Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iOS 8.1 tulee maanantaina – Yosemite jo tänään

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iOS 8.1

Apple julkisti tänään uudet iPadit. Julkistusten ohella yhtiö kertoi, että uusin iOS 8.1 -käyttöjärjestelmäversio tulee saataville ensi viikon maanantaina. Apple esitteli uuden OS X Yosemite -käyttöjärjestelmän jo kesällä WWDC:ssä, mutta kuluttajille uusin käyttöjärjestelmä tulee vasta tänään. Yosemite tulee Applen tietokoneille ilmaisena päivityksenä.

iOS 8.1

Aiemmin tänä vuonna Apple esitteli uuden iOS 8 -käyttöjärjestelmän, jolla ei ollut kovinkaan ruusuinen alku. Nyt käyttöjärjestelmä on saanut ensimmäisen suuremman päivityksen, joka tuo mukanaan useita parannuksia.

iOS 8.1 uudistaa ilmoituskeskuksen pienissovellusten asetusvalikon

iOS 8.1 uudistaa ilmoituskeskuksen pienissovellusten asetusvalikon

iOS 8.1 tuo Apple Payn uusille iPhone 6 ja 6 Plus -älypuhelimille. Apple Payn yhtiö esitteli iPhonien julkistustilaisuuden aikana. Apple Pay saapuu myös uusille iPadeille verkko-ostoksissa.

Uusin käyttöjärjestelmäversio tuo takaisin Kameran rullan, jota varmasti moni käyttäjä jäi kaipaamaan. Kameran rulla korvattiin iOS 8:ssa Äskettäin lisätyillä -kuvilla, joka näytti kuvat vain viimeisen 30 päivän ajalta. Käyttäjät voivat myös jatkossa nauttia iCloud Photo Libraryn kuvista täydellä tarkkuudella, kun aiemmin tarkkuutta skaalattiin heikommaksi kuvia katseltaessa.

iOS 8.1 tuo myös paljon ominaisuuksia, jotka toimivat yhdessä Mac OS X Yosemiten kanssa. Nyt käyttäjä saa tekstiviestit ja puhelut myös tietokoneelle. Jatkossa internetin jakaminen onnistuu aiempaa helpommin.

OS X Yosemite

OS X Yosemite on saanut muutoksia käyttöjärjestelmän ulkonäköön. Ikonit ovat muuttunee lähemmäksi iOS:n ikoneja sekä ilme on muutenkin aikaisempaa raikkaampi. Kokonaisuudessaan ulkonäkö on nyt värikäs ja yksinkertainen.

Kuvakaappaus uudesta Mac OS X Yosemitesta ja sen ilmoituskeskuksesta

Kuvakaappaus uudesta Mac OS X Yosemitesta ja sen ilmoituskeskuksesta

Yosemitessa tulee paljon ominaisuuksia, jotka toimivat iOS:n kanssa. Näihin kuuluu muun muassa sähköpostiviestin kirjoittaminen. Jos käyttäjä aloittaa sähköpostiviestin kirjoittamisen iPadilla tai iPhonella, voi käyttäjä jatkaa sitä samasta kohtaa tietokoneellansa saumattomasti. Tämä tietysti vaatii, että laitteet ovat yhteydessä internettiin ja henkilö on liittänyt kaikki laitteet omaan Apple ID:nsä.

OS X on saanut uudenlaisen ilmoituskeskuksen. Se muistuttaa iOS:n ilmoituskeskusta ja siihen voi lisätä piensovelluksia, jotka antavat erilaista informaatiota. Näiden ohella Safari ja Sähköposti -sovellus ovat päivittyneet.

OS X Yosemiten voi ladata Applen Mac App Storesta ja iOS 8.1:n voi ladata maanantain jälkeen iPadille tai iPhonelle asetuksien kautta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. veke

  Onpas todella ärsyttävä tuo ominaisuus kun vie hiiren kursorin kuvan päälle, johon se menee usein ihan vahingossa, jolloin artikkelissa oleva kuva vaalenee. Nyt joutuu ihan varta vasten siirtämään kursorin *pois* tieltä juttua scrollatessa ja lukiessa.

  Ihan turha, ottakaa pois.

  • Markus Lehtiniitty

   Tämäkin muutettaneen seuraavassa sivuston päivityskierroksessa.

   • veke

    Kiva kuulla, kiitos!

 2. hansu

  Käsittämätöntä että ennen vanhaan noista päivityksistä joutui maksamaan.

 3. Markus 2

  Käsittämätöntä että ennen vanhaan koodareille joutui maksamaan palkkaa.

 4. jj

  Käsittämätöntä, että ennen uudet Windows-käyttöjärjestelmät maksoi yli 100€, kun Mac OSX maksoi vain sen ~25€ ;)

  • Kairaaja

   Onhan toinen selvästi parempikin. Onneksi nykyää saa päivitetty windowsin 15€ uudempaan….

   • Pukki...

    Totta. En ikinä osaisi arvostaa yhtä paljon OS X:ää ellen olisi käyttänyt NIIN pitkään windowsia. Windows taitaa olla niitä suurimpia syitä Applen fanitukseen. Ellei olisi moista refesenssiä, sitä saattaisi luulla että näinhän ne kaikki käyttöjärjestelmät toimii :D

  • jj

   En ala väittämään, paljolti mielipidekysymys ;)
   Eikö sitä huhuttu, että Microsoftkin lähtisi tuohon ilmaisen käyttiksen linjaan?

 5. matti

  Yosemite päivitys jumittui valkoiseen ruutuun. No onneksi meni läpi yhdellä boottauksella. Nyt pari päivää kokeilleena, niin onpas älyttömän siisti. Mitään toiminnallista uutta en ole havainnut. Näyttöpinta-ala on käytetty tehokkaammin hyödyksi, mutta imacillä tästä ei ole varsinaista hyötyä. Pyörii tällä mid2011 imacillä yskimättä. IOS8.1:stä odotan kyllä suorituskykyparannusta ipad minille, se meni ihan kyykkyyn IOS8:sta.

Tuoreimmat jutut