Kun Nokia myi matkapuhelintoimintonsa Microsoftille, ei Nokia ollut enää riippuvainen muiden yhtiöiden patenteista matkapuhelimissa. Nokialle jäi läjä patentteja, joita ei kuitenkaan aiemmin hyödynnetty, koska yhtiöt käyttivät hyväksi toistensa patentteja. Nyt kun Nokialla ei ole enää matkapuhelimia, voisi Nokia ruveta keräämään suuria summia rojaltimaksuilla.
Korealainen BusinessKorea julkaisi verkkosivuillaan hyvin provosoivan kirjoituksen koskien Nokian ja Microsoftin tilannetta – ja mitä voisi tulla tapahtumaan. Kokonaisuudessaan provosoivan kirjoituksen tunnistaa tässä tapauksessa artikkelikuvasta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sinänsä ei ole kuitenkaan ihmeellistä, että Etelä-Koreassa ajatellaan tällä tavalla. Samsung saattaa pian joutua maksamaan historian suurimpia patenttirojalteja, jos Nokia laittaa tuulemaan. Nokialla on sen verran voimakas patenttisalkku, joten Samsungilla ei liene paljoa vastaan sanomista. Tuskin LG:kään jää täysin koskemattomaksi, jos patenttisota lähtee aluilleen. Vaikka Nokia ei ole ainakaan vielä julkisesti aloittanut suurempia patenttitaistoja, BusinessKorea leimaa yhtiön patenttitrolliksi.
Microsoftinkin asetelmat muuttuivat, kun Nokia ja Microsoft tiedottivat Nokia-kaupasta. Aikaisemmin Microsoft sai peräti useita dollareita myytyä Android-älypuhelinta kohden, mutta Samsung ei ole kuukausiin maksanut Microsoftille penniäkään. Tämä kokonaan sen takia, että Microsoft on nykyään riippuvainen Samsungista ja sen patenteista. Yhtiöt tekevät tällä hetkellä niin sanottuja yhteistyösopimuksia – samanlaisia kuin Samsung ja Nokia aikoinaan ennen Nokia-kauppaa. Microsoft sai kokonaisuudessaan noin kaksi miljardia dollaria vuosittain pelkistä rojaltimaksuista.
Samsung rupesi vuosia sitten valtaamaan matkapuhelinalaa ja on Applen rinnalla yksi niistä syistä, jonka takia Nokian matkapuhelintoiminta jouduttiin myymään. Onko Nokia nyt kostamassa? Kuka tietää, mutta sen Nokia varmasti voisi tehdä, jos haluaisi, koska yhtiön patenttisalkku on kokonaisuudessaan niin vahva ja omaa laajasti erilaisia patentteja, joita käytetään nykypäivänä jokaisessa älypuhelimessa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »