Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft jatkaa Applen piikittelyä – nyt kritisoidaan MacBook-kannettavia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple MacBook Pro Retina-näytöllä, 15 ja 13 tuumaa

Vasta muutama päivä sitten uutisoimme, miten Microsoft otti mainoksessaan kantaa iPhonen hinnoitteluun ja siihen, miten huonosti puhelin tarjoaa rahoille vastinetta. Nettikeskusteluissa mainos saikin kaksijakoisen vastaanoton, sillä monien mielestä suora kilpailevan tuotteen kritisointi ei kuulunut hyvään markkinointiin.

Aiemman mainoksen herättämästä keskustelusta huolimatta – tai mahdollisesti siitä johtuen – Microsoft on nyt julkaissut uuden mainoksen, jossa yhtiö ottaa kantaa Applen MacBook Airin ominaisuuksiin. Mainoksessa huomautetaan muun muassa siitä, ettei Applen kannettavasta löydy kosketusnäyttöä.

Vertailukohtana MacBook Airille Microsoft käyttää Lenovon uutta Yoga 3 Pro -kannettavaa, jonka mainostetaan olevan Applen tuotteita ohuempi ja toimivan myös tablettikäytössä. Mainoksen lopussa ruudulle tulee Game over -teksti, joten Microsoftin mielipide paremmasta kannettavasta ei jää epäselväksi.

 

Lenovon Yoga 3 Pro -kannettava, jota mainoksessa vertaillaan Applen MacBook Airiin.

Lenovon Yoga 3 Pro -kannettava, jota mainoksessa vertaillaan Applen MacBook Airiin.

Microsoftin eilen julkaisema mainos on ehtinyt jo herättää netissä keskustelua puolesta ja vastaan. Osa ihmisistä kokee mainoksen olevan humoristinen, siinä missä toiset katsovat sen olevan lähinnä epätoivoinen. Microsoftin YouTube-tililtä julkaistu mainos on nähtävillä kokonaisuudessaan alla:

http://www.youtube.com/watch?v=R98sgmllCEg

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Niko

  Eipä jää epäselväksi kumpi kannattaisi ostaa. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja video enemmän kuin…

  • Vili

   Niinpä jos noista jompikumpi tarvisi ostaa niin ehdottomasti mackbook Air vaikka ikinä en mäkkiä olekkaan omistanut, mutta windowssia ei enää kiitos!

   No onneks ei tarvi ostaa kumpaakaan, eiköhän se seuraava tietokone kuitenkin mäkki ole jossain vaiheessa kun sen aika koittaa, windowssit on jo niin nähty ja microsoftikin sen tietää.

 2. Kilu

  Kyllä näistä laitteista valitsisin Applen MacBookin. Valitettava tosiasia on vain se että Microsoft ei ole pystynyt toteuttamaan hyvää käyttöjärjestelmää toistaiseksi. Ehkä windows 10 on se käyttöjärjestelmä, joka oikeasti tulee kilpailemaan Applen Mac OS X:n kanssa. Vaikka laitteen rautapuolen speksit olisivat kuinka hyvät tahansa ei se pelasta käyttöjärjestelmän ongelmia.

  • Käyttikset

   Sitä videota odotellessa, jossa vertaillaan käyttöjärjestelmiä ja esitetään, miten erinomainen windows on verrattuna mac os x:ään..

  • Kairaaja

   Hahahaha…..

 3. Nozu

  Mielestäni Windows kannettavien pahin ongelma verrattuna Applen kannettaviin on käyttiksen mukana tuleva bloatware, joista OSX on täysin vapaa. Jos Windows kannettavat tulisivat puhtailla käyttiksillä niin ne kilpailisivat paremmin OSX:n kanssa. Ainakin omalla kohdallani.

  • Kairaaja

   Heheheheh….

 4. Cubisti

  Ööö… Surface? Microsoft? Mitä helvettiä?

  Jos on tarkoitus pilkata ja elvistellä, niin voisi tehdä sen edes omilla tuotteillaan. Kaipa sitten huomenna tulee Surface vs. iPad vertailu kun ovat nyt vauhtiin päässeet.

 5. Kairaaja

  Nää piikittely videot on ihan turhia, mutta kyllä tämä erä menee windowssille selvästi…

 6. Juhannuspukki

  Mitä sillä kosketusnäytöllä tietokoneessa tekee? Ei mitään, mitä multi-touch-kosketuslevy ei hoida.

 7. Pukki...

  Ilmeisesti tuo video tahtoo sanoa mikkiksen tuotteesta että vaikka käyttöjärjestelmäni on pelkkä vitsi voit askarrella kanssasi ja taivutella minua monenlaisiin asentoihin. Läppäreiden Kama Sutra :D
  Jotain viihdearvoa siis on…

 8. hansu

  Kyllä mä ostaisin noin ohuen kannettavan, mut läppäreitä on jo kaks pöydällä enkä ole keksinyt niille mitään käyttöä. Saa hakea pois…

  • Kairaaja

   Jotku tykkää ohuesta jotku ei, mielestäni tää airi on jo liian ohut. Ei sovi Suomalaisen ”miehen” kätee enää…

 9. Sk

  Olenpahan kokeillut YogaPro2:ta. Aivan kaameata kuraa! Siinä on nimittäin laite, joka ei tiedä, pitäisikö panostaa kosketuslevyyn vai kosketusnäyttöön. Toinen ei toimi kaikilla ohjelmilla oikein ja toinen rykii kuin pahin…

  Applen Trackpadin on ihan eri planeetalta. Toimii kuin ajatus.

 10. vr

  Apple toimii ku junan vessa taas kun yoga ja lenovo yleensäkin, kuin unelma

Tuoreimmat jutut