Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple ja Samsung nappaavat yli 100% älypuhelinmarkkinoiden tuotoista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Älypuhelinvalmistajien osuudet markkinoiden kokonaistuotoista. Kuva: Canaccord Genuity

Älypuhelinvalmistajien osuudet markkinoiden kokonaistuotoista. Kuva: Canaccord Genuity

Älypuhelinmarkkinoita hallitsevat Apple ja Samsung ottavat yhteensä yli 100 prosenttia kaikista markkinoiden tuotoista. Tämä käy ilmi kanadalaisen investointipankki Canaccord Genuityn käyristä, joista kertoi Business Insider. Kun muilla toimijoilla tuotot pyörivät nollan tienoilla tai jopa pakkasella, kaksi suurinta käärivät rahaa taskuihinsa muidenkin edestä.

Yli sadan prosentin osuus tarkoittaa siis sitä, että monet muut jäävät nuolemaan näppejään ja jopa menettävät rahaa yrittäessään pysyä mukana markkinoilla, jolloin kahdelle suurimmalle jää pottia jaettavaksi yli 100 prosenttia markkinoiden kokonaistuotoista. Canaccord Genuityn käyristä käy ilmi myös Samsungin ahdinko, sillä sen tuotto on nyt ollut laskusuunnassa jo kolme vuosineljännestä peräkkäin. Applen käyrästä sen sijaan näkyy kerran vuodessa tapahtuvan uuden puhelinmallin esittelyn vaikutus myyntiin. Myynti putoaa uuden mallin esittelyä odotellessa ja nousee jälleen jyrkästi uuden mallin tultua myyntiin. Suomalaisittain mielenkiintoinen käyrä on Nokian/Microsoftin käyrä, joka on pitkään ollut laskusuuntainen ja vielä tämän vuoden toisella neljänneksellä se otti jyrkemmän lisälaskun.

Canaccord Genuityn käyrät eivät toki ole täydellisen tarkkoja, vaan ne perustuvat yleensä yritysten ilmoittamiin laajempiin lukuihin, joista on pyritty johtamaan mobiililaitemyynnin lukuja. Samoin tilastoista puuttuu monia kiinalaisia toimijoita, kuten Xiaomi, joka juuri ohitti Samsungin Kiinan markkinoiden johtajana.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jonne

  Muuten niin väliä, mutta joka kerta nostaa väkisin suupieliä hymyyn kun näkee Microsoftin ahdingon mobiili-markkinoilla.

  • Mika

   Harvinaisen rehellinen olet. Harva se kehtaa julkisesti iloita suomalaisten ahdingosta, varsinkaan Suomen kansalainen. Ehkä joku perheellinen, joka menettää työnsä ja joutuu miettimään millä lapsensa ruokkii, saattaa pahoittaa mielensä ajatuksistasi. Tai ne vajaat 4000 suomalaista, jotka irtisanomisten jälkeen jäävät kehittämään Lumioita. Luultavasti hekään eivät pidä ilostasi. Tai Oulu, Salo, Tampere, Espoo, jotka menettävät kymmeniä miljoonia palkkaveroja insinöörien jäätyä työttömäksi. Silloin säästetään kouluista, kirjastoista, terveysasemista, vanhusten hoidosta, infrastruktuurista ja nostetaan kunnallisveroja. Hekin ehkä toivovat, että iloitsisit yksityisesti…

   • Henrik

    Mika. Onhan meillä Huawei ja Samsung,joilla on tutkimuskeskus täällä suomessa!.

    • Mika

     Niin on. Tiedätkö miten monta tuhatta suomalaista heillä on töissä?

  • Henrik

   Jonne.Totta. =)

  • Jonne

   Tiäkkö mitä? Tällä KERTAA ne irtisanomiset ei haittaa mitään, koska NE ON MICROSOFTIN TYÖNTEKIJÖITÄ.

   • Niko

    Oho. Mistä noin valtava viha Microsoftia kohtaan on tullut? Sen on täytynyt tehdä jotain todella pahaa sinulle tai tutullesi, koska uhraat kostoosi surutta tuhansien perheiden toimeentulon.

    • Jonne

     Ainahan Microsoftia on vihattu. Nyt on tarjolla vaihtoehtoja ja se näkyy:-)

     Ja mitä niihin työpaikkoihin tulee, Windows Phone on jo tuhonnut koko Suomen puhelinteollisuuden. Tuhansia työpaikkoja ja loputkin ovat enää ajan kysymys. Toisaalta, jos on pahan puolelle siirtynyt, on kyllä ansainnut kohtalonsa. Ei Ranskassakaan toisen maailmansodan jälken silitetty päätä niiltä rikkureilta, jotka mielistelivät Natseja 1940-44 miehityksen aikana, vaikka se heistä silloin olikin muka ”järkevintä”.

     • Mika

      Ei kai nyt kukaan vihaa Microsoftia? Sehän on yritys muiden joukossa ja toimii samalla periaatteella kuin mikä tahansa muu suuryritys, kuten Google, Apple, IBM, jne… Ja jos Windowsia ei halua käyttää, niin ainahan sille on ollut vaihtoehto ollut olemassa. Linux tai Mac. Se, että ihmiset eivät halua käyttää niitä, niin eihän se nyt Microsoftin vika ole. Vihaatko myös Googlea, koska Android on noussut samaan asemaan mobiilipuolella kuin Windows tietokoneissa? Sinun mielestä Androidille ei ole vaihtoehtoa, koska Windowsillekaan ei ole?

