Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Oletko aina kaivannut automaattisesti säätyvää älyvyötä? Tulossa pian

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Emiota Belty

Emiota Belty

Yhdysvaltain Las Vegasissa käynnistyvillä CES-messuilla esillä on myös ranskalaisen Emiotan Belty, älykäs vyö, joka säätyy automaattisesti sopivan kireäksi moottorisoidusti.

Aivan kauppoihin heti tulevasta, valmiista tuotteesta ei vielä ole kyse, sillä Belty-vyö luvataan saataville vasta vuoden lopulla. Lisäksi nykyiseen nähden Emiota lupaa vielä tehdä laitteeseen esteettisiä muutoksia lopulliseen versioon. CESistä kuultujen raporttien mukaan toistaiseksi vyö on hieman kolho, joten parannukset eivät mene hukkaan.

Emiota Belty -vyö sisältää kiihtyvyysanturin sekä gyroskoopin, jonka avulla se voi seurata käyttäjän liikkumista aivan kuten lukuisat jo tarjolla olevat aktiivisuusrannekkeet. Samoin kuin ne, myös Belty-vyö yhdistyy langattomasti Bluetooth-yhteydellä myös käyttäjänsä älypuhelimeen, johon asennetaan vyön kumppanisovellus.

Koska kyse on vyöstä, liikkumisen ohella Belty-vyö voi mitata myös esimerkiksi vyönympäryksen koon. Liikkumisen seurannan ohella vyön toinen tekninen hienous älypuolella on jatkuva, automaattinen säätyminen oikean pituiseksi. Esimerkiksi kun käyttäjä istuutuu, löystyy Belty-vyö automaattisesti, jotta vyö ei kiristäisi. Ja kun vauhdikkaammassa menossa housut eivät muuten pysyisi jalassa, voi vyö kiristyä. Ainakin vielä tämän hetken prototyypissä vyön säätyminen pitää vielä hurraavaa ääntä.

Uusi älykäs vyö on mielenkiintoinen lisä nykypäivän puettavan teknologian valikoimaan. Marraskuun lopulla Slush-tapahtumassa haastattelemme ex-Nokia-johtaja Anssi Vanjoki visioi tulevaisuuden laitteeksi juuri älyvyötä – muun muassa sen koon mahdollistaman suuremman akkukapasiteetin myötä. Emiota Belty on yksi ensimmäisiä merkkejä siitä, että Vanjoen visio voi hyvinkin toteutua. Ideassa on itua, mutta toteutuksen täytyy vielä osua nappiin.

Toistaiseksi Belty-vyön tulevaa hintaa ei vielä paljasteta, mutta aivan halpa se tuskin on.

Emiota Belty säätyy automaattisesti

Emiota Belty säätyy automaattisesti

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kairaaja

  En ole kaivannu.

 2. joulunjälkeinen tila

  Kansanterveyden nimissä olisi varmaan hyvä jos kuuluisi hurraavaa ääntä ainoastaan byön kiristyessä. Löystyessä voisi kuulua buuaavaa ääntä.

 3. Hei

  Ja kun akku loppuu… toivo että olet kämpilläsi.

 4. Juupelis juu

  Ajatelkaa sitten kun joku hakkeroi vyön ja kuristaa sut hengiltä… ei jatkoon

 5. amoled

  Pakko ostos.

Tuoreimmat jutut