Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sony saattaa luopua TV- ja matkapuhelinvalmistuksesta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

sony make believeSony saattaa luopua mobiililaitteiden tai televisioiden valmistuksesta, uutisoi Reuters. Keväällä 2012 tehtävässään aloittanut toimitusjohtaja Kazuo Hirai joutuu tekemään suuria päätöksiä, kun yhtiö kamppailee miljardiluokan tappioiden kanssa. Reutersille puhuneen lähteen mukaan Sonylla käytännössä kaikki osastot ovat tällä hetkellä uhan alla. Elektroniikkajätin kamerakennot sekä PlayStation 4 -pelikonsoli ovat toki menestyneet hyvin, mutta erityisesti televisio- ja mobiililaitepuolella yhtiö on vaikeuksissa.

Yhtiö on Hirain pestin aikana leikannut yhteensä jo 15 000 työpaikkaa, näistä 5000 viime vuonna, kun yhtiö luopui Vaio-tietokoneiden valmistuksesta ja eriytti televisiovalmistuksensa uudelle tytärtyhtiölle. Analyytikkojen mukaan nämä muutokset sekä keskittyminen premium-luokan puhelimiin eivät ole olleet riittäviä toimia, ja mobiililaitteiden sekä televisioiden osalta suuria muutoksia, kuten uusia yhteistyökumppaneita tai yhteenliittymiä kaivataan. Reuters mainitsee japanilaiskilpailija Panasonicin, joka on siirtänyt painopisteitä TV- ja DVD-laitteista esimerkiksi korkeamman katteen omaaviin kodinkoneisiin. Panasonicin nykyinen toimitusjohtaja Kazuhiro Tsuga aloitti tehtävässään samoihin aikoihin kuin Hirai siirtyi Sonyn johtoon. Tsugan mukaan kuka tahansa voi tänä päivänä valmistaa televisioita, ja tämä muuttunut kilpailuasetelma näkyy nykyään myös matkapuhelinmarkkinoilla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. androidwp

  Mitä Nokia ensin niin sitä muut perässä

 2. sony on kingi

  Sonyn puhelimethan ovat huippu hyviä. Android on muokattu hyvin ja sony pitää malliensa päivityksistä hyvää huolta. Ja huippumallit ovat metallia ja lasia ja hyvin laadukkaasti tehty. Akun kestossakin sony on älypuhelinten huippua. Sonyn puhelimien huono menekki on ihme kun samsung saa myytyä ämpärimuovipuhrlimia lagaavalla touchwizillä.

  • wele

   Nokian Lumiatkin on huippuluureja, ei vaan aina riitä.

  • AndroidWP

   Sonyn ainoa ongelma on hinta
   Moni kääntyy toiseen valmistajan kun näkevät xperia puhelimen hinta lapun
   Applella ei tätä ongelmaa ole koska Applen brändi on niin suuri, vaikka sonyn puhelimet rökittää mädänomenan mennen tullen niin suorituskyky testeissä kuin teknillisestikin

   Ihmettelen itsekin että niinkin tunnettu valmistaja kuin Sony ei pärjää mobiili sodassa

   • Vili

    mennen tullen? :D Kumma että tämänkin suorituskykytestin voitti iPhone.. http://youtu.be/jLPwVG7RUs4

    • wele

     Ihan mielenkiinnosta kysyn :D miten paljon vili viettää päivästänsä etsien uutisia ja videoita yms Applen ”paremmuudesta”. Siis ihan sen takia, että on mikä tahansa uutinen, niin löytyy sinulla siihen käypä linkki :D

     • Kairaaja

      Ihmetelly kans, että mistä se Vili repii noita linkkejä joka uutisee :)

     • Vili

      No tuon etsimiseen meni 10 sekkaa, youtube auki z3 va iphone 6 speed test. Ei nyt ole kovin vaikeaa kun youtube täynnä noita nopeustestejä.

      Eikä mulla aikaa koskaan mihinkään linkkien etsimiseen mene enkä edes mitään etsi, ne uutiset tulee vastaan kun lukee monia mobiilisivustoja. Yleensähän ne on samanpäivän uutisia kuin ne tilanteet mistä puhut.

