Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia elvyttämässä omaa mobiilitoimintaansa Microsoft-kaupan jälkimainingeissa – suuntana Android?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokian osakkeenomistajien tulisi hurrata Microsoftin entiselle pääjohtajalle Steve Ballmerille, joka ajoi läpi Nokia-kaupan vastustuksista huolimatta. Ja kiittää Risto Siilasmaata, joka toimi ja hyödynsi tilaisuuden.Eräs Suomen mobiilikentän suurimpia tapahtumia oli Nokian matkapuhelintoiminnan myynti Microsoftille. Kaupan näkyvimpänä osana Microsoft sai haltuunsa, muiden puhelinten ohella, Lumia-älypuhelinsarjan sekä oikeuden käyttää Nokia-brändiä kymmenen vuoden ajan.

Nokialle sen sijaan jäi muun muassa Nokia Solutions & Networks -verkkoyhtiö, HERE-karttaliiketoiminta, patenttien omistus sekä itse Nokia-brändi, jota yritys ei kuitenkaan saa käyttää matkaviestimissä ennen vuotta 2016. Näillä eväillä yrityksen on kuitenkin mahdollista synnyttää mobiilitoimintansa uudelleen, myös puhelinpuolella, kunhan Microsoft-kaupan vaikutukset laantuvat.

Nokialla saattaakin jo olla suunnitelmia tulevaisuuden varalle, sillä yritys hakee parhaillaan lukuisia uusia työntekijöitä. Nokia kaipaa muun muassa insinöörejä, tutkijoita, suunnittelijoita ja projektikoordinaattoreita. Työnkuvien laaja skaala ja hakuilmoitusten määrä kielivät selvästi uusista projekteista.

Lisäksi mielenkiintoinen huomio on, että avointen paikkojen joukossa on myös mobiilikamerainsinööri, jolta toivotaan kokemusta Android-ajureiden kanssa työskentelystä. Tämän ja Nokian Android-launcherin perusteella on hyvin mahdollista, että yrityksen tulevaisuus sisältää Android-tuotteita laajemminkin.

Monet suomalaiset näkisivät varmasti mielellään Nokian paluun matkapuhelinvalmistajaksi. Tulevaisuus on siis erittäin mielenkiintoinen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jonnepo

  En usko Nokian palaavan valmistajaksi.
  Ensin tehtäisiin mobiili tavaraa niin kauan, ettei se enää tuota ja sitte myytäisiin pois, jotta oltaisiin taas kannattava teknologia firma.
  Joten miksi enää aloittaa kaikkea alusta ja ryhtyä valmistajaksi, kun sen on jo kerran todettu olevan kannattamatonta ? :D
  Eiköhän Nokia tee kuten aijemmin kertoivat: Eli kehittävät uutta kuluttaja teknologiaa ja lisenssoivat sitä sitten valmistajille. Ja tässä kannattaa ainakin toistaiseksi suunnatta androidiin , koska se nyt on taloudellisestk vain kannattavinta ja tavoittaa suurimman kuluttaja/valmistaja kunnan näin.

  • OJ

   Totta. Jos todiste puhelinvalmistuksesta on Android-kamera-ajurien tuntevan inssin haku, niin sanoisin kyseessä olevan ennemminkin Pureview-teknologian lisensointi Android valmistajille.

 2. james

  puhtaalta pöydältä on nyt hyvä aloittaa. Kenties myöhemmin symbian 4 käyttistä kun sen tekee ulkopuolinen firma ja voi tehdä android puettavaa teknologiaa.

 3. Zen

  Nokia poltti näppinsä pahasti matkapuhelimissa ja nyt suunnitellaan uutta yritystä. Eikö ne ikinä opi?

  • OJ

   Taidat itse olla se joka ei opi…

   En sanoisi, että polttivat näppinsä pahasti. Tekivät voitavansa ja saivat lopuksi hyvät rahat myynnistä. Maailma muuttuu…

Tuoreimmat jutut