Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin Lumia-puhelimella otettiin maailman suurin selfie-kuva

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

nokia_lumia_730

Yhdellä viimeisistä Nokia-brändillä kulkevista puhelimista – Nokia Lumia 730:llä – on otettu maailman suurin selfie-kuva. Bangladeshissa toteutettu kuva on osa Microsoftin järjestämää mainoskampanjaa, jonka ideana on esitellä puhelimen tavallista parempaa etukameraa.

Laajakuvalinssillä varustettua Nokia Lumia 730:tä on erityisesti markkinoitu hyvällä etukameralla. Varsinkin monissa Aasian maissa selfie-kuvien ottaminen on viimeisinä vuosina noussut suureksi sosiaaliseksi ilmiöksi ja etukameraa arvostetaan puhelimissa usein jopa enemmän kuin kuvien ottamiseen perinteisesti käytettyä takakameraa.

Nyt otettuun selfie-kuvaan otti osaa yhteensä 1 152 ihmistä, joka on Microsoftin mukaan selfie-kuvien tämän hetken ennätys. Vakavammin asiaan suhtautuvat nettikommentoijat ovat kuitenkin ehtineet jo kyseenalaistamaan onko kuvassa ollenkaan kyse selfiestä. Joidenkin mielestä kuvaa pitäisi ennemmin kutsua groupieksi (ryhmäkuvaksi) tai group selfieksi (ryhmäomakuvaksi).

Riippumatta siitä, miten kuvaa haluaa kutsua, on Microsoftin Facebookissa julkaisema otos nähtävillä alla.

nokia lumia 730 selfie

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Eiii

  Otsikossa väitetään, että puhelin olisi Nokian valmistama: ”Nokian puhelimella”. Ei näin. Puhelimen nimi/malli on ”Nokia Lumia 730”, mutta valmistaja on Microsoft. Nyt otsikko viittaa, että puhelin olisi Nokian valmistama.

  Otsikon pitäisi siis olla joko ”Nokia Lumia (730) puhelimella” tai ”Microsoftin puhelimella” tai vaikka ”Nokia-mallisella puhelimella”

  • Erik Österman

   Tuskin tässä nyt kamalan suurta pelkoa on väärinkäsityksille. Voisihan uutisessa toki puhua vaikka Microsoftin omistamista Nokia-mallisista puhelimista, mutta helposti menee vähän kapulakielen puolelle.

   • Hena

    Miten olisi ihan ”Microsoftin valmistama Nokia Lumia 730” niin ei tule kapulakieltä

    • Erik Österman

     No, tuolla tavalla sanottuna asia on ainakin selvä. Tosin etusivun uutiskuvastakin voi hyvin päätellä, mistä puhelimesta on kyse.

     • Pete

      Aika monet taitavat kuitenkin päätyä näihin uutisiin muualta kuin teidän etusivulta (ampparit, high.fi, RSS, …)

 2. Erik Österman

  Tämä on toki totta. Päivittelen piakkoin tuota otsikkoa paremmaksi.

 3. Jani Thor

  Pointti on mikä kun kaikkien kasvoja ei voi mitenkään tunnistaa – edes full res -kuvasta?

 4. jj

  ”Vakavammin asiaan suhtautuvat nettikommentoijat ovat kuitenkin ehtineet jo kyseenalaistamaan onko kuvassa ollenkaan kyse selfiestä.”

  Taidan kuulua tähän kastiin. Tuo edustaa kylläkin enemmän tavallista ryhmäkuvaa, kuin ”selfietä”.
  Mihin kummaan nämä nykyajan termit ovat menossa?

Tuoreimmat jutut