Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tällainen on uusi 150 euron Windows 8.1 -tabletti

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Archos 80 cesiumRanskalainen elektroniikkavalmistaja esitteli tuttuun tapaan todella monia eri laitteita IFA-messujen tuntumassa. Niihin kuului muun muassa Archos 80 Cesium -tabletti, jota kuitenkin vain vilautettiin lehdistötiedotteessa. Nyt se on julkaistu virallisesti ja se tulee saataville Euroopassa pian.

Archos 80 Cesium on halvemman hintaluokan Windows 8.1 -tabletti, jossa on kahdeksantuumainen näyttö. Sen tarkkuus on 1280×800 pikseliä ja se on toteutettu IPS LCD -tekniikalla. Tabletin sisuksissa hyrrää 64-bittinen Intel Atom Z3735G -neliydinsuoritin 1,33 gigahertsin taajuudella. Turbo Boost -ominaisuuden avulla kellotaajuutta voidaan nostaa 1,83 gigahertsiin. RAM-muistia on valitettavasti vain gigatavun verran.

Tallennustilaa Cesiumissa on vain 16 gigatavun verran, mutta tallennustilan laajentaminen onnistuu muistikortin avulla 128 gigatavuun saakka. Kuvien napsiminen tabletilla onnistuu kahden megapikselin taka- ja 0,3 megapikselin etukameralla. Toiminta-ajoista huolehtii 4 000 milliampeeritunnin akku. Painoa laitteella on 360 grammaa ja paksuutta vain 8,6 millimetriä.

Tabletissa on microHDMI-portti, joten tabletin sisällön voi jakaa suuremmallekin näytölle. Cesiumissa ei valitettavasti ole täysikokoista USB-porttia, vaan käyttäjä saa tyytyä microUSB 2.0 -porttiin.

Archos 80 Cesium tulee saataville Euroopassa ja Yhdysvalloissa lähiaikoina. Sen hinnaksi asetetaan 150 euroa ja pakettiin kuuluu myös vuoden verran Office 365 -paketin tilausta ilmaiseksi. Archosin tuotteita voi ostaa sen omasta verkkokaupasta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Erik

  Windows + 1G muistia = FAIL

  • wele

   Windows 8.1 ja 1G muistia hyrrää paremmin kuin vastaava android tabletti :)

   • Erik

    Jelly Beanistä alkaen Android on ollut selkeästi vauhdikkaampi plus että pyörii pienillä järjestelmävaatimuksilla. Eipä tosin Windows tabletteja ole Jelly Beansin jälkeen näkynytkään kun Android tappoi Microsoftin edellisen ”nopean” ratkaisun eli Windows RT:n

    • wele

     Kyllähän niitä on vaikka kuinka >100e luokassa.
     enkä ole vielä androidiin törmännyt, joka pyörisi w8.1 sulavammin. En tosin oli lollipoppia vielä päässyt testailemaan.

 2. Jeppe
 3. suolaaka

  Onneks mun laite eikä käyttöjärjestelmä ei pyöri. Ärsyttävä ominaisuus varmasti.

 4. TeeJii

  ”Cesiumissa ei valitettavasti ole täysikokoista USB-porttia, vaan käyttäjä saa tyytyä microUSB 2.0 -porttiin.”

  Kyseessä siis 150 € hintainen tabletti!

  Pari viikkoa aiemmin samalla palstalla esiteltiin iPad Air: ”Applen iPad Air 2 saattaa hyvinkin olla markkinoiden paras tabletti tällä hetkellä.” Siinä esittelyssä ei mainittu mitään minkäänlaisesta USB:stä. Eikä siihen parhaaseen saa lisättyä muistiakaan…

Tuoreimmat jutut