Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Jälkiruoka on katettu – Googlen Nexukset saivat Android 5.0 Lollipopin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Android Lollipop

Android Lollipop

Eilen ensimmäiset yhdysvaltalaiset Motorola-käyttäjät saivat virallisen Android 5.0 Lollipop -päivityksen ladattavaksi. Päivitys nähtiin ensimmäisenä toisen sukupolven Moto G -puhelimella. Motorola sai siis päivityksensä valmiiksi niin nopeasti, että ehti laittaa sen jakoon jopa ennen Googlea. Etumatka jäi kuitenkin pieneksi, sillä nyt Google ilmoittaa aloittaneensa useimpien Nexus-laitteidensa päivitykset.

Päivitettäviin laitteisiin kuuluvat Nexus 5, Nexus 10 ja Nexus 7. Viimeisestä päivityksen saavat vuosien 2012 ja 2013 versiot. Kaikissa näissä tapauksissa kyseessä on täysi päivitys KitKatista Lollipopiin.

Lisäksi Google tuo samaan aikaan päivitykset Nexus 6 ja Nexus 9 -laitteille. Nämä sarjan uusimmat jäsenet ovat sisältäneet Lollipopin jo julkaisustaan lähtien, mutta ne saavat silti pienen päivityspaketin muiden laitteiden rinnalla. Kyseinen paketti sisältää lähinnä pieniä bugikorjauksia.

Google muistuttaa myös, että useimpien Android-päivitysten tapaan Lollipop-pakettikin laitetaan liikkeelle porrastetusti. Joillakin alueilla laitteiden päivittyminen voi siis viedä vielä hyvänkin tovin, vaikka toisilla päivitykset ovat jo ladattavana.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. keisari

  ei oo näkyny vielä

  • Tomi Virtaanvuo

   Niin, kuten mainittu, päivityksen jakaminen aloitetaan porrastetusti. Eli kaikki Nexus-laitteet eivät saa päivitystä samalla oven avaisulla. Jos päivitykseen onkin jäänyt jotain ”bugeja”,niin on parempi jos ne ovat 1% laitteissa kuin 100% niistä. Jää mahdollisuus korjata ne. :)

   • Jesse

    Todellinen syy porrastukseen lienee kuitenki olevan palvelimien vähempi kuormittaminen kerralla jotta ei mee lataukset jumiin/hidastu…

 2. ninja

  Nexus seiskalle (2013 LTE) luultavasti joudun taas oottaa nii pitkää että iPhone kutonenkii saa lollipopin ennen mua

 3. Jorma

  Mulla ei enää edes pysty tarkastamaan päivityksiä, siitä ”tarkista nyt” napista ei tapahdu mitään. Ei näytä koska viimeksi on päivitykset tarkastettu. Viimeisimmän 4.4.4 päivityksen jälkeen on näkynyt vain ”^1” päivämäärän kohdalla :/ auttakaa…!!

 4. Tomi Virtaanvuo

  Käännösvirhe jäänyt 4.4.4 mukana, ei syytä huoleen. :)

  • Jorma

   Eli päivitys ilmaantuu puhelimeeni, vaikka ei vehjettä alustaisikaan? Tuntuu, että siitä napista ei tapahtuisi mitään.

   • jaajaa

    Kyllä.

    • jaajaa

     Kao

 5. SamojaVikoja

  Hei Jorma!

  Mun Nexus 5 kärsi samasta ongelmasta, alustin kummiskin koko laitteen ja nyt pelittää, vielä ei Lollipoppia ole näkynyt.

  Jos et pelitallennuksista välitä niin Nexus kii koneeseen, asiakirjat koneelle, resetoi Nexus ja tiedostot takas, bäng näin se toimii.

  • jaajaa

   Varsinainen ongelma on ”käännösvirhe” eli ei ne suomalaiset vaan osannut..

 6. Tomi Virtaanvuo

  Ja sieltähän se 5.0 Lollipop ilmaantuikin omaan Nexus 5 eilen illalla. Mukavana yllätyksenä. :) Oli kyllä odottamisen arvoinen !

 7. Pekka Routa

  Vielä ei ole päivitystä näkynyt (Nexus 5), mutta tuo käännösvirhe ”^ 1.” näkyy kyllä sekä samoin ”Tarkista nyt” näppäin tuntuisi olevan tekemättä mitään.

  Ilmeisesti ei vaadi hard resettiä, vaan kun päivitys saapuu tuon napin painaminen sen löytää?

  • Juuso

   Ei ole tännekkään vielä 5.0 tullut. Kokeilin alkuperäisten asetusten palautusta ja sen jälkeen hetkellisesti näyttikin kellonajan siinä päivitysten tarkastuksessa, mutta sitten muuttui taas ^1 :/ Eli se ei ainakaan poistanut ongelmaa. Kai se puhelin sitten vaan ilmoittaa, kun päivityksen voi asentaa. Muuta en keksi.

 8. Tomi Virtaanvuo

  Kysehän ei ole mistään suuremmasta ongelmasta. Eli Nexus laitteen ne löytää päivityksen kyllä. :)

 9. Tomi Virtaanvuo

  Laitteenne*

 10. olpe

  Ei ole mulla vieläkään löytänyt. Nexus 5 viikko sitten ostettu sama ongelma kun Jormalla. Hard resetin tehnyt 3 kertaa. Eikö nyt tähä mennessä pitäis olla jo tullu?

 11. pete

  Kesti minulla n. 1kk ostopäivästä Lollipopin tulo.

Tuoreimmat jutut