Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebookista tulossa some-palveluiden Snapchat? – Testaa katoavia julkaisuja

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kuvakaappaus Facebookin tarjoamista elinajoista

Kuvakaappaus Facebookin tarjoamista elinajoista

Facebook testaa parhaillaan uutta toimintoa palvelussaan. Uudistus sallisi käyttäjien tehdä julkaisuja, jotka katoavat täysin tietyn ajan kuluessa. Monet viestintäsovellukset, kuten kuuluisa Snapchat ja Facebookin Slingshot, keskittyvät jo hetkellisiin viesteihin, jotka häviävät heti niiden tarkastelun jälkeen. Facebookin tuorein kokeilu mukailee siis tätä toimintamallia, mutta eri viitekehyksessä. Kokeilusta kertoi The Next Web.

Kokeilu nousi julkisuuteen, kun useat Facebookin iOS-käyttäjät huomasivat ominaisuuden sovelluksessaan. Myöhemmin tilanne myönnettiin myös Facebookin taholta: ”Meneillään on rajallinen kokeilu uudelle ominaisuudelle, joka sallii ihmisten aikatauluttaa julkaisujensa tuhoutuminen etukäteen.”

Käyttäjien kuvakaappauksien perusteella Facebook mahdollistaa laajan valikoiman erilaisia elinaikoja julkaisuille. Kestot vaihtelevat yhdestä tunnista aina seitsemään päivään saakka. Kun valittu aika on kulunut, poistuu julkaisu palvelusta itsekseen.

Julkaisu ei kuitenkaan tuhoudu saman tien täysin. Vaikka julkaisu poistuu käyttäjän profiilista, se on vielä tallessa Facebookin palvelimilla. Julkaisun häviäminen logitiedostoista ja varmuuskopioista saattaa kestää jopa 90 päivää.

Toistaiseksi ominaisuuden yleistymisestä ei ole ilmoitettu. Sen tulevaisuus riippuukin varmasti meneillään olevan kokeen tuloksista.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut