Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

TAG Heuerin johtaja aikoo paitsi haastaa, myös hankkia Apple Watchin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

TAG Heuer

TAG Heuer

Sveitsiläisen kellovalmistaja TAG Heuerin johtaja Jean-Claude Biver vaikuttaa hieman ihastuneen Applen älykelloon, Apple Watchiin. Bloombergin haastattelussa Biver tuo ilmi, että tunnettu sveitsiläisvalmistaja aikoo esitellä oman älykellonsa tämän vuoden aikana, mutta samalla mies luonnehtii Apple Watchia fantastiseksi tuotteeksi ja uskomattomaksi saavutukseksi. Biver kertoo, ettei halua vain pitää kiinni perinteistä, vaan aikoo olla yhteydessä myös tulevaisuuteen, ja aikoo itsekin hankkia Apple Watchin. Hänen mukaansa Applen kello tulee olemaan kova haaste perinteisille kellovalmistajille alle 2000 dollarin hintaluokassa.

TAG Heuerilla on toki aikeita valmistaa myös oma älykellonsa. Biver kertoi aikeista jo viime syksynä, ja mainitsi tuolloin, ettei sveitsiläismerkin kello saa matkia Apple Watchia. Saattaa olla, että TAG Heuer joutuu älykellossaan luopumaan Swiss Made -maininnasta, sillä tuotteen komponenteista puolet pitää olla sveitsiläistä alkuperää, jotta tuotetta voidaan kutsua Sveitsissä valmistetuksi. Älykellon kohdalla näin ei välttämättä ole, sillä maassa ei juurikaan ole perinteitä elektroniikan ja ohjelmistojen saralla, ja yhtiö aikookin käyttää kellossaan Piilaakson osaamista. Perinteisemmät kellokomponentit sekä ideointi toki tulevat TAG Heuerilta. Odotettavissa on perinteisten älykellotoimintojen, kuten kuntoiluseurannan ja GPS:n lisäksi myös valmistajan omia erikoisuuksia. Lisätietoa on odotettavissa lähiviikkoina, sillä Biverin mukaan yhtiö voi seuraavien kuuden viikon sisällä paljastaa, minkä amerikkalaisyhtiön tai -yhtiöiden kanssa se on yhteistyösopimuksia solminut.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. androidwp

  Applen älykello on älykello muiden joukossa joka ei tarjoa mitään erityistä mitä muut älykellot
  Ja heti kun kelloon lätkäistään hopeinen omena se muuttuu heti ”fantastiseksi”

  • Janne Laakso

   Olen äärimmäisen skeptinen kaikkien älykellojen suhteen, enkä ole lainkaan vakuuttunut siitä, että Applen kellokaan olisi mikään ihmelaite.

   Kuitenkin sen verran (tässä vaiheessa, kun ei se myyntikään ole siis vielä ehtinyt) se vaikuttaa muista eroavan, että Apple Watchia on sentään kehitetty etupäässä kellona ja täysin uutena tuoteryhmänä, kun muut valmistajat ovat lähinnä pyrkineet sovittamaan älypuhelimen toimintoja ja sovelluksia pienemmälle ruudulle. Jos jonkin, niin käyttöliittymän osalta Apple Watch voi ratkaisevasti erota edukseen muista älykelloista. Jää nähtäväksi.

  • Vili

   Päinvastoin, Applen kellosta paistaa kilometrien päähän, että älykelloa ei tehty vauhdilla vain siksi, että älykello pitää tuoda nyt markkinoille vaikka se ei toisi mitään oikeaa hyötyä, kuten kaikki muut teki kun kuuli huhun pari vuotta sitten, että Apple olisi kelloa tekemässä.

   Muiden piti vain ehtiä ensin, mutta jälleen Apple otti oman aikansa ja ottaa edelleen ja tuo laitteen johon ovat oikeasti panostaneet ja selvästi itse uskovat laitteen menestykseen jos valmistusmääristä mitään voi päätellä. Apple watchissa on paljonkin erityistä mikä erottaa sen kilpailijoista, mutta niitä ei tähän kannata listata, voit käydä lukemassa ne kellon virallisilta sivuilta.

Tuoreimmat jutut