Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin hyvä akunkesto Xperia Z3:ssa on – uudet iPhonet kaukana takana

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Sony Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact

Sony on hehkuttanut paljon uusien laitteidensa akunkestoa. IFA-messuilla julkistettujen Xperia Z3- ja Z3 Compact -laitteiden akku kestää Sonyn mukaan normaalikäytöllä helposti kaksi päivää. Onko todellisuudessa kuitenkaan näin? Verkkosivusto PhoneArena otti selvää, kuinka hyvä akunkesto laitteissa on.

Xperia Z3:ssa on 3 100 milliampeeritunnin akku, joka on suhteellisen suuri laitteen fyysiseen kokoon nähden. PhoneArenan testissä Xperia Z3:n akku kesti 9 tuntia ja 29 minuuttia. Valitettavasti Xperia Z3 Compactin testaus oli vielä kesken, jonka takia tulosta ei ole vielä julkistettu.

Applen uudet iPhonet eivät pärjänneet testissä kovinkaan hyvin. 5,5-tuumainen iPhone 6 Plus sai tulokseksi vain 6 tuntia 32 minuuttia. 4,7-tuumainen iPhone 6 sai tulokseksi 5 tuntia 22 minuuttia, joka on vielä astetta heikompi.

Tässä muutaman puhelimen testitulos vertailun vuoksi:

 • Sony Xperia Z3: 9 tuntia 29 minuuttia
 • Huawei Ascend Mate 7: 9 tuntia 3 minuuttia
 • Sony Xperia Z2: 8 tuntia 10 minuuttia
 • Samsung Galaxy S5: 7 tuntia 38 minuuttia
 • HTC One (M8): 7 tuntia 12 minuuttia
 • iPhone 6 Plus: 6 tuntia 32 minuuttia
 • LG G3: 6 tuntia 14 minuuttia
 • iPhone 6: 5 tuntia 22 minuuttia

Sony on luultavasti tehnyt hyvin töitä ohjelmistopuolella, kun akunkesto on näinkin hyvällä mallilla. Testissämme ollut LG G3 kesti normaalissa käytössä lähes kaksi päivää, joten Xperia Z3:lla olisi vähäisellä käytöllä mahdollisuus jopa kolmeen päivään.

Päivitys: 20.53: Kyseessä on siis testiohjelma, jonka avulla tulokset ovat saatu. Testin tulokset ovat siis yksinään hieman turhia, koska ilman verrokkia niiden avulla on vaikea sanoa mitään.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jj

  Minkähänlainen on näiden testaajien ”normaalikäyttö”?
  Meinaan, että itelläni on ollut 4 älypuhelinta (2x Samsung, 2x Apple) tässä muutaman viimeisimmän vuoden aikana ja omasta mielestäni normaalikäytöllä (tekstareita muutamia & pari puhelua päivässä, email taustalla, jne..) kaikki älypuhelimet on pitänyt melkeinpä aina sen 2 päivää (= lataus joka toinen yö).
  Pointtina, että miten näillä kestää 9h ns. ”normikäytöllä”?

  • jj

   Niin ja tapana on pitää aina näytön kirkkaus kirkkaimmillaan, ilman automaattista säätöä, ja kotona ollessani se on aina WiFi:ssä kiinni. Silti max 2 päivää. Mistä tulee vain 9h käyttöaika, jos se on normikäyttöä?

   • Erno Konttinen

    Tarkennan hieman juttua! Kyseessä ei ole ”normaalikäytöllä” vain yhdeksän tuntia, vaan kyseessä on testiohjelma. Tätä pyörittämällä tulokseksi saadaan yhdeksän tuntia. Tässä on tietenkin näyttö kokoajan päällä ja se suorittaa erilaisia akkua kuluttavia asioita. Kyseessä ei siis ole normaalikäyttö vaan testiohjelma, joka antaa tuloksen. Tietystikään yksinään tuloksella ei tee mitään, ellei sitä vertaile eri laitteiden tuloksien kanssa.

    • jj

     No nyt avasi, kiitos :)

     Minusta kyllä parempi olis kertoa se todellinen käyttöaika, antaa tavalliselle kuluttajalle paremman kuvan siitä, miten se akku todellisuudessa kestää.

     • Erno Konttinen

      Tuo on tietenkin totta. Tuollainen testi on kuitenkin huomattavasti vaikeampi toteuttaa. Tällainen on huomattavasti helpompi, koska testi päälle ja katsotaan, milloin laite sammuu.

     • jj

      Ymmärrettävää ;)

 2. Arkkimedes

  ”Valitettavasti Xperia Z3 Compactin testaus oli vielä kesken, jonka takia tulosta ei ole vielä julkistettu.”

  Tätä nykyaika just on, artikkelit julkaistaan keskeneräisenä kun ei ole aikaa odottaa testituloksia. Äkkiä vaan nettiin, että saa klikkejä.

  • Erno Konttinen

   Xperia Z3 Compact oli testattu PhoneArenan toimesta, mutta he tekivät tuplatestausta, joten tämän vuoksi en ottanut mahdollisesti virheellisiä tuloksia mukaan artikkeliin.

 3. Pekka Laine

  Minulla Xperia Z2 on ensimmäinen puhelin jonka akku kestää koko päivän. Jopa 6 tuntia nettiradiota bluetoot kaiuttimesta ja päälle saman verran nettijakoa wlanin kautta. Normaali käytösä kaksi päivää kaikki mahdolliset synkkaukset päällä, mukaan lukien paikannus ja 4g yhteys. Eli eritäin tyytyväinen akkukestoon.

Tuoreimmat jutut