Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows 9:stä uusia vuotokuvia – mukana Käynnistä-valikko ja paljon muuta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kuvakaappaus Windows 9 -käyttöjärjestelmästä

Kuvakaappaus Windows 9 -käyttöjärjestelmästä

 

Microsoftin odotetaan lähiaikoina julkistavan testiversion Windows 9 -käyttöjärjestelmästä. Yhtiö on jo aikaisemmin antanut viitteitä Käynnistä-valikon palaamisesta ja nähtävästi Windows 9:n mukana se olisi palaamassa. Computer Base julkaisi verkkosivuillaan muutamia kuvakaappauksia väitetystä Windows 9 -käyttöjärjestelmästä.

Käynnistä-valikko tulisi omaamaan vanhaan tapaan pääsyn muun muassa tiedostoihin ja asetuksiin. Tämän kautta voisi myös luonnollisesti sammuttaa tietokoneen tai laittaa sen lepotilaan. Käynnistä-valikossa olisi myös Windows 8:sta tuttuja tapahtumaruutuja, joten uudistuksia ei ole jätetty huomioimatta.

Modern UI:n sovellukset ovat saamassa muutosta. Windows 8.1:ssä sovellukset saivat yläpalkin, josta ne pystyi sulkemaan tai pienentämään. Ne löytyivät myös alapalkista niin kuin työpöytäsovelluksetkin. Windows 9:ssä ne kuitenkin saavat myös toisen vanhan ominaisuuden. Nyt vasemmasta ylälaidasta löytyy vanhaan tapaan erilaisia valikoita.

Uutena juttuna Windows 9:ään olisi tulossa ilmoituskeskus. Oikeasta alalaidasta kellon tietämiltä löytyisi pääsy ilmoitusvalikkoon, johon voisi tulla ilmoituksia muun muassa sähköposteista tai kalenterin tapahtumista.

Windows 8:n heikon menestyksen takia Microsoftin on ollut pakko mennä hieman taaksepäin uudistuksissa – tai periaatteessa tuoda vanhoja ominaisuuksia takaisin. Pääasiassa kuitenkin uudistukset ovat varsin tervetulleita ja parantaa käyttöjärjestelmän käyttöä hiirellä.

Windows 9 2

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Joni Virtanen

  No nyt näyttää jo paljon paremmalta Microsoft!

 2. Jukkis

  Joskus on mentävä taaksepäin päästäkseen eteenpäin. Toivotaan vain, että uuden version julkistaminen tapahtuisi suhteellisen pian, sillä uusien päivitysten odottaminen on tullut windowsin käyttäjille turhan tutuksi.

 3. Pukki...

  Hyi kauhea! Kuinka kauan sinne taaksepäin pitää sitten mennä että pääsee eteenpäin :)
  Toivoisin kyllä että MS saisi ihan oikeasti hommaa vähän paremmalle tolalle.

  • Hyvä näin

   Windows 8 oli takapakki. Sillä ei ollut mitään käyttöä ammattilaisille. Jos lelujärjestelmän haluaa, ostakaa tabletti. On se kumma kun nämä tekniikasta tietämättömät vaatisivat ammattilaisten kärsimään tuosta hirveästä kosketusnäyttö -liittymästä. Mitenkäs photoshoppaat koko näytöllä paremmin kuin hiirellä? Tai multitaskaat? Kerro ihmeessä meille muillekin!

   Windows 9 on looginen askel eteenpäin. Siinä on metro minikoossa integroituna kunnon Start -menuun. Ymmärtäkää nyt jo hyvät ihmiset ero tietokoneliittymän ja tabletti- /puhelinliittymän välillä. On todella itsekästä vaatia kosketusnäyttöliittymää kaikille, jos siitä itse pitää viihteen vuoksi. Kokeilehan tehdä töitä Windows 8:lla niin tiedät mistä puhun. Suurin osa firmoistakaan ei siirtynyt oneksi Win 8:aan, joten Microsoft oli pakotettu tekemään tietokoneille erillisen käyttöliittymän. Järjestelmä itsessäänhän varmaan tulee olemaan samananlainen mobiililaitteissa, paitsi juuri erot noissa käyttöliittymissä. Paljon parempi näin.

   Siinä turha vikista trendipojut jotka mielestään ”edelläkävijöitä”. En näe moniajoa vaikeuttavan käyttöliittymää ”edistyksellisenä”. Valitettavasti.

Tuoreimmat jutut