Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Arvostelussa Samsung Gear S – pieni älypuhelin ranteessa jättää kylmäksi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung Gear S

Samsung Gear S

Mobiili.fi sai alkutalvesta testattavakseen Samsungin ensimmäisen omalla SIM-korttipaikalla varustetun älykellon, mallinimeltään Gear S. Kyseessä on Samsungin omalla Tizen-käyttöjärjestelmällä toimiva laite, joka saattaa tarjota kurkistuksen tulevaan, mutta ei varsinaisesti määritä sitä.

Samsung Gear S:

 • Kahden tuuman Super AMOLED -näyttö, 360×480 pikseliä
 • 1.0 gigahertsin kaksiydinsuoritin
 • 512 megatavua RAM-muistia, neljän gigatavun massamuisti
 • 2G, 3G, Bluetooth, 802.11 b/g/n Wi-Fi, A-GPS/GLONASS, USB 2.0
 • kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, kompassi, sykkemittari, valoisuussensori, UV-anturi, korkeusmittari
 • 300 milliampeeritunnin akku
 • Mitat: 39,8×58,3×12,5 mm
 • Hinta Suomessa noin 400 euroa
Gear S:n hihna on vaihdettavissa, mutta tavanomaiset kellorannekkeet eivät siihen käy.

Gear S:n hihna on vaihdettavissa, mutta tavanomaiset kellorannekkeet eivät siihen käy.

Jo aiemmin syksyllä testissämme  on ollut myös Gear 2- ja Gear Fit -älykellot, ja vaikka Gear S on uudempi malli, vaivaa sitä sama perusongelma kuin aiempiakin malleja. Laitteelle ei ole ihan hirveän paljon käyttöä. Ongelma ei niinkään johdu laitteesta itsestään, vaan sen käyttöjärjestelmästä ja ennen kaikkea sovelluksista.

Samsung Gear S on iso laite, ja sen ulkonäkö varmasti jakaa mielipiteitä. Omasta mielestäni kaarevalla, kromikehystetyllä näytöllä varustettu kello näyttää mukavalta, joskin laite pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain silloin, kun näyttö on päällä, mikä taas tekee hallaa akkukestolle. Laatuvaikutelmansa osalta Gear S on juuri sellainen kuin muoviselta älykellolta voi olettaakin. Kyseessä ei ole kello, samalla tavalla kuin arvokas metallikello olisi, vaan elektroninen vempain, ja sen huomaa heti. Laite tuntuu elektroniseksi vempaimeksi kyllä laadukkaalta, mutta muovinen kello-osa ja kumiranneke yksinkertaisesti eivät herätä minkäänlaisia intohimoja tai suuria tuntemuksia. Kyseessä ei ole hieno rannekello, vaan pieni tietokone ranteessa.

Erilaisia kellotauluja Gear S:stä löytyy runsaasti, niin klassiseen kuin modernimpaankin makuun.

Erilaisia kellotauluja Gear S:stä löytyy runsaasti, niin klassiseen kuin modernimpaankin makuun.

Samsung on valinnut älykelloilleen linjaksi pienen tietokoneen sovittamisen käyttäjän ranteeseen, ja tässä piilee iso ongelma. Gear S on kuin rannekkeella varustettu, todella pieni älypuhelin. Laitteeseen saa sovelluksia, jotka tuovat esimerkiksi täyden qwerty-näppäimistön näytölle, mutta moisen käyttö tuntuu tilanteesta riippuen joko naurettavalta tai epätoivoiselta. Gear S on esimerkki siitä, ettei älykelloa voi kehittää kuten älypuhelimia on viime vuosina kehitetty. Kyseessä on jatkuvasti ranteessa kulkeva, pieni kapistus, jonka tulisi tässä vaiheessa, nykyisellä teknologialla, ajaa eri tarkoitusta kuin taskussa kulkevan puhelimen. Tulevaisuudessa saatamme tietysti kantaa mukanamme pienen pientä härveliä, joka korvaa nykyiset älypuhelimet, tabletit ja kannettavat tietokoneet teknologialla, jota emme vielä edes tunne, mutta tällä hetkellä älykellon on tehtävä jotain muuta. Jotain sellaista, joka ottaa huomioon koon tuomat rajoitukset, kuten juuri kosketusnäytön käytettävyyden tai akkukeston.

Gear S:n valikko

Suuri ongelma Gear S:ssä on myös Samsungin valitsema Tizen-käyttöjärjestelmä. Tizen on Samsungin oma käyttöjärjestelmä, joka tätä nykyä löytyy jo yhdestä virallisesti julkaistusta puhelinmallistakin, mutta toistaiseksi ei ole mitään takeita siitä, että kyseinen käyttöjärjestelmä pötkisi kovinkaan pitkälle. Niukka laitekanta ja kyseenalaiset tulevaisuudennäkymät tarkoittavat vähäistä mielenkiintoa sovelluskehittäjiltä. Samsung kehuskeli jo jokin aika sitten, että Tizenille on tarjolla jo yli tuhat sovellusta, ja äkkiä voisikin ajatella, että tuhanteen sovellukseen mahtuu kaikenlaista. Totuus on kuitenkin toinen. Ensikokemus sovelluskaupassa on, että suurin osa kelloille tarjotuista sovelluksista on harrastelijakehittäjien tekemiä jätkänshakki- tai laskinsovelluksia. Todella hyödyllisiä tai muuten hyviä sovelluksia on todella vähän.

Sovelluksia Samsungin Tizen-kelloille löytyy toista tuhatta, mutta todella hyödyllisiä on varsin vähän tarjolla.

Sovelluksia Samsungin Tizen-kelloille löytyy toista tuhatta, mutta todella hyödyllisiä on varsin vähän tarjolla.

