Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nexus 6 on tulossa suurella näytöllä – Motorola valmistamassa uutuutta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nexus 5 punaisena

Googlen Nexus 5

Tulevasta Nexus-älypuhelimesta on huhuttu jo pitkään ja huhujen mukaan koko laitteen tulo olisi ollut vaakalaudalla ja Google olisi keskittynyt Android Silver -projektiin, jonka on tarkoitus alkaa 2015 alkupuolella. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että Nexus on kuitenkin saapumassa ja sen valmistaisi yhtiö, joka ei ole aiemmin valmistanut Nexus-laitteita: Motorola. Verkkosivusto AndroidPolice uutisoi Nexus-huhuista. 

Tulevan Nexus 6 -laitteen koodinimi on tällä hetkellä Shamu ja Google sekä Motorola työskentelevät sen kanssa. Tälle vuodelle huhutaan myös uutta Nexus 9 -tablettia, jonka tulisi valmistamaan HTC. Aiemmat Nexus-tabletit on valmistanut Asus. Taasen kaksi viimeisintä Nexus-älypuhelinta on tehnyt LG.

Nexus 6:een huhutaan 5,9 tuuman valtavaa kosketusnäyttöä. Sen tarkkuudesta ei ole vielä tietoa, mutta luultavasti se on Full HD- tai QHD-tasoa. Tuleva Nexus 6 tullaan luultavasti julkistamaan Android L:n lopullisen julkaisun yhteydessä syksyn loppupuolella – luultavasti marraskuussa. Google esittelee luultavasti Nexus 9:n samaan aikaan.

AndroidPolicen tietojen mukaan laitteessa olisi 8,9 tuuman näyttö 2048×1440 pikselin resoluutiolla, Tegra K1 -järjestelmäpiiri 64-bittisellä suorittimella, 2 gigatavua RAM-muistia, 16 tai 32 gigatavua tallennustilaa, kahdeksan megapikselin takakamera optisella vakaimella sekä kolmen megapikselin etukamera. Alumiinirakenteinen laite ei ilmeisesti ole turhan ohut tai kevyt, mutta varmasti tukevampi kuin useimmat muoviset tabletit. Mitoiksi kerrotaan 226,3×151,9×7,9 millimetriä ja 418 tai 427 grammaa.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. juhuu

  Mullistavia ominaisuuksia

 2. ihatehtc

  Miksi tuolla puhutaan nexus 9.
  ”Nexus 6:een huhutaan 5,9 tuuman valtavaa kosketusnäyttöä. Sen tarkkuudesta ei ole vielä tietoa, mutta luultavasti se on Full HD- tai QHD-tasoa. Tuleva Nexus 6 tullaan luultavasti julkistamaan Android L:n lopullisen julkaisun yhteydessä syksyn loppupuolella – luultavasti marraskuussa. Google esittelee luultavasti Nexus 9:n samaan aikaan.”

  • DaveNull

   Koska sulta on jäänyt ne edelliset Nexus huhut lukematta. HTC:n huhutaan valmistavan seuraavan Nexus tabletin 8.9″ näytöllä, ja joka kulkee koodinimellä Volantis. Julkaisua huhuttiin jo kesäkuun Google I/O:n aikaan, mutta todennäköisemmin ainakin jokin Nexus laite julkaistaan Androidin L-version julkaisun yhteydessä syksyllä. Koskaan aikaisemminkaan ei ole tullut uutta Android versiota ilman uutta Nexus-laitetta …

 3. Zen

  Nyt tulikin vaikeuksia: ostaako OnePlus One ja jäisikö odottamaan tätä?

  • Huoh nörtit

   Jäädä odottamaan tätä. Ei tartte enää näistäkään maksella yli 500e kun suomessakin on play laitekauppa.

 4. Ejido

  Nexus 10 on valmistanut Samsung

 5. GalaxyS3

  Miksi 5.9″ näyttö? Voisin harkitakkin ostoa, jos näyttö olisi 5″ luokkaa… 6″ näyttö kännykässä on aivan liian suuri.

  • Ormzazt

   Samaa mieltä. Itse omistin yhden päivän ajan 5.5″ puhelimen ja en voinut pitää sitä valtavan koon takia. Yhdellä kädellä käyttäminen on täysin mahdotonta, kun sormi ei yletä koko ruudun alueelle.

   Mitä järkeä on valmistaa laite, joka on liian iso puhelimeksi ja liian pieni tabletiksi?

   Tarvitaan lisää Xperia Z1 Compactin kaltaisia puhelimia, jotka ovat sopivan kokoisia, mutta kuitenkin raudaltaan tehokkaita.

Tuoreimmat jutut