Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung julkistamassa huippuedullista älypuhelinta – tällainen on Z1

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

SAmsung Z1Samsungin Tizen-käyttöjärjestelmä tuntuu hyvin pitkälti ikuisuusprojektilta. Yhtiö on esitellyt jo aiemmin muutamia Tizen-laitteita, mutta ne ovat pääasiassa olleet älykelloja. Nyt näyttäisi siltä, että Samsung esittelisi pian uuden Tizen-käyttöjärjestelmällä toimivan älypuhelimen, kertoo SamMobile. 

Tuleva älypuhelin sijoittuisi todella edulliseen hintakategoriaan. Sen hinnaksi kerrotaan vain 90 dollaria eli noin 76 euroa. Ainakin Intiassa myyntiin tulevan älypuhelimen tekniset tiedot eivät kuitenkaan ole kovinkaan kummoiset. Puhelimen neljän tuuman näytön tarkkuus on 800×480 pikseliä. Näyttö on toteutettu TFT LCD -tekniikalla.

Samsung Z1:n sisuksissa hyrräisi tuplaydinsuoritin 1,2 gigahertsin taajuudella. Käyttömuistia olisi 768 megatavun verran ja tallennustilaa neljä gigatavua. Sitä voi laajentaa tarvittaessa muistikortin avulla. Kuvien napsiminen onnistuisi kolmen megapikselin takakameralla ja VGA-tasoisella etukameralla. Puhelimen akun koko olisi 1 500 milliampeerituntia ja käyttöjärjestelmänä toimisi Tizen 2.3. Huhujen mukaan puhelimessa olisi esiasennettuna esimerkiksi WhatsApp.

Puhelin tulisi myyntiin aluksi Intiassa. Muun maailman kohtaloa ei vielä tiedetä, mutta asia selvinnee lähiaikoina. Samsung Z1 tultaisiin julkistamaan mahdollisesti jo huomenna.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Erik

    Ja eikö ollut niin, että tuo ajaa Android-softia Sailfishin tavoin? Jos Samsung panostaa tuohon kunnolla, sillä voi olla mahdollisuuksia saada myyntiä Intian/Kiinan kaltaisissa maissa. Suurin osa kasvusta tapahtuu juuri tuossa alle 100e hintaluokassa. Olisi mielenkiintoista kokeilla tuota.

Tuoreimmat jutut