 

Etupäässä Gear S tuntuu olevan jonkinlainen lisänäyttö puhelimelle. On tilanteita, jolloin on paljon helpompaa ja nopeampaa vain vilkaista ranteesta saapuva ilmoitus sen sijaan, että alkaisi kaivaa puhelinta taskusta, mutta näiden tilanteiden vuoksi en olisi valmis maksamaan satoja euroja älykellosta. Lisäksi tulee vastaan tilanteita, jolloin saattaa olla luontevampaa hoitaa puhelut kellon kuin puhelimen kautta, mutta näitäkin tilanteita tulee sen verran harvakseltaan, että satojen eurojen hankintahintaa on hankala hyväksyä. Ymmärtäisin Gear S:n hankkimisen, jos kyseessä olisi vaikkapa sadan euron lisävaruste myytäville Galaxy-puhelimille, mutta lähes 400 euron hankintahintaa on vaikea perustella hieman heikosti toimivalle handsfree-laitteelle tai puhelimen lisänäytölle.

Nettiselainkin Gear S:lle löytyy, mutta käyttö pienellä näytöllä ei ole erityisen mielekästä.

Nettiselainkin Gear S:lle löytyy, mutta käyttö pienellä näytöllä ei ole erityisen mielekästä.

Gear S on siis varustettu SIM-korttipaikalla, mutta käytännössä sillä ei kuitenkaan tee mitään ilman Samsungin puhelinta, sillä käyttöönotto ja sovellusten asennus tapahtuu Samsung-puhelimen sovelluksen kautta. Sarjakuvasankari Dick Tracy hoiti puhelunsa kellon kautta, mutta lyönpä pääni pantiksi, ettei sarjan luoja Chester Gould ajatellut ranneradiopuhelimen vaativan poliisin taskuun toista radiopuhelinta käyttöä varten. Se ikään kuin vesittäisi Tracyn ”2-Way Wrist Radion” käytännöllisyyden.

Ominaisuuksia Gear S:ään on tungettu rutkasti. Kuntoiluosastolta löytyy muun muassa askelmittari sekä pulssimittari, mutta perinteistä sykemittaria se ei kuntoilukäytössä korvaa. Pulssimittaus ei onnistu, jos käsi heilahtelee nopeasti, eli esimerkiksi lenkillä pulssin mittaamisen ajaksi pitää juoksu lopettaa ja kättä pitää aloillaan mittauksen ajan. Satunnaisempaan tutkailuun se toki soveltuu.

 

Gear S ei ole häävi pulssin mittaamiseen ja askelmittariksi se on hieman kallis, mutta satunnainen kuntoilija saanee iloa ja hyötyä sen sovelluksista.

Gear S ei ole häävi pulssin mittaamiseen ja askelmittariksi se on hieman kallis, mutta satunnainen kuntoilija saanee iloa ja hyötyä sen sovelluksista.

Akku ei Gear S:ssä ole suurin suuri, mutta akkukesto osoittautui silti pelättyä paremmaksi, ainakin kun näyttö ei ole koko ajan päällä. Laitteessa on vilkaisunäyttö, joka tuo kellonajan näytölle kun käden nostaa vilkaisua varten, mutta muuten näyttö pysyy pimeänä, kun kello ei ole käytössä. Näin akku kesti peruskäytössä pari päivää. Tätä tietysti auttaa edellä mainittu heikohko sovellustarjonta, eli kelloa ei tule räplättyä kovinkaan paljoa. Itse miellyin pitämään kellonajan jatkuvasti näytöllä, ja asetuksista löytyy näkymä, joka tuo pelkän kellonajan muuten mustana pysyvälle näytölle, eli vain pieni osa AMOLED-näytön pikseleistä oli käytössä, mutta silti virrankulutus nousi reilusti, eikä akku kestänyt kuin yhden päivän, vähäiselläkään sovellusten käytöllä.

Täysi qwerty-näppäimistö kahden tuuman näytöllä on todella pieni.

Täysi qwerty-näppäimistö kahden tuuman näytöllä on todella pieni.

Lataus kaikissa testaamissani Samsungin Tizen-älykelloissa jättää toivomisen varaa. Ajatus siitä, että käyttäjä voi käyttää samaa micro-USB-liittimellä varustettua laturia sekä kellolle että puhelimelle on kaunis ajatus, mutta Samsung on toteuttanut tämän niin, että latauksen ajaksi kelloon napsautetaan kiinni hieman kelloa pienempi muoviadapteri, jossa on reikä micro-USB-johdolle. Pieni, irtonainen muovikikkare on varma harminaiheuttaja matkakäytössä. Gear S:n kohdalla onneksi lohtua tuo se, että kyseinen muovikikkare sisältää vara-akun, jolla kellon saa kertaalleen ladattua täyteen myös silloin, kun verkkovirtaa ei ole tarjolla.

Gear S:n laturi toimii myös vara-akkuna, mutta matkakäytössä erillinen latauspalikka aiheuttanee harmaita hiuksia.

Gear S:n laturi toimii myös vara-akkuna, mutta matkakäytössä erillinen latauspalikka aiheuttanee harmaita hiuksia.

Kaikkinensa Samsung Gear S on ollut mielenkiintoinen laite testata, ja on mukavaa huomata, että Samsung kehittää kelloja ahkerasti, mutta toivoisin toisenlaista kehityssuuntaa. Gear S on hyvä teknolelu Samsungin puhelimen omistajalle, jolla on hieman löysää rahaa, mutta tavalliselle tallaajalle sitä on vaikea suositella. Älykelloilla on huomattavat rajoitteet, lähinnä fyysinen koko, jonka johdosta lähestymistavan pitäisi olla toinen. Älykellot eivät vielä korvaa henkilökohtaista tietokonetta, tai edes älypuhelinta, eikä niihin näin ollen pitäisi sellaisina edes suhtautua. Toki markkinoilla on myös älykkäillä lisäominaisuuksilla varustettuja rannekelloja, mutta ne sijoittuvat kuitenkin hieman eri sarjaan kuin Gear S:n kaltaiset laitteet.

Älykelloista puhuttaessa on vaikea olla tuomatta esille tänä vuonna myyntiin tulevaa Apple Watchia. Itse olen tässä vaiheessa skeptinen vielä kaikkien älykellojen suhteen, mutta yhtiö, joka uudisti älypuhelimien kehityssuunnan, saattaa onnistuessaan uudistaa myös älykellojen kehityssuunnan. Samsung Gear S:n perusteella se olisi jopa toivottavaa. Gear S on kohtuullisen laadukas, mutta varsin kallis vempain, jossa on paljon kaikenlaista, mutta käyttökokemus ei ole erityisen järisyttävä. Matkaa älykellojen todelliseen läpimurtoon tuntuu vielä riittävän.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jaska

  Jopas on negatiivisuutta täynnä koko ”arvostelu”. Todellisuudessahan yksikään älykello markkinoilla ei tarjoa tällä hetkellä sen enempää kuin Gear S:kään kyseisen laitteen ollessa silti markkinoiden kärkeä.

  Lisäksi väite, ”Pulssimittaus ei onnistu, jos käsi heilahtelee nopeasti, eli esimerkiksi lenkillä pulssin mittaamisen ajaksi pitää juoksu lopettaa ja kättä pitää aloillaan mittauksen ajan.” ei pidä oikeastaan paikkaansa. Laitteen on oletettu kiinnitettävän lenkille lähtiessä varsin napakasti, jotta se ei heilu, ja tällöin sykkeen mittaus onnistuu aivan mainiosti siinä missä esimerkiksi aiemmalla Gear Fitillä – ainakin itselläni. Eihän laitteen kuntoilutiloissa muuten olisi järjen hiventä laitteen mitatessa jatkuvasti sykkeen tasoa.

  ”Gear S on siis varustettu SIM-korttipaikalla, mutta käytännössä sillä ei kuitenkaan tee mitään ilman Samsungin puhelinta, sillä käyttöönotto ja sovellusten asennus tapahtuu Samsung-puhelimen sovelluksen kautta.”

  SIM-korttipaikan pointti ei ole tarjota laitetta Xiaomin, OnePlussan tai minkään muunkaan valmistajan luurien käyttäjille, vaan mahdollistaa Samsungin luurien omistavien henkilöiden jättää halutessaan älypuhelin kotiin – vaikkapa juuri sinne lenkille lähdettäessä, jolloin voit laittaa musiikit kelloon, jättää puhelimen kotiin ja olla silti tavoitettavissa, jos niin on tarve.

  Gear S:n vedenpitävyydestä (IP67) ei muuten mainittu sanallakaan mitään.

  • Hmmjop

   No jos markkinoiden kärkeä edustava tuote ei ole kovin häävi saati hyödyllinen, niin sitten se ei ole kovin häävi saati hyödyllinen. Arvostelussa ei ole mitään vikaa.

   Ei kai näitä tuotteita ole tarkoitus millekään Gaussin käyrälle asetella, siis että vähiten huono olisi kuitenkin ”hyvä”.

  • Janne Laakso

   Totta vie, IP67-luokitusta on huomannut mainita, se on kyllä plussaa. Roiskekestävyys on vähintä, mitä puettavalta laitteelta voi odottaa, ja IP67-luokitus vie tiiviyden vielä siitäkin pidemmälle.

   Mitä pulssin mittaamiseen tulee, kokeilin muutamaan otteeseen pulssia mitata liikuntasuorituksen aikana, mutta edes rauhallisessa liikkeessä mittaus ei onnistunut, vaan minun piti pysähtyä paikoilleni seisomaan mittauksen ajaksi. Tässä saattaa olla hieman käyttäjästäkin riippuvia eroja kokemuksissa, eli toisilla laite pysyy paremmin aloillaan kuin toisilla.

   Se on totta, ettei yksikään älykello markkinoilla tarjoa enempää kuin Gear S, mutta kuten nimimerkki ”Hmmjop” tuossa mainitsi, niin vähiten huono ei välttämättä kuitenkaan tarkoita hyvää. Kuten artikkelin lopussa mainitsin, toivon älykellojen kehitykselle toisenlaista suuntaa. Pienen vempaimen tunkeminen väkisin täyteen keskinkertaisesti tai jopa heikosti toimivia ominaisuuksia ei mielestäni ole toivottavaa.

   Vaikutat tyytyväiseltä laitteen omistajalta, ja hyvä niin, mutta ei tällaisella laitteella silti suurta yleisöä saada ihastumaan.

   • Matti

    Kello tosiaan mittaa pulssia eikä sykettä kuten Jaska luulee.

 2. Severi

  Mikään älykello ei ole tarjonnut toistaiseksi wow-tunnetta, jonka takia hommaisin vempeleen ranteeseeni. Jos olisi pakko valita kuitenkin yksi älykello, jonka ottaisin – olisi se ehdottomasti tämä älykello. En usko, että älykellot mullistaa maailmaa vielä muutamaan vuoteen.

  • Janne Laakso

   Tämä tiivisti ajatukseni aika hyvin. Juuri se wow-efekti puuttuu, ja juuri siksi en usko, että älykellot tulisivat vielä lyömään täysillä läpi.

   Kuten sanoit, jos pakko olisi yksi valita, se olisi minullakin tässä vaiheessa tämä. Koska pakkoa ei ole, pidän ranteeni mieluummin kahlitsematta tai valitsen perinteisen aikaraudan minkään älykellon sijaan.

  • jj

   Ite tykkään Pebblestä, varsinkin Steel-versiosta. Fokus on kellossa ja siinä, että se antaa puhelimen ilmotukset kellon näytölle. Loppu tapahtuukin puhelimella. Pebblen suunta on mielestäni kyllä oikea vielä ainakin toistaiseksi.

 3. Re5pect

  Just pistin eilen illalla itselleni tilaukseen :)

 4. KukaMuuMuka

  No joo olipahan erikoinen ”arvostelu”.
  Itsellä kyseinen kello ollut käytössä n.2,5kk. Ja olen ollut todella tyytyväinen. Mittaa sykkeen komiasti lenkeillä ja piirtää gps:n avulla karttaan että missä olen liikkunut. Todella kätevää lenkillä ollessa puhelun tullessa voi vaikka vastata kellolla ja vaihtaa muutama sana…ei tarvi taskusta alkaa kaivaa luuria. Viestiin vastaaminen onnistuu myös todella hienosti kun huomaa ottaa swipe-toiminnon käyttöön näppis asetuksista. Akku kestää minulla vilkaisunäytöllä 2 päivää…siis vuorokautta tarkentaakseni =) Ottaen kuitenkin huimioon millä asteella nämä on…niin kyllä tämä ihan ehdotonta kärkeä on. Ei elämä…teettekö puhelin arvostelunkin niin että kädessä nykypäivän laite mutta ajatukset 5v päässä…heheh…

  • Janne Laakso

   Kun kyseessä on vielä kohtuullisen uusi tuoteryhmä, lienee paikallaan arvioida myös tulevaisuutta. Yhtä lailla voin tässä ja nyt todeta, että monissa älypuhelimissa kehityssuunta on hieman hukassa, sillä pelkkä laskentatehon ja näytön tarkkuuden lisääminen eivät loputtomiin tuo käyttäjälle lisäarvoa, vaan käytettävyyden parantaminen ja uudet ominaisuuudet ovat merkittävämpiä tekijöitä.

   Olet tyytyväinen ostokseesi, mutta itsekin mainitset ”millä asteella nämä on”. Juuri siinä nähdäkseni piilee ongelma. Tämänhetkinen teknologia ei vielä mahdollista älypuhelimen toiminnallisuuksien sovittamista rannekellon kokoiseen pakkaukseen, ja siksi mieluummin näkisin kelloille kehitettävän toisenlaista lähestymistapaa. Aika harvojen käyttäjien etuja ajaa ominaisuuksiltaan rampautetun älypuhelimen sovittaminen rannekelloon.

 5. Vili

  Eihän se ole mikään ihme, että älykellot ole lyöneet läpi kun niistä kaikista puuttuu selkeä focus.

  Sanoin jo vuosi sitten, että älykellon tärkein ja ykkösasia isoon läpimurtoon on unisex design. Tätäkin samsungin kelloa katsoo, niin onhan tuo aika koominen ilmestys, eiköhän samsung seuraavaan versioon vielä saa hieman isomman näytön ;) mutta joo markkinoilla ei siis vielä ole yhtäkään kelloa designin puolesta mikä vetoaisi massaan, sekä naisiin että miehiin.

  Plus se että kaikki älykellot on tehty vain koska pystytään sellainen tekemään ja kuten tästäkin arvostelusta voi lukea, tarkoittaa se sitä, että tehdään älypuhelin kellon kokoon, ei näin! Eli kuten sanottua se focus puuttuu. Samsungkin puskee vähän väliä uutta kelloa ja kattoo jos se sattuisi myymään, nythän niiltä on tulossa seuraavaksi pyöreä älykello. Jos se sitten jo? :)

  • Toni

   Annas kun arvaan. Applen tuleva kello sit onkin se huippu kello jossa on tätä ”focusia”? :D No helppohan se on jälkeen jääneenä tulla isolla brändillään mukaan. :)

   • Vili

    Jos et vielä ole vuosien aikana huomannut niin ei sillä ole mitään väliä kuka on eka, vaan se joka tekee toimivimman tuotteen. Tästä uusimpana todisteena hirmu vauhtia leviävä Apple Pay, tuote tuotiin markkinoille vasta kun se oli valmis ja se näkyy.

    En tiedä onko Apple watch huippukello, sen näyttää aika. Ainakin siinä on tämä tärkein asia kunnossa, eli unisex design, se sopii sekä naisille että miehille koska kellosta on niin monta eri versiota tehty. Eli lähtökohdat on jo huomattavasti paremmat kuin kilpailijoilla.

    Voidaan sitten kesällä taas itkeä, että miksi Apple watch myi vaikka älykelloja on ollut markkinoilla jo vuosia.

    • Toni

     En oikeen jaksa uskoa että Applen totteita myydään desingin takia, vaan brändin. Koska Apple on massaa. Yks vähäjärkinen ostaa, sit toinen ja sit kolmas jne. ”Ainakin siinä on tämä tärkein asia kunnossa, eli unisex design sopii sekä naisille että miehille” Mitä tulee puhelinten kannalta, Iphonet on naisten puhelimia :)

     • Toni

      Korjaan: ”Ostetaan desingin takia”

 6. KukaMuuMuka

  Hehe..no mä näin asiat eri tavalla. Mulle tämä on jälleen yksi elämää helpottava vekotin. ”ominaisuuksiltaan rampautetun älypuhelimen sovittaminen rannekelloon”…no…kun minä lähdin tätä ostamaan niin minä en lähtenyt ostamaan rampautetuilla ominaisuuksilla varustettua älypuhelinta sovitettuna kelloon….vaaan ostin kellon missä on aivan heleevetisti extraa=)) Ja kaikki me taaplataa erillail. Mulle tuli tästä WOW kun tämän näin ja oikee toinenki WOW kun sain ranteeseeni…tätä World Of Warcraft -efektiä en saanu muiden valmistajien tarjoamista rampautuneista älykelloista joita ranteissa pidetään -tyyppisistä kelloista. Ja taas tämä sovelluskaupan sovellus määrä…hohhoijaa…no on se hyvä et Applella jotain miljuuna. Eiks se ole pääasia et tarpeelliset kuitenkin löytyy ja nyt puhutaan kuitenkin kellosta…todella upeesta sellaisesta jos saan viel kerran ylistää. Over n Out!!

 7. kettu

  Sopiiko tämä pieniranteisille? Ja saako tähän radion?

  • LaDeX

   Ei FM-radiota nykyään missään mobiililaitteissa ole (valitettavasti).

   • alppila

    Kyllä mun puhelimessa on fm-radio.

    • LaDeX

     Toki et kerro mikä laite on kyseessä…

  • Henrik

   Google (Google Play) Apps-valikoimasta löytyy radio!. ;)

 8. kroisantti kekkonen

  No iwatch vasta jöttääkin kylmäksi. Akunkesto on tosi surkea ja akku kestää valmiustilassakin maksimissaan alle vuorokauden.

  • jj

   Mahdat olla Applen työntekijä, kun tiedät näistä?
   Koko kello kun ei ole edes 100% valmis eikä myynnissä.

  • Vili

   ”Ilman minkäänlaista käyttöä kello tulee todennäköisesti kestämään valmiustilassa noin 2-3 päivää yhdellä latauksella.”

