LG G3 on ollut testissä jo hyvän tovin ja nyt on aika koota arvostelu pakettiin. Ensimmäisessä osassa kerroimme ensikokemuksiamme ja laitten valttikortteja. Toisessa osassa vertailimme LG G3:a edelliseen sukupolveen ja minkälaisia muutoksia oli tullut. Niin sanotussa kolmannessa osassa keskityimme kameraan. Teimme kameravertailun kolmen huippupuhelimen kanssa, joihin lukeutui LG G3, Nokia Lumia 930 ja Samsung Galaxy S5.
Nyt tarkoituksena on tiivistää arvostelu lyhyempään pakettiin ja kertoa LG G3:n vahvuudet ja heikkoudet.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Parhaita asioita LG G3:ssa on sen näyttö. Voisin jopa sanoa, että 5,5 tuuman kosketusnäyttö on valtava. Pikseleitä siitä löytyy todella paljon eikä yksittäistä pikseliä kykene millään erottamaan. 2560×1440 pikselin tarkkuus takaa tarkan kuvan joka asiassa. Näytön vahvuudet eivät jää ainoastaan tarkkuuteen. LG G3:n näytön värientoisto on mielestäni erittäin onnistunut. Näyttö tuottaa luonnollisia värejä, jotka eivät ylikorostu monien AMOLED-näyttöjen tavoin. Kirkkauttakin näytöstä riitti lähes joka tilanteessa – ainoat ongelmat tulivat kirkkaina kesäpäivinä Suomessa ja Kreikassa.
Näytöstä minulla ei ole juurikaan mitään pahaa sanottavaa. LCD-näytöissä totutusti musta ei ole täysin mustaa taustavalon takia, mutta se ei LG G3:ssa häirinnyt. Ainoa ongelma näytössä voi monilla olla sen koko. 5,5 tuumaa on todella paljon, joten tämän takia moni saattaa sen LG G3:n jättää kauppaan sen takia. Kuitenkaan teknisesti LG G3:n näyttö on todella onnistunut.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
LG G3:n rakenne on mielenkiintoinen. Metallipinnoitteella pinnoitettu LG G3:n takakuori on kuitenkin muovia – ja sen kyllä huomaa. Tämä on kuitenkin mielestäni hyvä ratkaisu, koska siinä yhtiö on tuonut metallin ja muovin parhaat puolet laitteeseen. Muovi on aina mukavan lämmin kädelle, mutta aavistuksen metallinen pinnoite tuo hieman arvokkuuden tuntua laitteeseen. Takakansi lähtee myös tarvittaessa irti, joka lienee muovin vahvuuksia.
LG G3 istuu käteen mukavasti, kun se kaareutuu takaosasta. Aiemmin HTC One (M8):n arvostelussa kerroin, että se oli parhaimman tuntuinen älypuhelin kädessäni. LG G3 pääsee tässä kilpailussa lähelle, mutta ei kuitenkaan rinnalle. Kokonaisuudessaan LG G3 istuu käteen hyvin ja se on todella jämäkkä. Väänneltäessä on huomattavissa pientä nitinää ja natinaa, mutta ei haitaksi asti.
LG G2:ssa kameran suurimpana ongelmana oli sen hitaus. Yhtiö näyttää ottaneen opikseen, koska LG G3:n kamera on todella nopea. Lasertarkennuksen avulla tarkennus onnistuu vajaassa 300 millisekunnissa, joka ei todellakaan ole paljoa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kameran tuottama laatu on muutenkin todella hyvää. Yksinkertainen käyttöliittymä on helppo omaksua ja automaattisilla asetuksilla saa varsin hyviä kuvia. Optinen kuvanvakain auttaa hämärissä oloissa ja videokuvauksessa. LG G3 tukee videokuvausta Ultra HD:hen asti.
LG G3:n suurimpia heikkouksia on valitettavasti sen käyttöliittymä. Puhelimesta ei löydy juurikaan moittimista, mutta käyttöjärjestelmä tökkii ajoittain. LG:n oma Optimus UI on raikas tuulahdus uudesta ja sen kuvakkeet muistuttavatkin hieman tulevan Android L:n kuvakkeita. Henkilökohtaisesti LG:n Optimus UI on yksi kauneimmista Android-käyttöliittymistä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Valitettavasti se on myös raskas. Ajoittainen tökkiminen rasittaa aina välillä, mutta onneksi tökkiminen ei ole jatkuvaa. LG G3:n käyttökokemus on kuitenkin hyvällä mallilla ja on se parempi kuin Samsung Galaxy S5:ssä.
Parannusta LG G2:een nähden on tapahtunut suomennoksissa. LG G2:n tökeröistä suomennoksista on kadonnut. Enää ei törmää esimerkiksi sanaan inaktiivisuus tai lauseeseen, joka näkyy tiedostoja ladattessa 50 sekuntia vasen.
Akkukesto LG G3:ssa on hyvällä mallilla. LG G2:n valttikortteja oli sen hyvä akkukesto eikä LG G3 petä LG G2:n antamia odotuksia. 3 000 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa hyvin yhdeksi päiväksi – kahdeksi päiväksi pienellä säästelyllä. Normaalisti illalla lataukseen pistäessä akun varausta oli jäljellä 30-50 prosenttia. Joskus ahkeralla käytöllä sain akun loppuun yhden päivän aikana, mutta yhden päivän akulla pärjää täysin ongelmitta.
Jos hakusessa on huippuluokan Android-älypuhelin, LG G3 on todella hyvä valinta. Kuitenkin kannattaa tarkistaa myös kilpailija, mutta en usko, että tulet pettymään, jos ostat LG G3:n.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »