Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung julkaisi ”hinnat alkaen” -älypuhelimen omalla käyttöjärjestelmällä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung Z1Samsung on odotetusti julkaissut uuden Tizen-käyttöjärjestelmällä toimivan älypuhelimen tänään Intiassa. Samsung on itse ollut kehittelemässä uutta Linux-pohjaista käyttöjärjestelmää, jota on aiemmin nähty jo muutamissa muissa Samsungin laitteissa, kuten älykelloissa. Samsung Z1 on ensimmäinen kyseisellä käyttöjärjestelmällä toimiva puhelin, jonka Samsung julkaisee.

Samsung Z1

Koska Samsungin uutuus ei käytä Androidia, ei nimessäkään esiinny sanaa Galaxy. Samsung Z1:n on tarkoitus olla edullinen laite esimerkiksi ensimmäistä älypuhelinta etsivälle. Samsungin mukaan käyttöjärjestelmää on ensikertalaisenkin helppo oppia käyttämään. Käyttöjärjestelmänä toimivan Tizenin versionumero Z1:ssä on 2.3. Tekniikaltaan Samsung Z1 on edullista peruskauraa, eli sisältä löytyy 1,2 gigahertsin kaksiydinsuoritin, 768 megatavua RAM-muistia, neljä gigatavua tallennustilaa ja muistikorttipaikka enintään 64 gigatavun muistikorteille. Myös kaksi SIM-korttipaikkaa löytyy sekä 1500 milliampeeritunnin akku. Neljän tuuman näytön tarkkuus on 800×480 pikseliä, etukamera on VGA-tasoa ja takakamera 3,1 megapikselin kennolla varustettu. Painoa kokonaisuudella on 112 grammaa.

Samsung Z1

Samsung Z1:ssä on myös oma virustorjunta, tehokas virransäästötila sekä SOS-hälytystoiminto, jolla laite neljällä virtanapin painalluksella lähettää määritellyille yhteystiedoille avunpyyntöviestin ja laitteen sijainnin. Lisäksi Samsung julkaisee Intiassa uuden palvelun, joka tarjoaa laitteen ostajille musiikkia, elokuvia ja TV-ohjelmia.

Hintaa Samsung Z1:llä on 5700 rupiaa, eli noin 78 euroa. Laitteen myynti Intiassa alkaa tänään.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Kellopeli

    Eikä missään uutisessa kannata mainita sitä oleellisinta asiaa ohjelmista, että onko tämä jonkinlainen ”no apps” malli vai toimiiko tässä Androidin haittaohjelmat jollain purkkavirityksellä. Hienoa sentään, että virustorjunta tulee mukana ja käyttis pohjautuu Linuxiin.

Tuoreimmat jutut