   • Toni

    Ja tämänhän Vili tietää vaikkei laitetta ole edes julkaistu. Lyön vetoa siitä että kun Applen kello julkaistaan, niin heti: ”päihittää Samsungin ja muiden valmistajien kellot mennen tullen koska Apple” -Vili

    • Vili

     ”päihittää Samsungin ja muiden valmistajien kellot mennen tullen”

     No siihen nyt ei paljo vaadita :D

     • Toni

      Yksikään Applen puhelin ei vastaa toiminnoiltaan esim. Samsungin Note 4 oninaisuuksia :D Kuten olenkin tässä jo muutaman kerran maininnut, Applen tuotteita ostetaan brändin takia :)

     • Vili

      ”Yksikään Applen puhelin ei vastaa toiminnoiltaan esim. Samsungin Note 4 oninaisuuksia :D”

      Ja hyvä niin, siitä voimme kiittää Applea.

     • Vili

      ”Kuten olenkin tässä jo muutaman kerran maininnut, Applen tuotteita ostetaan brändin takia :)”

      Ihmettelinkin tässä, että miksi teet tästä jonkun numeron?

      Tottakai sitä ostetaan brändin takia, ihan samalla tavalla kun samsungia ostetaan. Tässä maailmassa kuule myydään aika paljon juttuja brändin avulla ;)

      Mutta ei sitä brandia tyhjästä tule, se pitää ansaita. Hyvä brändi auttaa myymään kerran huonon tuotteen, mutta hyvä brändi ei auta myymään sitä huonoa tuotetta toista kertaa. Näin juuri kävikin samsungille viimevuonna. Samsungilla oli hyvä noste päällä vuonna 2013 ja brändinimi oli isossa nosteessa ja monille android luuria ostaessa samsung oli synonyymi androidille. Viimevuonna kuitenkin kävi niin, että se samsungin brändi ei sitten vissiin vastannutkaan odotuksia ja samsungin myynti ja tulos romahti, että semmosta.

     • Toni

      ”Ihmettelinkin tässä, että miksi teet tästä jonkun numeron?” -vili

      Ehkäpä siksi koska olet aina Samsungin tuotteiden kimpussa. Aina haukkumassa ja mainostamassa kuinka Applen Iphone on ”listojen myydyin puhelin”. Fakta on kuitenkin se että applen puhelimet on teknisesti tosi surkeita verrattuna moneen android puhelinten valmistajaan. Uusin Iphone vastaa tällä hetkellä vuoden 2011 android puhelinta. Enkä itse ymmärrä mikä ihmisiä kiinnostaa Iphonessa. Ehkäpä tämä Iphone trendi loppuu muutaman vuoden päästä, ken tietää :)

     • Vili

      ”Fakta on kuitenkin se että applen puhelimet on teknisesti tosi surkeita verrattuna moneen android puhelinten valmistajaan. Uusin Iphone vastaa tällä hetkellä vuoden 2011 android puhelinta.”

      Sovitaan sitten vaikka niin jos se sinun oloasi helpottaa :D http://youtu.be/VPc51xnPOkc voimme myös tässä yhteistuumin sopia, että mm nexus 6 näyttäisi olevan suorituskyvyltään jostain vuodelta 2008 ja galaxy note 4 ehkä nippanappa 2009 vuoden.

   • wele

    Oikeastaan 19h

  • Jake123

   Ei oo tänkään akkukesto hääppönen. …jos jutun luit

  • Jake123

   No eipä oo tämänkään kellon akkukesto hääppönen, ei. …jos jutun luit

 9. alppila

  Vuoden turhake.

 10. Toni

  ”Sovitaan sitten vaikka niin jos se sinun oloasi helpottaa :D http://youtu.be/VPc51xnPOkc voimme myös tässä yhteistuumin sopia, että mm nexus 6 näyttäisi olevan suorituskyvyltään jostain vuodelta 2008 ja galaxy note 4 ehkä nippanappa 2009 vuoden.”

  Kukas tässä suorituskyvystä puhui? Puhuin teknisistä ominaisuuksita. Kannattais lukea Vilisen tarkemmin ennen kuin kirjoitat :) Ymmärrän kyllä että on vaikea myöntää tosiasioita Iphonen ylpeänä käyttäjänä.

  • Vili

   Minä puhuin? Mun mielestä suorituskyky älylaitteissa on erittäin tärkeä osa. Aika sama mitä siel ominaisuuslistalla on kun suorituskyky huippuandroidissa on jostain 2009 vuodelta.

   Sinun kannattaa tosiaan ehkä ajatuksella lukea minun kommentti uusiksi :D

   • Toni

    Millä perusteella sanot huippu androidin suorituskyvyn olevan 2009 vuoden tasolla? Jonkun game reviewinkö? :D Oon kattonut just noita kyseisiä videoita ja ei ole Iphone kaikissa peleissä pärjänny :) Nyt varmaan lähet linkkaamaan mulle jtn nettisivustoa joka vakuuttaa että Iphone on muita suorituskykyisempi puhelin? Minä sanon HAH :D

 11. Vili

  Voi Toni Toni, hämmentävä tuo sinun pakkomielteesi Appleen, nytkin jauhat täällä Applesta vaikka tämä uutinen koskee Samsungin kelloa :D ja jos edes jauhaisit Applen kellosta, mutta kun jauhat täällä iPhonesta ja android luureista :D

  Eiköhän tämä off-topic ollut tästä

  • Toni

   ”Sovitaan sitten vaikka niin jos se sinun oloasi helpottaa :D http://youtu.be/VPc51xnPOkc voimme myös tässä yhteistuumin sopia, että mm nexus 6 näyttäisi olevan suorituskyvyltään jostain vuodelta 2008 ja galaxy note 4 ehkä nippanappa 2009 vuoden.”
   ”Minä puhuin? Mun mielestä suorituskyky älylaitteissa on erittäin tärkeä osa. Aika sama mitä siel ominaisuuslistalla on kun suorituskyky huippuandroidissa on jostain 2009 vuodelta.”

   Kommentistasi näkyy ettet keksi mitään muuta sanottavaa :) Kyllä sain päivän naurut kun näin sun ”3 tuntia riittää hyvin” arvioinnin :D

   • Vili

    Hyvä että sait naurut, se on hieno taito saada ihmiset nauramaan. Tätä sun katkeraa kuukausia kestävää Apple itkua on myös ollut hauska seurata, mutta eiköhän jätetä tämä tähän, kun ei se iPhone tähän uutiseen liity mitenkään!

    Mutta ymmärrän että siitä haluat puhua niinkuin kaikki muutkin, mutta paikka on väärä joten hyvä lopettaa tähän. Tää on muutenkin takiasi ollut 10-15 viestiä off-topiccia, kyllähän tätä voisi jatkaa loputtomiin, mutta ei siinä ole mitään järkeä.

    • Toni

     ”Tää on muutenkin takiasi ollut 10-15 viestiä off-topiccia”

     Ai nyt oikeen minun syy? :D On siinä taas pokkaa tulla syyttelemään. Kukas sut on pakottanu vastaamaan ja nolaamaan ittes lainauksillas ja turhilla game reviewillas? En ainakaan mä joten 50/50 :) ymmärrän hyvin sun perääntymishalun kun ei keksi vaan muuta :)

     • Vili

      No kuka sen Applen toi esiin? :D

      ”Annas kun arvaan. Applen tuleva kello sit onkin se huippu kello jossa on tätä ”focusia”? :D No helppohan se on jälkeen jääneenä tulla isolla brändillään mukaan. :)”

      ”Ja tämänhän Vili tietää vaikkei laitetta ole edes julkaistu. Lyön vetoa siitä että kun Applen kello julkaistaan, niin heti: ”päihittää Samsungin ja muiden valmistajien kellot mennen tullen koska Apple” -Vili”

      Ja tämä täysin asiaton viesti, mutta eipä nyt muuta kuin lapsellista käytöstä sinulta voikaan odottaa, kun muistelen aun uskovaiskommentteja parin kuukauden takaa.

      Itse nimenomaan yritin kirjoittaa oman kommenttini niin, että en mainitse Applea sanallakaan, niin seuraavassa viestissä SINÄ jo siitä puhut :D mutta ei toi toimintasi mitenkään eroa muista, jos luet vaikka digitoday sivulta samsung uutisia niin suurin osa kommenteista on samsung käyttäjien kommentteja iPhonesta ja Applesta. Se on kyllä hämmentävä tuo Applen vetovoima, ei sille mitään voi!

      ”Kukas sut on pakottanu vastaamaan” no yleensä on tapana vastata jos toinen lapsellisesti viittaa toiseen käyttäjään kommenteissaan.

     • Vili

      Jutellaan siitä Applesta sitten taas tiistai yönä ;)

 12. Toni

  ””Ja tämänhän Vili tietää vaikkei laitetta ole edes julkaistu. Lyön vetoa siitä että kun Applen kello julkaistaan, niin heti: ”päihittää Samsungin ja muiden valmistajien kellot mennen tullen koska Apple” -Vili””

  Mitäs asiatonta tossa viestissä oli? :) Palataas siihen suorituskykyyn.. millä perusteella huippu androidit on 2009 vuoden tasolla? :)

  • Pukki...

   Toni hei, muista se suoni… Me kaikki ollaan nähty miten sulla pahimmillaan karkaa mopo joten olisko hyvä hengittää syvään ja relata ettei käy niin kuin viimeksi. Hyviä rentoutumishetkiä!

   • Toni

    Ehkäpä Pukin ei kannattaisi työntää nokkaansa joka asiaan niin kaikki pääsisi helpommalla :)

  • Vili

   ”Palataas siihen suorituskykyyn.. millä perusteella huippu androidit on 2009 vuoden tasolla? :)”

   Ihan samalla tavalla kun sinä perustelit iPhonen raudan olevan 2011 vuoden tasolla (toisinsanottuna et perustellut sitä yhtään millään) :D

   Huom prosessori GPU ym. on aika iso osa asiaa kun puhutaan tekniikasta. Eli jos iPhone on kuten sinä sanoit vuoden 2011 tasolla niin voidaan sanoa, että android luurien GPU ja CPU on 2009-2010 vuoden tasolla. Vai mitä? :)

   • Toni

    Nope, väität just että Iphone olis 2v edellä muita puhelimia joka ei pidä paikkansa :) Iphone on 2v jäljessä vähintään. Esim. Ensimmäinen nfc siru puhelimista löytyy androidista ja Iphoneen on tullut se vasta nyt ja sekin rajoitettuna. Tekniikka tarkoittaa muutakin GPU:ta tai CPU:ta :) Myös järjestelmä tasolla Iphone on paljon jäljessä nykyisiä android puhelinia.

    • jj

     Nyt kun tämä on heittänyt näitä emaileja näistä kommenteista, niin satuin tämän huomaamaan.

     http://fi.wikipedia.org/wiki/Nokia_6131

     ”6131 NFC: sisältää Near Field Communication -tekniikan”

     Ja tämähän oli 2006.
     Oli vaan pakko huomauttaa, jatkakaa ;)

     • Toni

      Ironista, mutta totta.

    • Vili

     ”Esim. Ensimmäinen nfc siru puhelimista löytyy androidista”

     Buahhahahaa edes SINÄ et voi olla näin pihalla :D Kiitos päivän nauruista :)

    • Vili

     Ja sulle tuntuu edelleen olevan todella vaikea ymmärtää, että ei sillä ole mitään merkitystä kuka tuo mitäkin ekana, vaan se joka osaa tehdä niistä toimivan käyttäjiä kiinnostavan paketin. Esim Apple teki NFC:stä muutamassa kuukaudessa suositumpaa kuin nokia ja android valmistajat yli viidessä vuodessa. Jälleen kerran esimerkki siitä, kun focus puuttuu. Se että lisätää joku yksittäinen ominaisuus laitteeseen ei auta yhtään jos sitä ei osata myydä asiakkaille/käyttäjille niin että ne sitä käyttäisi.

     Jos sillä savutettaisiin jotain että tuo ensimmäisenä ominaisuuksia niin Nokia olisi tällä hetkellä älypuhelinten ykkösvalmistaja, nokialla oli vaikka mitä ominaisuuksia, kerrotko minulle miksi näin ei ole?

