Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kun kahdeksanydinsuorittimet eivät riitä – täältä tulevat 10- ja 12-ydinsuorittimet

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

MediaTekTällä hetkellä älypuhelimiin ja tabletteihin tungetaan jatkuvasti lisää tehoa. Järjestelmäpiirien kellotaajuudet ja ytimien määrät nousevat jatkuvasti, vaikka siitä ei välttämättä hyötyä peruskäytössä olisikaan. Parhaimmillaan järjestelmäpiireissä on nähty jopa kahdeksan ydintä. Se ei näytä kuitenkaan riittävän MediaTekille, kertoo MyDrivers.com. 

Qualcomm dominoi tällä hetkellä kalliimpien ja keskihintaisten älypuhelimien järjestelmäpiireissä. Kun MediaTek julkisti ensimmäisen kahdeksanydinsuorittimensa, Qualcomm tokaisi tuohon, että puhelimet kaipaavat parempia ytimiä, ei enempää ytimiä. Kuinka sitten kävikään? Qualcommin uudessa järjestelmäpiirissä on kahdeksan ydintä.

Huhujen mukaan MediaTek työskentelisi jopa 10- ja 12-ydinsuorittimien kanssa. MediaTek kertonee myöhemmin, mitä hyötyä lisäytimistä on. Näyttäisi siltä, että yhtiö menee enemmän on parempi –logiikalla. Qualcomm on varmasti oikeassa siinä, että puhelimet tabletit kaipaavat enemmän parempia ytimiä kuin enemmän ytimiä. Esimerkiksi Apple on kehittänyt tehokkaita tuplaydinsuorittimia ja Inteliltä on tullut tehokkaita tupla- ja neliydinsuorittimia.

Saa nähdä, onko lisäytimistä todellista hyötyä. Tottakai paperilla näyttää hyvältä, jos puhelimessa on 12-ydinsuoritin, mutta onko se oikeasti parempi on täysin eri asia.

Alla vielä Qualcommin mainosvideo, jossa yhtiö vertailee omia suorittimiaan kilpailijoihin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jepa

  Ei edes kahdeksaa ydintä tarvita. Puhelinvalmistajat näkevät, että puhelimen ytimien määrä on myyntivaltti kun muillakin sellaisia on. Piirivalmistajat toki sellaisia piirejä tekevät, koska niistä saa paremman katteen. Kyse on vain muodista.

  • Henrik

   jepa.Mistä tiedät tällaiset asiat ja onko esittää faktoja näistä asioista,joita väität näin olevan???.

 2. anttiHöh

  Kakkapuheita, tottakai siitä on hyötyä että tekniikka menee eteenpäin.

  Ostakaa nokialaisia kirppikseltä mikäli tekniikka ei miellytä.

  Hiaman on viälä lastenkengissä octa-core, mutta hyötyjäkin on tässä tekniikassa.

 3. james

  paremmat katteet tarkoittaa samalla puhelimeen kalliimpaa hintaa. ja 3 kk niin hinta laskee yleensä. ei myy välttämättä jos on liian kallis verrattuna hyötyihin.

Tuoreimmat jutut