      Lyhyesti siis, ei mene yhtään aikaa. Päivisin erilaisten mobiilisivustojen lukemiseen kyllä menee, kun on aihe mikä kiinnostaa ja on vuosia kiinnostanut. Esim tämäkään uutinen ei mikään yllätys ole, kertoo hyvin siitä millaisissa ongelmissa android ja sitä käyttävät valmistajat on vaikka aina selitetäänkin androidin ylivoimaisesta yli 80% markkinaosuudesta jne.

      Sonyn tilanne on kyllä sääli, itsekin sonyn luurin omistin ennen iPhonea eikä siitä kyllä mitään pahaa sanottavaa ollu ja vuosia se olikin käytössä. Sonyn bluray soitin tuli juuri ostettua.

      Tavallaan sonykään ei ole saanut sitä brändinimeään oikeen kuntoon puhelinpuolella vaikka sony monista laitteista tuttu onkin ja vaikka tuotteet olisi hyviä ne ei ole niitä ”ns” varmoja valintoja.

  • Jakky

   Kyseessä on termi katuuskottavuus ja ei sony ainakaan omasta mielestä niin täydellinen ole en itse oidä sen käyttöliittymästä mutta en kyllä pidä samsunginkaan kaikkien pitäisi siirtyä käyttämään vanilla androidia

 3. Jori

  Jatkossa ei sitten kannata edes harkita Sonyn töllöjä tai puhelimia.

 4. Juha

  Voi harmi.

 5. Vili

  Tässä se näkyy kun puhelimet/tv:t maksaa satoja euroja eikä niitä pahemmin pääse testaamaan sen pienen kauppatestin lisäksi. Yleensä kun tehdään isoja ostoksia valitaan se varma valinta, vaikka juuri ostinkin sonyn bluray soittimen ja oli erittäin varma valinta niin ei sonyn puhelin tai vaikkapa tv ole tänäpäivänä enää varma valinta vaikka ennen olikin.

  Ihan samasta syystä ostin esim juuri uuden telkun samsungilta, en tiedä olisiko kaupassa ollut parempaa (olisi hyvin voinut olla) mutta tiesin että samsungiin en pety, että sen verran paljon palo rahaa niin ei siinä oikeen viitsi kokeilla mitään epävarmoja valintoja vaan ottaa sen turvallisen hyvän.

  Veikkaan että tämä on juuri se syy miksi samsung myi yhtäkkiä todella paljon puhelimia.

  Että kyllähän sillä bränditunnettavuudella vaan on todella paljon merkitystä.

  • AndroidWP

   Nokiakin sen osoitti 4 min =200000 laitetta

   Brändllä on hyvinkin suuri merkitys kun ajattelee
   Foxconn vai nokia ja sama laite niin kumpikohan myy enemmän

   Sama kuin olisi yksi iPhone jossa olisi Applen logo
   Sitten olisi sama puhelin (iphone) mutta Samsungin logolla ja hinta olisi sama kumpi myy enemmän?

   • Vili

    Sulla on tuossa nyt kyllä nolla liikaa

   • Vili

    parhaiten nokia todisti brändinimen pysyvän arvonsa sillä, että oli ensimmäinen joka oikeasti sai myytyä miljoonia windows luureja.

 6. AndroidWP

  Itse en näe Sonya vieraana tai turvattomana puhelin valmistajana vaan ihan tavallisena ja luotettavana
  Kuten Apple,Samsung,Nokia/Microsoft,HTC ja LG

 7. juujika

  Toivottavasti ei luovu TV tuotannosta, heillä on parhaat TVt tällä hetkellä. Toki hintavimmat myös…

 8. Juha

  Sony sai muutaman hittipuhelimen, mutta sillä ei ollut lopulta riittävästi voimaa (markkinaosuutta, operaattorisuhteita jne) huodyntääkseen hyviä tuotteitaan. Niinpä se ajautui tappioihin nykyisessä verisessä hintasodassa (jota Kiinalaiset hallitsevat). Syyt huonoon tulokseen olivat erilaiset kuin Nokialla, jolla ongelmat olivat epähaluttava WP ja Microsoftin vaikutus.

 9. Hei ja hei

  Sony oli kova 90-luvulla kaikessa, mutta toista se on nykyään 2010-luvulla. Ajat muuttuvat, Sony poistuu taka-alalle, mikä puolestaan johtunee suurimmilta osin japanilaisesta johtamiskultuurista ja Japanin kulttuurista yleisesti. Aivan toista maata kuin vaikkapa Etelä-Koreassa.

Tuoreimmat jutut