     • Toni

      Ja sinä et tunnu tajuavan että applen Iphonet on yksinkertaisesti jälkeenjääneitä. Piste. Mikä siinä mahtaa olla niin vaikea tajuta.. noh ei mikään ihme.. ”3 tuntia on hyvä akunkesto” <— huomaa kuinka sokea olet applen suhteen :'D

     • Sk

      Pakko sohaista, anteeksi siitä siis.

      Toni, piste ei ole perustelu.

      Mitenkäs esimerkiksi sormenjälkitunnistin? Oliko Android-luureissa 2011 näin loistavia sjt:ia? Onko vieläkään?

     • Vili

      Ahahahahaaaa, Nyt kannattaa ottaa pukin neuvosta vaarin, näyttää että sulla kohta poksahtaa päässä :D

      ”Ja sinä et tunnu tajuavan että applen Iphonet on yksinkertaisesti jälkeenjääneitä. Piste. Mikä siinä mahtaa olla niin vaikea tajuta.”

      ilmeisesti kymmenet miljoonat kuitenkin on eri mieltä koska päivittäin saa lukea miten mm galaxy s3/4/5 note 2/3 käyttäjiä siirtyy nyt jatkuvasti uusiin iPhoneihin. Ilmeisesti tuolla android maailmassa on vielä jotain enemmän pielessä. Tai noh jos suorituskyky on vuodelta 2009 niin onko ihme, että siirtyvät androidista iPhoneen :D

     • Vili

      Android käyttäjät tällä hetkellä ilmeisesti tonin mukaan tällä hetkellä siirtyvät siihen vähemmän huonoon iPhoneen.

 13. Vili

  Mitähän toni tuumaa kun samsungin kotimaassa samsung käyttäjät on hylänneet nämä edistykselliset luurit ja siirtyneet sankoin joukoin oatamaan näitä jälkeenjääneitä iPhoneja? :)

  http://www.counterpointresearch.com/wp-content/uploads/2015/01/Apple-Korea-Nov-2014.png

  • Toni

   Luotettavat on Vilin lähteet taas :)

 14. Toni

  Iphoneen siirrytään brändin takia. Ja massan mukana :) mut mitäpä sinä apple huumassa siitä tajuat :D edelleen haluaisin tosin tietää millä perusteella Androidit on vuoden 2009 tasoa? :)

  • Vili

   ”Iphoneen siirrytään brändin takia. Ja massan mukana :) mut mitäpä sinä apple huumassa siitä tajuat :D ”

   Niin ja sitten vielä kun kerrot mitää pahaa tässä on?

   PS sitä kutsutaan puskaradioksi ;) kun käyttäjät kertoo toiselle, että onpas hyvä tämä iPhone niin joku ehkä ostaa ja taas seuraava kertoo seuraavalle ja kohta niitä myydäänkin satoja miljoonia. Tämähän on se yrityksen kannalta ideaalitilanne, en ymmärrä mikä tässä on se ongelma?

   Sama on muuten lähipiirissäni tapahtunut iPadin kohdalla. Ihmisiä joilla ei koskaan ole ollut Applen laitteita käyttelee nyt iloisesti iPadeja ja ovat erittäin tyytyväisiä laitteisiinsa ja käyttävät niitä ehkä vähän liikaakin, mutta minkä sille voi kun laite on niin koukuttava.

   • Toni

    Noni eiköhän meidän vili voi mennä apple huumassaan ipadin kimppuun sit :) sen akku kestää varmaan pidempää kuin 3h..? :’D

    • Vili

     Oon jo koko ajan.

     Vili 2 toni 0

 15. Markus

  Nyt kyllä Tonia vietiin aivan kuus nolla!!!!! Voi poeka

 16. Hannes

  Onkohan missään Mobiili.fi n artikkelissa ollut yhtä paljon kommentteja? (Vaikka aiheesta onkin jo pahasti eksytty)

  • Vili

   No vaikka esim. ”Kommentti: Applen gigahertsit ja ytimet ja miksei niillä juurikaan ole merkitystä” 85 kommenttia.

   Tunnetusti Apple kasvattaa paljon keskustelua, kuten tästäkin uutisesta näkyy, tosin koomista on se, että tämä ei edes ole Applen uutinen, mutta siltin se vedettiin heti mukaan ja keskustelu on lähinnä liittynyt Appleen :D

   • Toni

    Sitä ei oikeestaan vedetty mukaan vaan toin esiin sun mielipiteen joka tiedetään jo etukäteen :) Joka on ”Apple on paras vaikka akku kestäisikin 3h” :)

    • Vili

     Huom! Akku kestää raskasta käyttöä 3h. Saathan sinä 3D peliä pelaamalla minkä vaan älypuhelimenkin hyytymään 3-4:ssä tunnissa joten en taaskaan ymmärrä sinun pointtia.

     Älykello taitaa kuitenkin suurimman osan olla stand by tilassa ja onkin tärkeää miten vähän akkua kuluu kun laitetta ei käytä. Mutta sinänsä Apple watchin akunkestosta on turha tässä vaiheessa puhua kun ei sitä tiedä kuin Apple.

 17. Toni

  ””Ilman minkäänlaista käyttöä kello tulee todennäköisesti kestämään valmiustilassa noin 2-3 päivää yhdellä latauksella.””

  ”Mutta sinänsä Apple watchin akunkestosta on turha tässä vaiheessa puhua kun ei sitä tiedä kuin Apple.”

  Pääset Vili syömään sanojasi :)

  • Vili

   Miten mä arvasin, että lainaat juuri tuota viestiä..

   Eikö sinulle ole opetettu koulussa mitä on lainausmerkit? :D

   Nythän tuossa on huvittavasti kahdet lainausmerkit eikä sekään herättänyt kelloja? :D Sehän oli suoraan siitä uutisesta lainaus mihin kommentoin. Eli sama tyyppi sanoi ton joka spekuloi ne muutkin akkukestosta, ei siis MINUN kanssa mitään tekemistä.

  • Pukki...

   Toni-neidin elämä on melkoista draamaa…
   Faktaa ei löydy mutta teiniuhoa kyllä. Seuraavaa odotellessa.

   • tonii

    Ja pukki ei olevieläkään oppinu että tämä mobiili.fi sivusto ei ole ihmisten arvostelusivusto :) voit mennä suomi24 sivustolle avautumaan ongelmistasi muiden suhteen.

    • Pukki...

     Jätän tuon ihan sinun puuhaksesi.
     Jos nyt pystyisit ensin kirjoittamaan oman nimimerkkisi oikein.
     Koville näyttää ottavan tuo applen vihaaminen kun yksi nimimerkkikään ei riitä. Tosin meidän kannalta on hupaisaa lukea samaa kuraa (ja samat virheet) useamman puumerkin takaa :)
     Olisipa silti kiva kuulla tarinasi, tai lähinnä se mikä sinut on ajanut tähän huikeaan Applenvihaamismissioon?

     • Toni

      Mitä tarkoitat että yksi nimimerkki ei riitä? :D Noh sama pätee suhun myös. Jakke123=Pukki :)

     • Vili

      Näkeehän sen nyt kaikki että pukki… ja jakke123 ei ole sama tyyppi. Noin hyvin ei voisi feikata olla toinen henkilö.

 18. Pukki...

  Nyt puhut vaan itseäsi pussiin. Myös tässä asiassa olemme varsin erilaisia. Kirjoitan ainostaan tällä nimmarilla.

  Siitä pinnat että tällä kertaa sait nimimerkkisi oikein.

  Olisi edelleen kiva jos vastaisit edellä mainittuun kysymykseen vai onko aihe turhan arka? Eikä paineita. Nuku vaikka ensin yön yli.

  • Toni

   Sulla on vakavia syytöksiä, oot ennenkin väittäny mun käyttävän eri nimimerkkiä.
   Täähän se vasta off-topicia onkin :D Banniin tollaset!

   • Pukki...

    Toni hyvä, itsehän sinä asian totesit: ”Noh sama pätee suhun myös. ”
    Juurihan tuossa yllä käytit hätäpäissäsi Toni-nimimerkin lisäksi versiota tonii.
    Etkä vieläkään uskaltanut vastata itse kysymykseen :)

    • Toni

     En mä vihaa Applea :) Kerron vaan mielipiteeni, jos mielipiteeni ei miellytä mene sivulta sit pois :) Jokaisella ihmisellä on oikeus mielipiteeseensä ilman että Pukki nimimerkkiä kusipää tulee arvostelemaan ja haukkumaan :) Banniin tollaset kiitos!

     • Vili

      Toni tuntuu olevan tämmöinen riitapukari joka on täällä pelkästään haastamassa riitaa. Nyt näköjään kohde vaihtu.

      Suositten Toni muuten vähän parantamaan tuota ulosantia. Yleensä myös kun keskustellaan niin mielipiteet PERUSTELLAAN. Sun mielipitees on randon lauseita mitä et perustele koskaan millään tavalla, eli menee lähinnä trollailun puolelle.

 19. Toni

  Ai kohde vaihtu? Lueppa vähän Vili uusiksi ennen kun tulet syyttelemään :) Sanoinhan että Pukin ei pitäisi työntää nenäänsä joka asiaan :) mut tietenkin te olette mua vastaan. Pukkihan se tässä riitaa haastaa :)

  • Vili

   No itsehän sinä sitä jatkuvasti kerjäät kommenteilla ja aiheilla mitkä ei edes läheltäkään liippaa uutisen aihetta, eli mitä voit odottaa? nyt järki käteen!

  • Pukki...

   Toni hyvä, itse kerjäät täällä verta nenästäsi. Ja sitten kun osuu, alkaa nuo perusitkut, suomi24, bannaus ja ”mene pois” :)

   Vili on perustellut kommenttinsa, mutta entäs sinä… Sun perusteluna oli…….. wait for it……. PISTE :D

   Itkun sijasta voisit vilkaista peiliin ja jatkaa sitten asiallisesti. Tulet kyllä huomaamaan muutoksen. Parempaa jatkoa!

   • Toni

    Ai, kukas on käskeny Pukin osallistumaan minun ja Vilin väliseen väittelyyn?

    ”Toni hei, muista se suoni… Me kaikki ollaan nähty miten sulla pahimmillaan karkaa mopo joten olisko hyvä hengittää syvään ja relata ettei käy niin kuin viimeksi. Hyviä rentoutumishetkiä!” Pukin eka kommentti.
    ”Toni-neidin elämä on melkoista draamaa…
    Faktaa ei löydy mutta teiniuhoa kyllä. Seuraavaa odotellessa” Toinen kommentti. Mulle valitetaan että mun kommenttien takia tulee 15 kommentin verran off-topicia, mitä toi sit on? Mä sentään pysyn vielä laitetasolla mutta Pukin kommentit menee ihmistasolle, toi on jo nettikiusaamista :) Ja se on rikos. Ehkäpä teidän kannattaa kattoa peiliin, varsinkin Pukin :) Ja Vilinä vetäsin sanojani takasi, on aika säälittävää syyttää yhtä henkilöä toisen kommenteista :)

 20. Toni

  ”Jos nyt pystyisit ensin kirjoittamaan oman nimimerkkisi oikein.”
  ”Koville näyttää ottavan tuo applen vihaaminen kun yksi nimimerkkikään ei riitä. Tosin meidän kannalta on hupaisaa lukea samaa kuraa (ja samat virheet) useamman puumerkin takaa :)” <– Täyttä paskaa, kuka jaksaa kiinnittää huomiota jos nimimekrissä on vahingossa yksi "i" kirjain lisää? :D Turhia syytöksiä, täyttä paskaa.

 21. Toni

  ”Toni – Vili & Pukki. 3-0 ” :)

  • Pukki...

   Hattutemppu! Ei paha ;)

   Haukut kusipääksi ja syytät kiusaamisesta….öö…??

   Toivotan hedelmällistä jatkoa ja hyviä laitetason keskusteluja as u said.

 22. Severi

  Kuinka tyhmiä ihmiset ovat. :D Eikö sillä ole väliä minkä omistaa? Edelleenkin myyntiluvut ei kerro mitään laitteesta kuinka laadukas se on.

Tuoreimmat jutut