Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Qualcomm laittoi ”tappokytkimen” Snapdragon 810 -järjestelmäpiiriinsä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon

Älypuhelimissa ja tableteissa ihmisillä on nykyään paljon henkilökohtaisia tietoja. Monilla on mobiililaitteissaan esimerkiksi luottokorttitietoja, joiden ei haluta päätyvän vääriin käsiin. Puhelinvarkaudetkin ovat lisääntyneet ympäri maailmaa, joten valmistajat pyrkivät ehkäisemään varkauksista koituneita ongelmia.

Qualcomm on esitellyt oman ”tappokytkimensä”: SafeSwitchin. Sen yhtiö on laittanut omaan Snapdragon 810 -järjestelmäpiiriinsä. Qualcommin SafeSwitchin avulla käyttäjä voi paikantaa varastetun tai kadonneen laitteensa ja lukita sen turvatakseen omat henkilökohtaiset tietonsa. Koska Qualcomm on sisällyttänyt SafeSwitchin laitteistoon eikä ohjelmistoon, on se lähes mahdotonta hakkeroida.

Monesti rikolliset tyhjentävät puhelimet ja myyvät laitteen myöhemmin eteenpäin. SafeSwitchin ansiosta tätä ei enää tapahdu, koska laite on käyttökelvoton.

Yhtiö kertoo, että vuoden aikana Yhdysvalloissa 3,1 miljoonaa matkapuhelinta ilmoitettiin varastetuiksi. Nykyään Yhdysvaltojen suurimmissa kaupungeissa tapahtuneissa varkauksissa suuressa osassa ryöstetään myös matkapuhelin.

Qualcomm esitteli SafeSwitchia jo aiemmin, mutta nyt valmistajilla on mahdollisuus tuoda tämä ominaisuus lippulaivaälypuhelimiinsa.

Alta olevalta videolta näet, kuinka Qualcommin SafeSwitch käytännössä toimii.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. k

    ”Nykyään Yhdysvaltojen suurimmissa kaupungeissa tapahtuneissa varkauksissa ryöstetään myös matkapuhelin.”?

    • Erno Konttinen

      Jäänyt näköjään vähän vajaaksi tuo lause. Pitäisi lukea, että suurimmissa kaupungeissa tapahtuneissa varkauksissa suuressa osassa ryöstetään myös matkapuhelin.

Tuoreimmat jutut