Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone saattaa pian jo ohittaa Nokia-puhelimien myyntiluvut

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Valmistajien kärkiviisikko älypuhelinmyynnissä vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä

Valmistajien kärkiviisikko älypuhelinmyynnissä vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä

Apple saattaa nousta Microsoftin ohi maailman toiseksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi vielä tämän vuoden puolella. Viitteitä tästä antaa tutkimusyhtiö Gartnerin juuri julkaistu raportti tämän vuoden kolmannen neljänneksen myyntiluvuista. Saman raportin mukaan kiinalaiset lisäävät myyntimääriään kovaa vauhtia.

Suurimpana niin älypuhelimien kuin kaikkien matkapuhelimien myyntilistoilla on edelleen Samsung, jonka markkinaosuus on kuitenkin laskenut useita prosenttiyksiköitä viime vuodesta. Älypuhelimista Samsungin markkinaosuus on laskenut 32,1 prosentista 24,4 prosenttiin ja kaikista matkapuhelimista sen osuus on pudonnut 25,7 prosentista 20,6 prosenttiin. Älypuhelinmyynnissä selkeästi kakkosena on Apple ja kolmantena Huawei, mutta varsin pienellä erolla neljäntenä tulevaan Xiaomiin. Kaukana ei ole myöskään listan viidenneksi yltänyt Lenovo.

Valmistajien kärkikymmenikkö matkapuhelinmyynnissä vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä

Valmistajien kärkikymmenikkö matkapuhelinmyynnissä vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä

Kun tilastointi laajennetaan älypuhelimista kaikkiin matkapuhelimiin, nousee kakkoseksi Microsoft, jonka puhelimista lähes kaikki vielä liikkuu Nokia-nimellä. Nokia-puhelimien osuus on kuitenkin pudonnut vuodentakaisesta 13,8 prosentista vain 9,5 prosenttiin. Perässä seuraa Apple, jonka osuus on noussut 6,7 prosentista 8,4 prosenttiin. Kun otetaan huomioon, että uudet iPhone-mallit saapuivat myyntiin vasta aivan kolmannen neljänneksen lopulla, saattaa Apple vuoden viimeisellä neljänneksellä hyvinkin nousta Microsoftin/Nokian ohi. Neljäntenä matkapuhelinmyynnissä on LG 4,2 prosentin osuudella ja viidentenä Huawei. Suurin nousija on Xiaomi, joka nelinkertaisti markkinaosuutensa matkapuhelinmyynneissä ja nousi listan seitsemänneksi.

Gartnerin tutkimusjohtaja Annette Zimmermannin mukaan Applen uusilta iPhone-malleilta voidaan joulunpyhiksi odottaa ennätysmyyntejä, minkä lisäksi unohtaa ei sovi kiinalaismerkkien nousua. Useat kiinalaisvalmistajat ovat laajentamassa myyntiään ympäri maailman, ja edulliset, hyvillä ominaisuuksilla varustetut puhelimet tulevat varmasti käymään kaupaksi.

Käyttöjärjestelmien markkinaosuudet älypuhelinmyynnissä vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä

Käyttöjärjestelmien markkinaosuudet älypuhelinmyynnissä vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä

Käyttöjärjestelmistä puhuttaessa kärjessä pysyi ylivoimaisena Android, jonka osuus nousi 82,0 prosentista 83,1 prosenttiin. Kakkosena Applen iOS nosti osuuttaan 12,1 prosentista 12,7 prosenttiin ja kolmantena Windows pudotti osuuttaan 3,6 prosentista 3,0 prosenttiin. Häviäjä oli myös Blackberry, jonka osuus putosi 1,8 prosentista 0,8 prosenttiin.

