Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google tuo sovelluskauppaansa kokeiluversiot ostopäätösten helpottamiseksi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google PlayLaitekannassa ja sovelluslatausten määrässä Googlen Android hallitsee mobiilimarkkinoita selkeästi. Samalla sen sovelluskauppa Google Play ei tuota samaan tahtiin tuloja kuin esimerkiksi Applen App Store. Google tuntuu kuitenkin tekevän kovasti töitä sovelluskauppansa parantamiseksi, jotta siellä shoppailu olisi houkuttavaa. Uusimpana kokeiluna Google aikoo The Informationin mukaan tarjota maksullisista sovelluksista erillisiä kokeiluversioita.

Googlen suunnittelutyössä mukana olevien lähteiden mukaan yhtiö aikoo kokeilla eräänlaisia mikro-versioita sovelluksista. Kyseessä olisi pieni ja rajatun toiminnallisuuden tarjoava sovellusversio, jonka käyttäjä voisi ladata ilmaiseksi ja kokeilla sovellusta ennen osto- tai latauspäätöksen tekemistä.

Tarkoituksena on siis tarjota käyttäjälle helppo tapa päätellä, sopisiko jokin tietty sovellus hänelle. Saman asian ajaa tavallaan Google Playn hyvityskäytäntö, jonka puitteissa mistä tahansa sovellusostosta voi saada rahansa takaisin tietyn ajan sisällä ostotapahtumasta. Kyseistä aikarajaa nostettiin taannoin kahteen tuntiin.

Android-sovellukset voivat kuitenkin parhaimmillaan olla varsin kookkaita. Suuren sovelluksen ostaminen ja lataaminen pelkän kokeilun vuoksi voi siis tuntua työläältä. Kokeiluversioiden tarkoitus olisikin tarjota helppo ja nopea tapa perehtyä sovellukseen, minkä Google toivoo kasvattavan maksullisten sovellusten latausmääriä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. tapani

  Eli Windows Phonen tyyliin…

 2. Kimi Alin

  Siis mitä?? Eikö Androidilla ole Play-kaupassa aikaisemmin ollut tällaista? O.O

  Olen yllättynyt, kun WP:tä haukutaan niin paljon jälkeenjääneisyydestä, mutta tällainen ominaisuus puuttuu kokonaan Google Playsta.

  Monen maksullisen sovelluksen kanssa olisi jäänyt sovellus ostamatta ilman kokeilua.

  • Niko Haikala

   Mitä tahansa sovellusta saa siis toki kokeilla parin tunnin ajan ja rahansa saa helposti takaisin, mikäli tuotos ei miellytäkään. Mutta toki se vaatii silti koko sovelluksen lataamisen, mikä ei joissain tapauksissa ole iso homma, mutta toisissa taas saattaa olla.

   • jonnepo

    Eikä sovelluksen palautus taida olla perustallaajilla eded tiedossa.

 3. amoled

  Milloin?

Tuoreimmat jutut