Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tässä ovat vuoden parhaat keksinnöt – mukana Apple ja Microsoft

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple Watch

Apple Watch

Time listasi tapansa mukaan 25 tavalla tai toisella merkittävintä keksintöä tänä vuonna. Kategoriaan mahtuu teknisiä innovaatioita ja uusia tuotteita monilta eri aloilta. Vuoden 2014 listalla myös mobiililaitteet ovat vahvasti läsnä.

Applea listalla edustaa syyskuussa päivänvalon nähnyt Apple Watch. Time perustelee valintaansa sillä, että muut älykellot ovat lähinnä pyrkineet kutistamaan älypuhelinkokemuksen, kun taas Apple on suunnitellut rannelaitekonseptin uudestaan. Apple Watchin eduiksi mainitaan muun muassa kosketusta ja fyysisiä hallintaelementtejä yhdistävä käyttöliittymä, langaton lähimaksumahdollisuus ja muodikas ulkonäkö.

Microsoftilta listalla nähdään Surface Pro 3. Timen mukaan laite on onnistunut merkittävällä tavalla tabletin ja kannettavan tietokoneen yhdistämisessä. Surface Pro 3:lla voi näppäimistökantensa ja käyttöjärjestelmänsä ansiosta hyödyntää täysikokoisia PC-ohjelmistoja, kuten Office-työkaluja. Lisäksi laite on tehoistaan huolimatta virtaviivainen ja ohut.

Parhaiden keksintöjen joukosta löytyy myös tietoturvaan panostava Blackphone ja yksinkertaisesti tietyistä mobiilitapahtumista ilmoittava Ringly-sormus. Mobiiliteknologian lisäksi Time on poiminut listalle esimerkiksi BMW-auton, huonoa ryhtiä estävän sirun ja superbanaanin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. sjt98

  Superbanaani?

 2. juhuu

  Hahhaa! Sallikaa mun nauraa. Apple ei ole mitään keksinyt. Nokia käytti puhelimissaan lähimaksamiseen mahdollistavaa tekniikkaa jo aikoja sitten. Lisäksi iwatchin muotoilu on kuin alakoululaisen tekemä.

  • Janne Laakso

   Tuossahan se ero juuri piileekin, ja syy siihen, miksi Apple tuli ja auttoi potkaisemaan Nokian alas huipulta. Nokia saattoi tuoda puhelimiinsa kaikenlaista tekniikkaa, jolla suurin osa käyttäjistä ei koskaan kuitenkaan tehnyt mitään. Apple sen sijaan toi yksittäisen sirun sijaan tarjolle valmiin mobiilimaksujärjestelmän, toimivana kokonaisuutena.

   On sääli, että suuri osa matkapuhelinvalmistajista tekee edelleen samaa kuin Nokia aikoinaan, eli syytää kaikenlaista diipadaapaa laitteisiin miettimättä yhtään todellisia käyttötarkoituksia. Oletko joskus _maksanut_ jotain Nokian lähimaksutekniikalla?

  • akzuh

   Mielipiteitä nämä. Mielestäni on hieno ja menee ostoon.

 3. Kairaaja

  No mitä se apple nyt oikeesti on keksiny? Tässähän valehdellaa…

  • Pukki...

   Se että olet ”hivenen hidas” ei ole tämän artikkelin vika…

 4. Kellopeli

  Tää on niin tätä. Apple keksii kellon jota ei saa kaupasta vuonna 2014.

 5. Vapahtaja

  Tässä nähdään taas kuinka perinteinen media (Time) on helposti vietävissä, eivätkä toimittajat aina omaa kovin vahvaa tietämystä. Tai sitten on Applen ostama juttu.
  Kannattaa sekin muistaa, että media-alalla työskentelevillä on lähes aina käytössä Applen laitteet, joten oma mielipide tuskin on myöskään puolueeton tai kovin avarakatseinen.

  Apple esittelee siis täysin keskeneräisen konseptin demosoftalla, ei kerro kaikkia tulevan laitteen oleellisia tietoja, ei itsekkään tiedä sitä koska laite saadaan kauppoihin, design on Applen laitteeksi kamala, maksujärjestelmän toimivuus ei ole taattu missään muualla kuin jenkeissä, laitteessa ei ole gps-anturia (urheiluun turha), alustavat hinnat ovat melko korkeat ja vaikka mitä..

  Jäänyt varmaan vähän huomiotta lehden toimitukselta LG:n ja Motorolan kellot, kun eivät käy iPhonen kanssa yhteen..

  • jj

   ”Apple esittelee siis täysin keskeneräisen konseptin demosoftalla”
   – Konseptihan itsessään oli täysin valmis. Ihmiset odottivat tätä, joten pakko kai se oli esitellä, vaikka softa ei ollutkaan vielä täysin valmis. Plus aikamoisen mediahuomion saivat, vaikkakin oli demosoftalla.

   ”ei kerro kaikkia tulevan laitteen oleellisia tietoja”
   – Keynotessakin on satavarmasti aikaraja, eli aika ei riitä kertomaan kaikkea.

   ”maksujärjestelmän toimivuus ei ole taattu missään muualla kuin jenkeissä”
   – Tämä on sopimuskysymys, ja koitapa saada vuodessa kaikkien maailman pankkien ja maksujärjestelmävalmistajien kanssa sopimukset pystyyn. Edes Google ei pystyisi.

   Heitätkö väitteitä, joita et edes mieti miksi heität?

Tuoreimmat jutut