Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung kiilasi Applen edelle älypuhelinasiakkaiden tyytyväisyydessä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung vs. AppleKulunut vuosi on saattanut olla varsin vaikea korealaisjätti Samsungille, mutta missään nimessä yhtiön ei kannata heittää pyyhettä kehään. Samsung nimittäin nousi vuoden 2014 ykköseksi American Customer Satisfaction Index -listauksessa, joka selvittää yhdysvaltalaisasiakkaiden tyytyväisyyttä 70 000 haastattelun perusteella. Älypuhelimien asiakastyytyväisyyslistan kärjessä kahtena aiempana vuotena ollut Apple putosi tällä kertaa kakkoseksi, kun asiakastyytyväisyysindeksi sillä putosi 81:stä 79:ään. Samalla Samsungin indeksi nousi peräti viisi pistettä, 76:sta 81:een.

Samsung ja Apple olivat ainoat, jotka ylsivät yli keskiarvon, 78 pisteen. Sen alle jäivät muun muassa Nokia (Microsoft) ja Motorola, joiden indeksi oli 77 pistettä, ja HTC, jonka indeksi oli 75 pistettä. Keskimääräinen indeksi vuodelle 2014 nousi kaksi pistettä vuodesta 2013.

ACSI:n raportti ei tarjoa syitä Samsungin menestykselle, mutta yleisesti asiakkaat olivat tyytyväisiä siihen, miten älypuhelimet tarjoavat tänä päivänä yhä enemmän ominaisuuksia, hintojen pysyessä silti kohtuullisella tasolla. Applen laskua sen sijaan voi varmasti ainakin osin selittää iOS-käyttöjärjestelmän runsailla pikkuvioilla, jotka ovat vaivanneet sekä viime vuonna julkaistua iOS 7:ää että tänä vuonna julkaistua iOS 8:aa.

Tyytyväisyysindeksejä arvioidessa kannattaa pitää mielessä, että kysely on toteutettu Yhdysvalloissa, jossa Apple myy lähes kaksi kertaa niin paljon älypuhelimia kuin Samsung. Samsung on onnistunut kuitenkin lisäämään Galaxy S- ja Galaxy Note -sarjojen puhelimien markkinaosuuksia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Aivan mahtava uutinen! Olen täysin samaa mieltä, että Samsung tarjoaa rahoille vastinetta. ;)

 2. Vili

  Heh juuri tänään työkaveri oli heittämässä galaxyaan seinään, kun ihan jumissa kuulemma koko ajan. Siinä hän sitä sitten boottaili, että saisi jotain eloa. Samaan yhtyi myös hänen työkaverinsa.

  Sanoi että ostaa seuraavaksi iPhonen kun kuullu niin paljon hyvää siitä.

  Tässä varmaan yksi suuri syy samsungin suureen äkilliseen romahdukseen. Luurit on ensin hyviä, mutta ajan kanssa menee ihan jumiin kuten windowskin ja sitten käyttäjä vaihtaakin merkkiä kun menee hermot luuriin.

  • Kairaaja

   Samaa toi kaveri valittelee, kuulemma vittuuntunu täysin omaa sampan s5.. Siirtyy takas kuulemma wp luurii tai ottaa ekaa kertaa applen tuotteen testii…

  • Toni

   Siinä on kyl ollu taitava javeri kun pilannu puhelimensa jumitus tasolle. Ei onnistu normi käyttäjältä

  • Vinski

   Ei kannata ladata roskaa puhelimen muisti täyteen? ;)

   • Henrik

    Yep!.

 3. dieappleandmicrosoft

  Mää oon ainakin todella tyytyväinen mun Samsungiin. Toimii kuin unelma.

 4. e0200189

  Siitä android puhelimesta täytyy pitää huolta niin kuin tietokoneen windowsista…
  Ajan myötä kertyy kaikenlaista sontaa aika hidastaa aluksi ja lopuksi jumittaa puhelimen… jotkut eivät tunnu osaavan tätä ottaa huomioon.
  Itse olen ollut androidin käyttäjä kun vanhoista Nokian puhelimista vaihdoin pois ja olen tykännyt.

Tuoreimmat jutut