Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin markkinaosuus laskussa – kokeeko Nokian kohtalon?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung kylttiMatkapuhelinmarkkinoita kappalemääräisessä myynnissä viime vuosia hallinnut Samsung on menettänyt hieman asemiaan matkapuhelinmyynnissä. Samsungin viimeiset kaksi lippulaivaälypuhelinta eivät ole menneet kaupaksi yhtiön odottamalla tavalla ja lasku on nähtävästi alkanut. Asiasta uutisoi muun muassa verkkosivusto AndroidAuthority.

Samsung myi kokonaisuudessaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla reilut 223 miljoonaa matkapuhelinta, joka tarkoittaa reilut 110 miljoonaa matkapuhelinta yhdellä neljänneksellä. Markkinaosuus Samsungilla on tippunut noin kaksi prosenttiyksikköä. Vuosi sitten markkinaosuus oli 26,8 prosenttia, kun taas nyt yhtiön markkinaosuus on 24,9 prosenttia.

Yhtiön tuloskin laski vuoden takaisesta 19,5 prosenttia. Nyt Samsung teki voittoa ”vain” 6,11 miljardia dollaria eli noin 4,56 miljardia euroa. Vaikka voittoa yhtiö tekikin mukavat miljardit, on tulos laskenut reilusti.

Samsungin markkinosuutta ovat luultavasti vieneet pienemmät kiinalaiset älypuhelinvalmistajat, jotka tuottavat todella halpoja älypuhelimia.

Merkit ovat vastaavanlaisia kuin Nokialla aikoinaan. Nokia valtakauden aikana ei ollut tarpeeksi nopea liikkeissään ja seuratessaan markkinoiden trendejä. Samsung ei juurikaan tuonut uusia juttuja Galaxy S5:een verrattuna Galaxy S4:ään. Yhtiö toi vain lisää tehoa ja muutaman uuden ominaisuuden, mutta innovaatiot olivat vähissä uusimmassa lippulaivaälypuhelimessa. Aika näyttää, miten Samsungin käy.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. ihatehtc

  Uusia variaatteja on tulossa ja paljon. Uskon että samsung löytää paikkansa myös kiinalaisten puhelin merkkien rinnalla. Ja tiedän että samsung aikoo panostaa nyt laatuun ja uusiin innavatiiveihin

 2. Esa

  Mistä muka tiedät että Samsung lisää innovaatiota jos galaxyt toisensa perään on olleet vain lieviä faceliftejä ? Ei mitään uutta ja mullistavaa enää vuosiin.. Sullako on jotain sisäpiiritietoa ? Samsung pelaa varman päälle ja häviää pelin Nokian tavoin. Vain jättiläiset kaatuu suorin vartaloin.

 3. Henrik

  Lisää uusia innovaatioita…ja varsinkin premium-laatua (Samsung Galaxy S5 variantti) -sarjan malleihin!!!.

  • akzuh

   Sen päivän kun näkisi että sampan vehkeisestä saisi premium vaikutelman.

 4. Hannu

  Lisää vaan bloatwarea..

Tuoreimmat jutut