Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vantaan kaupunki satsaa tekniikkaan – kouluihin yli 16 000 Samsung-tablettia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy Tab 4 10.1 mustana edestä

Samsung Galaxy Tab 4 10.1

Vantaa on päättänyt uudistaa opetusympäristöjään ja kehittää opetusta yhteistyössä Samsungin kanssa. Tästä syystä kaupunki hankkii 16 200 kappaletta Samsung Galaxy Tab 4 10.1 -tabletteja kouluihinsa. Hankkeen päämääränä on lasten ja nuorten tietoteknisten taitojen lisääminen.

Galaxy Tab 4:t tulevat sekä esiopetuksen, perusopetuksen, lukioiden että Vantaan ammattiopiston käyttöön. Suuren tablettierän myötä Vantaan kouluissa ja oppilaitoksissa on keskimäärin 1,2 oppilasta tietokonetta kohden. Lisäksi kaikkiin kouluihin rakennetaan vuoden loppuun mennessä avoin langaton verkko, joka on sekä oppilaiden että asukkaiden käytössä.

”Lapset ja nuoret pääsevät henkilöstön kanssa suunnittelemaan, miten laitteita arjessa hyödynnetään. Tiedonhaku ja soveltaminen sekä itse tuottaminen ovat tätä päivää, ei niinkään pänttääminen ja ulkoa oppiminen. Aikaan ja paikaan sitoutumattomuus ja sähköiset oppimateriaalit ovat mahdollisuuksia, mutta tunnistamme, että tämä kaikki edellyttää uusien taitojen omaksumista myös meiltä itseltämme”, apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth toteaa.

Myös Samsungilla ollaan tyytyväisiä yhteistyömahdollisuuksiin: ”Suomi on ympäri maailman tunnettu hyvästä koulujärjestelmästään. Vantaa nousee hankkeen myötä edelläkävijäksi uuden teknologian hyödyntämisessä opetuksen ja kasvatuksen apuvälineenä. Olemme ylpeinä mukana yhteistyössä, joka auttaa myös meitä ymmärtämään yhä paremmin, miten tuotteita ja palveluitamme tulee kehittää oppilaitosten tarpeisiin”, Samsungin yritysmyynnin myyntipäällikkö Ossi Luoma kertoo.

Samsung tekee yhteistyötä myös muiden suomalaisten oppilaitosten kanssa. Yhtiö on mukana kehittämässä tulevaisuuden koululuokkaa muun muassa Jyväskylän yliopiston ja Oulun yliopiston harjoittelukoulun kanssa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Cubisti

  Onko sähköinen oppimisympäristö toteutettu pilvessä käyttöjärjestelmä vapaasti eli onko mahdollisuutta käyttää omia iOS/Windows -laitteita opiskeluvälineenä.

  Saman kysymyksen esittäisin vaikka olisi iPadit tai Surfacet valittu Vantaan toimesta. Olisi hirvittävän lyhytnäköistä hirttäytyä kiinni yhteen käyttöjärjestelmä -ympäristöön vaikka kilpailutuksen nimissä se järkevää olisikin.

  iOS-puolella olisi suht valmis oppikirjaympäristö sekä Office365 yhteensopivuus ja Windows muuten on vanhoihin standarteihin sopiva. Onko Androidilla Office365:ttä tai sähköisiä oppikirjoja? Onko Androidilla muita vahvuuksia kuin halpa hinta?

  • matti

   Oppikirjat ovat alustariippumattomia ja office365 toimii kaikilla alustoilla.

   Tosin YO-kirjoitukset tehdään 2016 alkaen Linuxilla (digabi.fi) ja toimisto-ohjelmana on libreoffice. Joten Microsoftin tuotteiden opettaminen ei ole näin opettajan näkökulmasta perusteltua.

   • olli

    Office 365 ei valitettavasti vielä ole tuettuna Android alustalle muuta kuin sähköpostin muodossa. Office appeja ei vielä ole julkaistu, eli taitaa mennä vähä huti tää ostos.

 2. make

  Alustana Android on tämänkaltaiseen toimintaan ainoa oikea vaihtoehto: Ei tarvitse välttämättä kärvistellä diktaattorisesti hallituissa softa-kaupoissa ja alusta mahdollistaa kustomoinnin tarvittaessa. Valittu laite Tab 4 10.1 varmasti ajaa asiansa nk. budjettimallina. Kalliimpien laitteiden hankkiminen olisikin ollut silkkaa verorahojen haaskausta.

 3. Kieku

  Ainakin yksi huono puoli noissa Tab 4:ssa on näytön tarkkuus, joka ei oikein riitä riitävän terävän=silmiä häiritsemättömän tekstin tuottamiseen. Ja jos ja kun tabilla halutaan tuottaa omaa sisältöä, niin kameran tarkkuus 3-megapikseliä on siihen hieman heikohko.

  Tuolla 228 euron yksikköhinnalla olisi varmasti saanut ostaa myös tämän Asuksen Memo Pad FHD 10:n, jossa nuo yllä mainitut puutteet olisi ollut heti kunnossa. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/12318/dnjvc/Asus-MeMo-Pad-FHD-10-Android-4-2-tablet-32-GB-laivastonsinin

Tuoreimmat jutut