      Vertaatko oikeasti Nokian puhelinpuolen myyntiä Microsoftille Saksan miehitykseen Ranskassa? Sinusta siis Ollila ja Siilasmaa ovat ”Hitlereitä”? Se, että Nokia myi tappiollisen toiminnan Microsoftille, joka vuorostaan yrittää tehdä siitä voitollisen ja samalla pelastaa tuhansia työpaikkoja Suomessa. Se on sinusta sama asia kuin Saksan tappaessa tuhansia ranskalaisia ja orjuuttaessa heitä? Sinun isänmaallisuus on sellainen, että mikään mittari ei sitä pysty osoittamaan. Sen takia sinua syljettää aina kun näet suomalaisella iPhonen, Android- tai WP-puhelimen? Nytkin taskussasi on joko vanha Symbian-puhelin tai Jolla? Mikään muuhan noin isänmaalliselle ei kelpaa, vai?

     • Jonne

      Kyllä, Microsoft tulee häviämään lopullisesti mobiilipuolelta parin vuoden sisällä koska kukaan ei sitä edelleenkään halua. Ei operaattorit, ei laitevalmistajat, eikä käyttäjät. Maailma muuttuu paremmaksi ja nostan maljan joka kerta kun Nokian tuhonnut Windows Phone kokee vastoinkäymisiä. Näin se homma etenee.

     • Mika

      Mikä puhelin sinulla on käytössä?

     • Kimmo

      @Mika, ”Ei kai nyt kukaan vihaa Microsoftia? ”

      Ai saatana, kiitos nauruista. Paras pitkään aikaan. :-)

     • Mika

      Siis aikuisten oikeasti… Vihaako joku ihan oikeasti jotain softayritystä? Eikö sellaisesta toiminnasta pitäisi huolestua? Mopo on tainnut karata melko pahasti käsistä, jos liikeyritystä alkaa vihaamaan. Eikö se ole vähän samaa kategoriaa kuin se kaveri, joka rakastui Eiffel-torniin ja halusi sen kanssa naimisiin.

     • Jonne

      Itseltäni löytyy työn takia useita puhelimia kotoa lähes jokaisesta järjestelmästä, BB:tä lukuunottamatta. Jopa pari ilmaiseksi saatua WP puhelinta, jotka tosin on jäänyt käyttämättä pyörimään kun edes nuoriso ei niitä kelpuuttanut käyttöönsä:-) Omassa käytössä tällä hetkellä joko Sony Xperia tai iPhone, riippuu päivästä.

      Juuh, ja ei tosiaan ole oikein reaalimaailman kanssa tekemisessä ne henkilöt jotka ei ole huomanneet miten nuivasti Microsoftiin Suomessakin nykyään suhtaudutaan. Onko sinänsä ihmekään sen jälkeen mitä se teki Nokialle?

     • Mika

      Niin, niin… Sinulla on siis käytössä iPhone ja Android-puhelin. Eli kaikki tuo jorina isänmaallisuudesta ja pahan puolelle siirtymisestä on pelkkää suun pieksemistä. Olet ollut mukana kaatamassa Nokiaa ja nyt täällä itket Microsoftin tekemisiä. Tuhlaat vain meidän molempien aikaa, kun tekosi ja puheesi ovat niin ristiriidassa toisiinsa.

     • Jonne

      Hahaa, olisin ostanut erittäin mielelläni Nokian puhelimia, mutta valitettavasti se ei tuottanut moneen vuoteen älypuhelimissa kuin Windows Phone- malleja, joita ei yksinkertaisesti voinut ostaa (niiden huonouden takia). En ole ollut yksin tässä valinnassa. Siks toisekseen, Nokia ei olisi pelastunut WP&Elop hävitystyöltä vaikka kaikki suomalaiset olisivat kiimalla Lumioita ostaneet. Windows Phone ei kelvannut USA, Kiinassa eikä missään muuallakaan millä olisi kokonaisuuden kannalta ollut jotain merkitystä.

     • Mika

      Joopa joo… Antaa olla. Sinusta tulee mieleen Perussuomalainen poliitikko. Suu käy, mutta mitään ei oikeasti tapahdu.

     • Jonne

      Mikään ei ole säälittävämpää kuin yrittää vierittää Nokian romahtaminen kuluttajien niskaan kuten ”Mika” yrittää uskotella. Kyllä Nokia sotki asiansa ihan itse. Ja Microsoft nyt on tunnetusti muninut aina..

     • Vili

      Jonne, jep aika säälittävän oloinen tapaus. Kyllä sai nauraa kun luki tänään näitä Mikan kommentteja :)

     • Mika

      Vili, sinulla on ”todellisuuden vääristymää”, kuten suurimmalla osalla applesteista, mutta silti sinulla on punainen viiva jota seuraat. Tekstisi perustuvat pääosin faktoihin, mutta välillä tietenkin olettamuksesi karkaavat pilviin. Suodattamalla ne kommenteistasi niistä on tullut ihan luettavia. Nyt olen kuitenkin pettynyt siitä, että seisot Jonnen rinnalla. En olisi uskonut sinusta siihen. Jonnehan ihan oikeasti vihaa Microsoftia niin paljon, että hänelle ne tuhannet suomalaiset työntekijät ovat vain pahan kätyreitä, natsien liittolaisia. Hänestä on ihan oikein, että heidän lapset joutuvat kärsimään nykyisestä tilanteesta.

 2. Kilu

  Yli 100%. Outo laskenta kaava jos 100% voidaan repiä monelle toimijalle yli 100%

Tuoreimmat jutut