Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WhatsApp vihdoin Facebookin omistukseen – Google suunnittelee kilpailijaa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

WhatsApp

WhatsApp

Vajaan yhdeksän kuukauden odotuksen jälkeen Facebook omistaa nyt WhatsAppin. Helmikuun keskivaiheilla yhtiöt tiedottivat kaupasta ja nyt Euroopan komissio ja Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova elin ovat hyväksyneet kaupat.

Kauppahinta nousi 19 miljardista dollarista 21,8 miljardiin dollariin eli noin 17,3 miljardiin euroon. Kauppahinnasta suurin osa maksetaan osakkeilla, minkä takia kauppahinta olikin noussut pari miljardia Facebookin osakkeen noustua. WhatsAppin perustaja Jan Koum siirtyy samalla Facebookin palvelukseen yhden dollarin vuosipalkalla. Toki muita reittejä pitkin hän saa huomattavasti suuremman korvauksen työstään.

Google on jäänyt pitkälti ulkopuolelle pikaviestisovellusten kilpailussa. Sen oma Hangouts -viestipalvelu ei ole kovinkaan suosittu vaan ihmiset käyttävät usein valmistajan omaa viestisovellusta.

Yhtiön huhutaan tekevän WhatsAppin tyylistä pikaviestisovellusta, joka luonnollisesti toimisi alustasta riippumatta, kertoo Reuters. Tämä takaisi tietysti sen, että sovellus löytyisi lähes kaikille puhelimille eikä käyttäjän tarvitsisi huolehtia, onko kaverillaan Android-puhelin vai ei.

Mitään tarkempia tietoja, tai tietoja ulkonäöstä, palvelusta ei vielä ole. Näyttäisi kuitenkin siltä, ettei Google vaadi sovelluksen käyttöön Google+ tai Gmail -tiliä, vaan palvelu toimisi WhatsAppin tavoin pelkästään puhelinnumerolla ja nimellä.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut