Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

LG teki vahvan tuloksen hyvän matkapuhelinmyynnin siivittämänä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

LG G3 ja maailman suurin ulkomainos

Aiemmin tänään uutisoimme, miten Xiaomi valtaa matkapuhelinmarkkinoita, mutta eteläkorealainen LG ei jää paljoa jälkeen. Hiljattain julkistetussa kolmannen vuosineljännen tuloksessa yhtiön matkapuhelinpuoli oli hyvässä iskussa ja kasvatti tulostaan selvästi edellisvuoteen verrattuna.

Liikevaihtoa LG:n matkapuhelinyksiköllä oli kolmannella vuosineljänneksellä 4,14 miljardia dollaria, ja voittoa ennen veroja ja muita rahoituseriä tuli 164 miljoonaa dollaria. Markkinaosuudessa yhtiö kilpaileekin tiukasti matkapuhelinvalmistajien kolmannesta paikasta ja on kasvattanut myyntiään huomattavasti aiempaan verrattuna. Kasvua edellisvuodesta on tullut 39 prosenttia ja edellisestä vuosineljänneksestä 19 prosenttia.

Tällä hetkellä matkapuhelimet toimivat LG:n liiketoiminnan selvänä veturina, sillä yhtiön muissa osissa oli nähtävillä pudotusta. Esimerkiksi kodinelektroniikassa – johon muun muassa televisiotuotanto kuuluu – liikevaihto oli laskussa, vaikka tulos koheni parempien katteiden myötä. Kodinkoneosaston tulos puolestaan laski niin liikevaihdon kuin voittojenkin osalta.

Kaiken kaikkiaan LG:n liikevaihto oli kolmannen vuosineljänneksen osalta 14,54 miljardia dollaria, ja yhtiön voitot nousivat 449 miljoonaan dollariin. Verrattuna viime vuoden kolmanteen neljännekseen oli tulos noussut, ja yhtiön suurimmat yksiköt olivat kaikki voitollisia huolimatta kasvun epävakaudesta. Tappiota tekivät ainoastaan jotkin pienemmistä yksiköistä, jotka keskittyvät esimerkiksi jäähdytys- ja lämpöpumppujen valmistukseen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Samaan aikaan samsungin tulos on romahtanut täysin. Yllättävää miten nopeasti tilanteet mobiilimaailmassa muuttuu. Ottaako LG nyt samsungin paikkaa tässä.

  • Erik

   Hyvä Lucky Goldstar! Sympatiani ovat olleet LG:n puolella pitkään näistä Aasialaisvalmistajista lapsuuteni Goldstar CD-mankan takia, joka oli vallan hieno peli siihen aikaan.

   Samsungin tilalle tietysti on vielä matkaa, onhan Samsungilla vielä se neljäsosa markkinoista kun LG saa toistaiseksi tyytyä 4-5% osuuteen, mikä on sekin tietysti hyvä. Tuskin Samsungin toimitusjohtaja sentään mitään Eloppeja tekee Nokian tyyliin.

 2. hansu

  Niin, Samsungin pitäisi ehkä ostaa LGn puhelin ja katsoa miksi heidän puhelimensa eivät myy. Peiliin on joskus hyvä katsoa.

  • Toni

   Samsungin ja LG:n puhelimissa ei todellisuudessa ole paljoa teknisiä eroja. Ehkäpä tämä Samsungin osuuksien lasku johtuu puhelinten liika tuotosta.

   • wele

    Luulisi vian olevan juurikin laitteiden suuressa kirjossa.
    Ainakin samppa itse sanoin vähentävänsä galaxy mallistoa ja käyttävänsä laitteissaan mahdollisuuksien mukaan samoja komponentteja.

Tuoreimmat jutut