Matkapuhelimien kokonaismyyntimäärä kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä pysyi lähellä viime vuoden lukua. Nyt puhelimia myytiin noin 455,78 miljoonaa kappaletta, kun vuosi sitten puhelimia myytiin noin 455,71 miljoonaa kappaletta. Älypuhelimien tarjonnan laajentuessa ja alimpien hintojen pudotessa älypuhelimien osuus kaikista myydyistä matkapuhelimista nousi reilusti. Nyt 66 prosenttia kaikista myydyistä matkapuhelimista oli älypuhelimia, kun vuosi sitten osuus oli 55 prosenttia. Gartnerin ennusteen mukaan vuonna 2018 90 prosenttia myydyistä matkapuhelimista on älypuhelimia.

Gartnerin tilastoissa listataan loppukäyttäjille myytyjen puhelimien määrät, ei valmistajien toimitusmääriä tai jälleenmyyjien tilausmääriä.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Halvat kiinalaiset viä samsungin markkinat edullisissa ja keskihintaisissa luureissa ja Apple on vienyt sen samsungin ainoan edun eli isot näytöt ja pieksee siellä samsungia 6-0. Ei taida samsungille kovin ruusuista tulevaisuutta olla edessä.

  Aika jännä miten nopeasti yksi valmistaja voi menettää otteensa markkinoihin.

 2. Henrik

  Samoin Nokialle kävi.

 3. Erik

  Huolestuttavaa myös Applen markkinaosuuden lasku. Microsoftin markkinaosuus tulee romahtaamaan ex-Nokian peruspuhelimien muuttuessa älypuhelimiksi. Voittajia lähinnä erinäiset Android-valmistajat. Samsungilla on varaa hieman supistuakin, onneksi sen platform ei ole tulessa.

  • kk

   Miten markkinaosuuden kasvu 12,1 % -> 12,7 % voi olla ”huolestuttavaa laskua”?

   Markkinaosuutta ei muutenkaan pidä tuijottaa liikaa. Tulos tulee myynnistä, ei markkinaosuudesta, ja Applen kappalemääräinen myynti on näiden lukujen perusteella kasvanut melkein 26 %, kaukana huolestuttavista lukemista.

   Lisäksi pelkkien älypuhelimien markkinoiden tuijottaminen tekee pienen tilastoharhan, sillä matkapuhelimien markkinat kokonaisuudessaan eivät kasva niin nopeasti kuin älypuhelimien markkinat, vaan peruspuhelimien käyttäjät siirtyvät nyt halpojen älypuhelimien käyttäjiksi. Asiakkaat hintahaarukan alapäässä siis vain vaihtavat tuotekategoriaa, todellinen kasvu on pienempää.

  • Vili

   ”Huolestuttavaa myös Applen markkinaosuuden lasku.”

   Mitäs huolestuttavaa siinä on? Niin kauan kun myynti kasvaa ei markkinaosuuden laskulla ols väliä, koska se lasku johtuu halpispuurien kovasta myynnistä. Ne ei ole pois Applen myynnistä.

   Tosin markkinaosuushan juuri kasvoi…

   ”Voittajia lähinnä erinäiset Android-valmistajat.” No aika harvaa android valmistajaa voi kyllä voittajaksi sanoa, lähes kaikki android valmistajat tekee nollatulosta tai tappiota. Huikeasti myynyt huaweikin todellisuudessa tekee varsn heikkoa rahallista tulosta.

   Kyllähän se voittaja on Apple eikä siitä pitäisi olla mitään epäselvyyttä varsinkin nyt vielä kun samsungistakaan ei enää ole haastajaksi.

   • Vili

    ”Huikeasti myynyt huaweikin todellisuudessa tekee varsn heikkoa rahallista tulosta.”

    Ei huaweii vaan siis xiaomi, tai tuskinpa huaweikaan.

  • Jake123

   Sulla lie lukihäiriö tai kieroon katsovat silmät. Tai sulla on jäänyt vanha nauha pyörimään. Applen markkinaosuus on kyllä noussut noissa molemmissa taulukoissa!

   • Jake123

    Tarkennan vielä hiukka, ett vanhaa propagandanauhaa pyörität, ettkä ymmärrä edes lukemaasi Vili-parka. Nurkkaan häpeemään siitä!

    • Jake123

     Höh! Se olikin Erik, joka tossa puppua porisi! Sorry Vili!

Tuoreimmat jutut