimaksumarkkinoista. Tällä hetkellä UnionPay hallitsee maan ainoaa NFC-maksujärjestelmää.

Aiemmin UnionPayn asenne on estänyt muun muassa Alibaban saapumisen Kiinan maksujärjestelmäpöytään. Tuossa tapauksessa Alibaba ei ollut valmis maksamaan UnionPayn vaatimia korvauksia. Toisaalta Kiina on valtavan tärkeä markkina-alue Applelle, joten yhtiön voidaan olettaa tekevän kaikkensa, jotta Apple Pay saisi tuulta alleen myös idässä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi