Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tammikuun myydyimmät puhelimet julki – harvinaisen selkeä tilanne

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Operaatorien myydyin puhelin oli iPhone 6

Operaatorien myydyin puhelin oli iPhone 6

Tuttuun tapaansa kotimaiset operaattorit julkaisivat tänään myydyimpien puhelintensa listat. Listojen kirkkaimmat kärjet ovat näyttäneet samalta jo lokakuusta lähtien, mutta seuraavien sijojen osalta tilanne on viime kuun listoilla harvinaisen suoraviivainen.

Kaikkien listojen kärjessä on siis edelleen Applen iPhone 6. ”Listan kärkisijat eivät juuri muuttuneet”, Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää toteaa. Syyksi Saranpää antaa sen, ettei vuodenvaihteessa ole lainkaan uusia lanseerauksia.

Toisesta sijasta eteenpäin kaikki listat ovat paljolti Samsungin Galaxy-sarjan juhlaa. Eritoten hieman edullisemmat mallit pärjäävät Suomessa hyvin. Tilanne on ollut aiemminkin vastaava, mutta harvemmin kaikkien kolmen operaattorin tulokset ovat olleet näin samanlaisia. Kaikilla listoilla iPhone 6:n perässä roikkuu 3-5 kappaletta Samsung-laitteita, joihin lukeutuvat S5, S4, S4 Mini, Ace 4 ja Trend Plus.

Ainoan poikkeuksen tekevät Elisan yritysasiakkaat, joiden keskuudessa Lumiat ovat kuukaudesta toiseen Galaxyja suositumpia. Tälläkin listalla kiistaton ykkönen on kuitenkin iPhone 6.

Applelta ja Samsungilta yli jäävät sijat täyttävät muun muassa Honor 6, Sony Xperia Z3 Compact ja tietysti useat Lumia-mallit. Täydet myyntilistat voit katsastaa alta:

DNA:n myydyimmät puhelimet tammikuussa 2015:
1. Apple iPhone 6
2. Samsung Galaxy S4+ 4G
3. Samsung Galaxy Ace 4
4. Samsung Galaxy S4 Mini
5. Sony Xperia Z3 Compact
6. Samsung Galaxy Trend Plus
7. Samsung Galaxy S5
8. Nokia Lumia 530
9. Sony Xperia M2 Aqua
10. Nokia Lumia 630

Soneran myydyimmät puhelimet tammikuussa 2015 (suluissa sijoitus joulukuussa):
1. (1.) Apple iPhone 6
2. (2.) Apple iPhone 5S
3. (3.) Samsung Galaxy S4 4G+
4. (5.) Samsung Galaxy S5
5. ( – ) Samsung Galaxy S4 Mini
6. ( – ) Samsung Galaxy Ace 4
7. (7.) Nokia Lumia 930
8. ( – ) Nokia Lumia 635
9. ( – ) Apple iPhone 6 Plus
10. ( – ) Nokia 301

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet tammikuussa 2015:
1. Apple iPhone 6 (4G)
2. Samsung Galaxy S4 Mini (4G)
3. Samsung Galaxy S4 (4G)
4. Samsung Galaxy Trend Plus
5. Samsung Galaxy S5 (4G)
6. Samsung Galaxy Ace 4 (4G)
7. Apple iPhone 5S (4G)
8. Nokia Lumia 630
9. Apple iPhone 6 Plus (4G)
10. Honor 6 (4G)
11. Nokia Lumia 530
12. Nokia Lumia 635 (4G)
13. Nokia Lumia 930 (4G)
14. Nokia 301
15. Nokia Lumia 735 (4G)

Elisan yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet tammikuussa 2015:
1. Apple iPhone 6 (4G)
2. Nokia 301
3. Nokia Lumia 930 (4G)
4. Nokia Lumia 830 (4G)
5. Nokia Lumia 635 (4G)
6. Nokia Lumia 735 (4G)
7. Apple iPhone 5S (4G)
8. Nokia Lumia 630
9. Nokia Lumia 530
10.Samsung Galaxy S5 (4G)
11. Samsung Galaxy S 4 + (4G)
12. Samsung Galaxy S 4 Mini (4G)
13. Samsung Galaxy Xcover 2
14. Samsung Xcover 271
15. Apple iPhone 6 Plus (4G)

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jouni

  paska maku ihmisil

 2. Vili

  Huomoitavaa listalla on, että iPhone 6+ yltää nippanappa listalle ja Note 4:sta ei näy yhdelläkään listalla. Teki kyllä Apple todella fiksut, että ei lähtenyt liikaa näyttökokoa kasvattamaan. Näkyy selvästi, että ei se mitä käyttäjät haluaa ollutkaan isompi ja isompi näyttö.

  Tämän on varmaan samsungkin pistänyt merkille koska S6:ssa on eilisten uutisten perusteella edeltäjäänsä pienempi näyttö. Toki uutinen ei ollut 100% varma.

  Yllättävää ei myöskään ole se, että ainakin soneralla myös 5S näyttää myyvän edelleen erittäin hyvin ja elisalla myös. Saas nähdä, että tekeekö Apple vielä vaihtoehtoisesti 5S kokoisen luurin jatkossa, toivottavasti.

  • John Holma

   @Vili
   Ihan sellainen pieni pointti että IPhone 6+ on fyysisesti suurempi kuin Note 4, vaikka näyttö on iPhonessa 0,2″ pienempi (5,5″ vs 5,7″)
   Näin ollen Apple kasvatti vain luurin kokoa yli Noten mutta samalla käytti pienempää näyttöä… Fiksua?

   • Vili

    Touch ID ottaa omansa, jep fiksua kyllä, se on komprmissi.

    Nythän on juuri tullut tietoon, että myös galaxy s6 olisi pidempi kuin s5 vaikka näyttö onkin pienempi, todennäköisesti kyse on samasta asiasta? Parempi sormenjälkitunnistin vaatii myös samsungilta enemmän tilaa, eikös sellaista kuitenkin ole huhuiltu?

    • John Holma

     Vai on se isompi koko kompromissi??
     Kyllähän tämä ”kompromissi” johtuu siitä että Apple ei ole käyttänyt hetkeäkään aikaa 6+ mallin fyysiseen optimointiin. On vain otettu 6 mallin piirustukset ja skaalattu niitä x-määrä että saadaan sopimaan 5,5″ näyttö.
     Alhaalla ja varsinkin ylhäällä on 6+ mallissa aivan tajuttoman isot deadbandit, joita olisi hyvin voinut pienentää optimoimalla.
     Kompromissi… :D

     • Sk

      1. Jotain symmetriaa, kiitos. En ole yhtään laitetta tavannut, joka ei olisi symmetrinen edestäpäin katsottuna. Vai mitähän oikein tarkoitat optimoinnilla?

      2. Nuo reunat ovat aika tiiviisti osa brändiä: suurin osa ihmisistä tunnistaa laitteen Appleksi, jos siinä on pyöreä nappi ja reunat ylhäällä ja alhaalla. Ei sitä lähdetä niin vaan muuttelemaan, muutenhan käy kuten Win8:n kanssa.

      3. Nuo reunat ovat mahtavat laitteen pitelemiseen, kun ei tarvitse pelätä mitään virhepainalluksia. Aivan älyttömät kapasitiiviset näppäimetkö pitäisi olla?

      Kerro toki visiosi tästä ”optimoinnista”.

     • Vili

      John Holma, aina hauska kun ihmiset puhuu asiasta mistä ne ei vaan ymmärrä. Jos ymmärtäisit vähänkään suunnittelusta ja muotoilusta et laukoisi tuollaisia.

      Se on ihan tutkittu asia, että ihmissilmä tykkää symmetrisistä asioista. Eli jos alhaalla täytyy kotinapin takia olla iso reuna niin se iso reuna pitää olla myös ylhäällä. En omista iPhone 6:sta tai 6+ mutta ainakin 5S:ssä yläosa ja alaosa on millilleen samankorkuinen ja nopeasti katsottuna myös esim galaxy s5 sama ja note 4 ja iPhone 6 ja 6+, htc m8 jne. Se nyt vaan pitää olla niin ja jos ei olisi olisi se suunnittelumoka.

 3. Dr 86

  Kyllä saa taas ihmetellä miten hölmöjä Suomalaiset ovat.
  Jenkkibrändipaskaan ja Korean ihmeisiin tuhlataan rahaa mielummin kuin Suomessa suunniteltuihin ja parempiin kännyköihin.

  • vekeee

   Minua taas ihmetyttää Lumioiden suosio yrityspuolella. Jossain 90-luvun Windows-huumassa mennään selvästi, ehkä Nokian höyrytkin auttavat. Missään muualla maailmassahan näin ei ole.

   Hauskintahan on se, että iPhone on parempi ”Windows Phone” kuin yksikään Lumia koskaan.

   Kaikki Microsoftin omat appikset ovat sillä parempia ja tuoreempia ja päälle kaikki kolmansien osapuolten jutut.

 4. Juha

  Saa nähdä jatkaako Apple kärjessä tulevat kuukaudet vai alkaako romahdus.

  • Vili

   Todennäköisesti jatkaa siihen asti kunnes uusi iPhone julkaistaan, joka sitten on taas seuraavan vuoden ykkönen (näinhän se on mennyt jo 3 vuotta pääosin), noh ehkä välissä saattaa joku halpamalli mennä edelle.

   • Juha

    Mitähän uutta seuraavassa mallissa on,kun kokoa voi tuskin enää suurentaa.

    • Vili

     Jaa a, sen näkee sitten, enkä nyt tiedä tarviiko siinä niin paljon uutta edes olla. Vai onko mielestäsi vuosittain aina luureissa jotain uutta ja mullistavaa?

     Eihän suurin osa kuitenkaan vaihda vuosittain luureja joten ensivuoden iPhonekin voidaan edelleen myydä isolla näytöllä tai jollain muulla ja jos se on edelleen 6S malli niin ei se ole edes tarkoitettu iPhone 6 asiakkaille vaan enemmänkin niille jotka ei vielä hommannut kutosta. Itselläkin edelleen 5S käytössä, kun en nähnyt syytä päivittää kutoseen, ehkä sitten seuraavaan, aika näyttää.

 5. Seppo

  Operaattorit tyrkyttää tuota Samsunki kuraa tietämättömille.

  • Teemu

   Eipä sitä tuu sen enempää tyrkytettyä kuin muitakaan luureja. Jos halvan (100€-200€) tai keskihintaisen (200€-350€) androidin haluaa niin vaihtoehtoja on lg g2 (”iso” ja hieman erilainen) sekä huawei (monelle tuntematon tai mieltää halvaksi) jolloin asiakkaat päätyvät helposti ”tuttuun” sampan laitteeseen, joissa on sekä pieniä että isoja luureja.

   Pointti siis se että operattoreilla ei ole hirveesti valikoimaa myymälöissä, gigantin/verkkiksen laitekohtaiset myyntilukemat voi olla sitten jotain ihan muuta

 6. Juha

  Näyttää ihan leikkipuhelimelta nuo Iphonen ikonirivistöt,samaa vanhaa.

  • Sk

   Niin, mitäpä sitä hyvää muuttamaan.

   • Juha

    No mitäs sitä,menis jo innovoinnin puolelle.heh

    • Sk

     Kieltämättä on erikoinen tuo innovoinnin käsityksesi. Ilmeisesti taulujen maalailukin on innovointia?

  • Vili

   Kumma kyllä melkein noi kaikki androiditkin näyttää ihan samalta ikoniriviltä?

   Ja windows näyttää ilmeisesti myös leikkitietokoneelta koska ei sielläkään muuta ole kuin ikonit. Toki voi jotain widgettejä asentaa, mutta en kyllä tiedä juuri ketään joka olisi windowssiaan PC:llä muokannut.

   Mitä sitä hyvää muuttamaan jos homma selvästi toimii.

Tuoreimmat jutut