Viimeisinä vuosinaan matkapuhelinvalmistajana Nokia aloitti ja lopetti erilaisten käyttöjärjestelmien kehityksen moneen kertaan. Aluksi vuoden 2010 lopulla oli tarkoitus siirtyä vanhoista Symbian-malleista uusiin Symbian 3 -älypuhelimiin, mutta suunnitelma sai kylmää vettä niskaansa jo alkuvuodesta 2011, kun Nokia ilmoitti siirtyvänsä Windows Phone 7 -valmistajaksi .
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Valtaosan vuodesta 2011 Nokia joutui tulemaan toimeen vanhoilla Symbian-älypuhelimillaan, joiden myynti romahti yhtiön ilmoitettua käyttöjärjestelmän tuen lopettamisesta. Alkusyksystä samana vuonna Nokia toi kauppoihin myös paljon kehuja saaneen N9-mallin, jossa käytettiin yhtiön pitkään kehittämää MeeGo-käyttöjärjestelmää sekä osia aiemmin kehitetystä Maemo-alustasta. Laajempaan suosioon puhelin ei kuitenkaan noussut, sillä julkaisu tapahtui vain tietyillä markkina-alueilla, ja Nokia oli jo aiemmin ilmoittanut ohjelmiston kehitystyön lopettamisesta.
Kun Windows Phone 7 -puhelimet tulivat kauppoihin loppuvuodesta 2011 oli käyttöjärjestelmä monilta osin keskeneräinen ja sitä ehdittiin käyttää älypuhelimissa vain puoli vuotta ennen kuin Microsoft paljasti kesäkuussa 2012 uuden Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän. Monille Windows Phone 7 -puhelinten omistajille tuli suurena pettymyksenä, ettei vanhoja puhelimia pystynyt päivittämään uuteen ohjelmistoversioon, eivätkä esimerkiksi sovellukset olleet yhteensopivia uusien ja vanhojen puhelinten välillä.
Viimeisinä vuosinaan matkapuhelinvalmistajana Nokia käytti tai kehitti pelkästään kalliimpiin älypuhelimiin viittä eri käyttöjärjestelmää (Symbian, Maemo, MeeGo, Windows Phone 7 ja Windows Phone 8). Tämän lisäksi halvemmissa puhelimissa käytettiin lukuisia eri Symbian-versioita sekä Androidia loppuaikojen Nokia X -malleissa. Yhtiö myös suunnitteli kaikessa hiljaisuudessa Meltemi-käyttöjärjestelmää, jonka kehitys kuitenkin lopetettiin käyttöjärjestelmän ollessa jo melkein valmis.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kaiken kaikkiaan Nokian tukemat käyttöjärjestelmät joutuu laskemaan kahden käden sormilla, mikä on merkittävää verrattuna siihen, että monet kilpailijat keskittivät voimavaransa pelkästään yhteen käyttöjärjestelmään. Epävarma kehityssuunta ei myöskään rajoittunut pelkästään käyttöjärjestelmiin, vaan myös laitekehityksessä monet projektit jäivät jäihin. Näistä eniten huomiota on saanut todennäköisesti Nokian tablettilaitteet, joista monen suunnanmuutoksen jälkeen saatiin markkinoille ainoastaan Lumia 2520 -malli.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »