Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ärsyttääkö Internet Explorer? Windows Phonelle tuli uusi selainvaihtoehto

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Opera Mini -selaimen aloitusnäyttö ja valikko

Opera Mini -selaimen aloitusnäyttö ja valikko

Windows Phonella on pitkään ollut varteenotettavina selainvaihtoehtoina ainoastaan Microsoftin Internet Explorer. Toki muitakin vaihtoehtoja on ollut, mutta usein ne ovat olleet heikompia kuin Microsoftin selain. Hyvänä esimerkkinä on dataa pakkaava Nokia Xpress, joka on ulkoasultaan pitkälti Internet Explorerin näköinen, mutta peruskäytössä hitaampi. Nyt Opera on kuitenkin hypännyt selainkilpailuun myös Windows Phonella. Asiasta uutisoi WPCentral. 

Opera Mini -selain omaa pitkän historian älypuhelimissa, kun kyseinen selain seikkaili jo vanhoissa nokialaisissakin. Nyt Opera Mini on hypännyt Windows Phonen maailmaan tutulla ulkoasulla. Muutama päivä sitten Opera pyysi käyttäjiä ilmoittautumaan testaukseen, mutta nyt beetatestiversio on tullut kaikkien jakeluun Windows Phonella.

Opera Minissä on muutamia tärkeitä ominaisuuksia normaalin internet-selailun ohella. Aloitussivulla on niin tietokoneella kuin puhelimessakin kirjanmerkkejä ruuduissa. Ruutuja voi lisätä rajattoman määrän. Operan mukaan eri välilehtien välillä hyppiminen on todella nopeaa. Käyttäjä voi myös tallentaa haluamia verkkosivujaan muistiin, mitkä voi myöhemmin sitten lukea, vaikka puhelimella ei olisikaan internet-yhteyttä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että sovellus on vielä beetatestivaiheessa, joten ongelmakohtia varmasti löytyy. Näistä kuitenkin kannattaa aina ilmoittaa kehittäjälle.

Opera Minin voi ladata Windows Phonen sovelluskaupasta tai alta olevasta QR-koodista. 

qr code

Opera_Mini_screens

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mikko

  On muuten ruma ulkoasu. :)

  • iu

   Mulla ei edes toimi :)

   • iu

    (jumittuu latauskohtaan ja alhaalla on jotain arabiaa. )

    • aappo

     Sama juttu täällä! :D

 2. azte

  testiksi latasin mutta eipä tuo näyttänyt edes käynnistyvän, jumitti alun latausruutuun :( puhelin Lumia 920 jossa WP8.1 Developers preview

 3. Henrik

  Kannattaa kuitenkin muistaa,että sovellus on vielä (beetatestivaiheessa), joten ongelmakohtia varmasti löytyy!!.

 4. Vili

  Näköjään Opera ei ole oppinut mitään, sovellus näyttää edelleen ihan samalta kuin vuosia sitten kun julkaistiin mm iOSille, sovellus ei istunut millään tavalla iOSin ulkoasutyyliin, nyt kun katsoo tuota kuvaa niin ei kyllä uskoisi, että tuo on myöskään windows phonelle, ei mitään samaa tyyliä kuin windows phonessa.

  Jotenkin luulisi näin ison yrityksen panostavan ”hiukan” enemmän?

  Ulkoasullisesti tuo menisi symbian maailmaan, se näyttää just noin rumalta.

  • Vili

   Korjaan vähän viestiäni, näköjään opera on saanutkin päivitettyä iOS ulkoasun siedettävän näköiseksi ja iOS7 tyyliin sopivaksi. Windows phone käyttäjille näköjään tarjotaan vanhaa rumaa ulkoasua mikä on lähes suoraan vuosia vanhasta iOS ja android versiosta, heh :D

  • Niko

   Tuossa kuvassa Opera näyttää samalta kuin vuonna 2004 kun asensin sen ensi kerran puhelimeeni. Se näytti silloin hyvältä ja näyttää edelleenkin. Jostain syystä iOS 7 ei sovi minun silmään ollenkaan. Värimaailma on todella karmea. Toivottavasti Apple korjaa asian iOS 8:ssa.

 5. GalaxyS3

  Miksi kuvissa on vanha Operan tyyli? Sehän on uusittu ihan hiljattain, versiossa 8, saatavana jo java versio (Esim symbianille) ja IOS:sille. Tosin ei vielä Androidille.

  • GalaxyS3

   Jäi tämä pois tuosta viestistäni:
   Operan olisi kannattanut tuoda WP:lle tuo suoraan uudella ulkoasulla.

 6. Welger

  Varmaan taas yksi Microsoftin suostuttelema / maksama sovellus windows phonen sovellustarjontaan. Ei lähelläkään Android tai iOS sovelluksen tasoa.
  Eikö näihin sovellus uutisiin saisi QR koodia aina kyseiseen sovellukseen. :)

  • Erno Konttinen

   Saa, voin lisätä tähän (ja jatkossa muihinkin juttuihin)

 7. kala

  Toivottavasti fiksaavat oopperan kuntoon, on tuo natiivi selain niin luokaton. Ulkoasussa ei moittimista. Hyvä vaan, että ei yritä matkia WP umpisurkeaa tyyiä.

 8. Eemeli Kokkonen

  Ei toimi Lumia 635:saa. Jumittaa samaan kohtaan kuin muillakin, eli käynnistykseen. No, toivottavasti saavat mahdollisimman nopeasti päivitystä tarjolle.

  • Sami

   Toimii kun vaihtaa kieleksi englannin ja maaksi esim Yhdysvallat. Eli ei vielä virallista suomi versiota saatavilla

Tuoreimmat jutut