Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebookin uusi sovellus sallii nimettömän viestittelyn – päästää alakulttuurit valloilleen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Facebook Rooms

Facebook on julkaissut uuden keskustelusovelluksen nimeltään Rooms. Kyseessä on vanhan koulun keskustelupalstaestetiikkaa tavoitteleva sovellus, jossa perustetaan huoneita eri aihepiireille. Keskusteleminen ei ensimmäistä kertaa Facebookin historiassa vaadi oikean nimen esittämistä.

Kaikki alkaa siis huoneen perustamisesta. Keskustelualueen ulkonäön ja aihepiirin saa valita vapaasti. Kun huone on pystyssä, on aika kutsua sinne muita keskustelijoita. Jokaiselle huoneelle luodaan yksilöllinen QR-koodi, jota huoneen perustaja voi jakaa ystävilleen tai muille kyseisestä aiheesta kiinnostuneelle. Huoneeseen voi kirjautua ottamalla kyseisestä koodista valokuvan tai ruutukaappauksen. Käyttäjä voi valita itselleen nimimerkin jokaiseen huoneeseen, jossa keskustelee. Nimimerkki voi olla sama joka huoneessa tai vaihdella aiheen mukaan.

Järjestelmä antaa mukavasti vaihtoehtoja. Huoneen voi pyhittää pienen piirin keskustelulle jakamalla QR-koodin vain lähimmille ystävilleen. Vapaata keskustelua haluavat voivat jakaa koodinsa kaikille verkossa. Koodin voi myös vaikkapa tulostaa ja asettaa näkyville tietylle asuinalueelle, jolloin keskustelijoita saapuu lähtökohtaisesti vain lähialueilta.

Aina on kuitenkin olemassa riski, että joku muu jakaa huoneen QR-koodin julkisesti, mikä voi pilata halutun keskustelukokemuksen. Huoneen ylläpitäjä voikin poistaa huoneestaan keskustelijat, jotka eivät sinne kuulu. Samoin Facebook voi vihapuheen, alastomuuden tai muun huolestuttavan sisällön perusteella poistaa viestejä tai jopa sulkea kokonaisia huoneita. Samalla sovellus sallii yli 18-vuotiaille tarkoitettujen huoneiden luomisen, eli sinänsä arkaluontoisemmistakin aiheista pitäisi pystyä keskustelemaan.

Tästä päästäänkin siihen, että nimimerkeistään huolimatta Rooms ei ole täysin nimetön kokemus. Sovelluksen käytön aloittaminen vaatii oikea nimen luovuttamisen, vaikka sitä ei olekaan tarve jakaa muille käyttäjille.

Rooms on toistaiseksi saatavilla vain iOS-laitteille englantia puhuvissa maissa. Android- versiota suunnitellaan kuitenkin TechCrunchin mukaan vuoden 2015 alkupuolelle.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut